Symonds: Motori će u 2017. doseći ravnopravnost

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 1 min 7 komentara

Felipe Massa, Williams

Felipe Massa, Williams

Pat Symonds vjeruje da će se iduće godine performanse motora ujednačiti i pritom će razlika u brzini pojedinog bolida doći do izražaja uglavnom zbog šasije.

Mercedes je u trenutnoj turbo eri dominantna sila i to osjete sve ekipe koje koriste njihov motor, ali će po ovoj njegovoj teoriji iduće godine Ferrari, Renault i Honda uhvatiti priključak i u sustavu bez tokena brzo dostići Mercedes.

“Kako vrijeme prolazi tako ćemo postati sve ravnopravniji. To se najbolje vidi na primjeru pogonskih jedinica. Radna grupa koja se bavi pogonskom jedinicom je rekla – nemojte se petljati u ravnopravnost jer će se to dogoditi prirodno do 2017. godine. Mislim da su bili u pravu.”

“Mislim da 2017. neće biti velikih razlika između motora, a isto vrijedi i za šasije. No, mijenjanjem ovog tehničkog pravilnika očigledno je da će se vidjeti određena razlika.”

“Nova pravila sigurno mogu izmiješati poredak, ali neće nužno biti neizvjesnije. Vrijeme čini to da su ekipe sve bliže i bliže po performansama.”


Odgovor

7 komentara

  1. Charles Leclerc
    reso20 Donator Prikaži

    Sumnjam da će se stvari promjeniti u 2017, možda 2018 ali vidjet ćemo…

    U 2017 jedino tko može nešto napraviti je RB i Max… ostalo je sve u rukama Mercedesa…


    0
    0

    0
  2. Fernando Alonso
    croatic f1 urednik Prikaži

    Upravo to, s vremenom prirodno dolazi do izjednačavanja i zgušnjavanja grida. Već ove sezone vidljivo je da iako Mercedes jasno dominira, momčadi nisu daleko jedne od drugih, zaostatci nisu veliki i zbog toga imamo ovako zanimljivu sezonu i dobre utrke (barem naspram prošle dvije sezone). Iako se ukidaju tokeni i ako se ne varam, Renault i Honda sigurno kreću s potpuno novim konceptima pogonskih jedinica, ne očekujem da će se bilo tko previše izdvojiti po pitanju motora, a i ako hoće, to opet neće biti tako vidljivo s obzirom da aerodinamika ponovo postaje ključna. Zbog toga bi opet mogli dobiti dominaciju i veće razlike između momčadi, ali to će se ponovo s vremenom popraviti i stoga svakako pozdravljam promjene koje nas čekaju i već se odavno nabrijavam na nove bolide :D


    0
    0

    0
    • David Croft
      Ferrari Prikaži

      Strašno “zanimljiva” sezona…daj…tu i tamo bile neke ok utrke, ali ništa posebno. Mercedes imao još veću dominaciju što se tiče pobjeda. Što se tiče bodova koliko je Mercedes manje bodova osvojio nego prošle sezone? 20?


      0
      0

      0
      • Fernando Alonso
        croatic f1 urednik Prikaži

        Napisao sam da je sezona zanimljiva u odnosu na prošle dvije, ali naravno da ne moraju svi dijeliti to mišljenje, sve je to subjektivan dojam. Meni osobno je sezona sasvim solidna, makar Mercedes dominira. Imamo borbu za naslov u zadnjoj utrci, većina utrka bilo je zanimljivo, nijedna mi nije bila ubitačno dosadna, dok su u prošle dvije te ubitačne bile vrlo česta pojava.

        Doduše, od tebe ni ne očekujem da ti ovakva F1 sezona bude zanimljiva, tebi ni MotoGP sezona sa 9 različitih pobjednika nije bila uzbudljiva :mrgreen:


        0
        0

        0
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Tamo je, ako se ne varam, prvak odlučen 4 trke prije kraja :chill:


        0
        0

        0
  3. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Bilo bi i vrijeme da Honda nesto napravi. No svi mogu samo sanjati o motoru kakvog Mercedes ima.


    0
    0

    0
  4. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Vec sto godina cekam te promjene i svakim danom cekam taj ludi Melbourne al opet me nesta bocka po glavi da bi to mogao biti promasaj.Nadam se da cu to bockanje izbit iz glave i uzivat u f1 kao nekada…jos malo pa kraj ??


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.