Raikkonen: Krug je bio prosječan

Izdvojeno

David Vidović

Prije 7 godina 2 min 3 komentara

Kimi Raikkonen, VN Brazila 2016.

Kimi Raikkonen, VN Brazila 2016.

Kimi Raikkonen je u završnici kvalifikacija postavio vrijeme za oko desetinku brže od Verstappenovog najbržeg kruga i tako postavio svoj Ferrari na treće startno mjesto za sutrašnju utrku. Ferrari nije bio na trećoj stratnoj poziciji još od Monze, kada je Vettel u kvalifikacijama zadnji put nadmašio oba Red Bulla, dok Kimi nije bio ovako blizu Mercedesima od Belgije. Od Ferrarija se ovaj vikend doista očekivala nešto bolja forma u odnosu na prethodne utrke, ali vjerojatno niti sami navijači Ferrarija nisu očekivali da u kvalifikacijama budu ispred oba Red Bulla. Međutim, Raikkonen nije bio pretjerano uzbuđen, pošto je odmah nakon kockaste zastave preko radija poručio ekipi da je krug bio samo prosječan.

“Cijele kvalifikacije sam se mučio sa određenim mjestima na stazi i u određenim zavojima. Da budem iskren, zadnji kurg je, što se mene tiče bio prosječan, ali na sreću dovoljan za treće mjesto. U prva dva zavoja sam imao hladne gume i nisam ih mogao zagrijati, zatim sam izgubio ritam sredinom kruga, ali na kraju je ispalo dobro. Vidjet ćemo što možemo uraditi sa ove pozicije.

“Mercedesi su svakako van dohvata, ali koncentriramo se na našu utrku sutra i šot mi možemo uraditi.”

Kimi Raikkonen se sada izjednačio u međusobnom duelu u kvalifikacijama ove sezone sa momčadskim kolegom Vettelom, rezultat je 10-10 i zadnje kvalifikacije sezone će odlučiti pobjednika.


Odgovor

3 komentara

  1. Mercedes
    hrcfaca Prikaži

    Je li ovo prvi puta da je Kyat pobjedio Sainza ove godine u kvalifikacijama?


    0
    0

    0
  2. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    To legendo ;)


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.