Otkriveno: Renault za 2017. radi potpuno novi motor

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 8 komentara

Jolyon Palmer, Renault

Motorsport portal izvještava da Renault radi na potpuno novom motoru za iduću godinu jer su shvatili da ovaj koncept kojeg trenutno koriste nije dovoljno perspektivan da bi ostvario željeni napredak. Nakon turbulentne 2015. godine pozitivni skok je ove godine očigledan, što je rezultiralo puno boljom formom Red Bulla, dok se Renault kao tvornička momčad uglavnom mučio s lošom šasijom.

Renaultov šef Frederic Vasseur je izjavio:

“Spremamo neka dobra poboljšanja, iduće godine ćemo imati potpuno novi motor.”

“100% je nov. Ovaj trenutni motor je u svom završnom stadiju napretka. Odlučili smo da je nužno napraviti još jedan korak unaprijed i napravit ćemo ga. Trenutno sve napreduje prema očekivanjima.”

Na upit je li Renault također odlučio ići putem Mercedesovog koncepta s razdvojenom turbinom i kompresorom, Vasseur kaže:

“Ovo je Renaultov koncept. Mislim da se ne moramo držati drugih po pitanju motora.”

“Dobro smo napredovali kroz prošlih 6 do 8 mjeseci i ako želimo napraviti novi korak unaprijed moramo malo promijeniti koncept. Mislim da su to učinili.”

Red Bull, kao Renaultov partner, je po mnogima favorit za borbu za naslov iduće sezone, obzirom da novi tehnički pravilnik ponovo naglasak stavlja na aerodinamiku. I po tom pitanju je šef Renaulta optimističan:

“Poboljšali smo se preko zime, i poboljšali smo se između A i B specifikacije bolida. Možemo očekivati sličnu stvar iduće godine i tijekom sezone,” kaže Vasseur.


Odgovor

8 komentara

  1. Adrian Newey
    zgrobnika Donator Prikaži

    ako bude pouzdan RB će biti prvak.


    0
    0

    0
  2. David Croft
    Ferrari Prikaži

    Pitanje je pouzdanost nakon takve promjene koncepta…isto tako pokazuje da je Renault poprilično nesposoban bio…pa Mercedes i Ferrari su unutar 10-15 konja…


    0
    0

    0
  3. mcl Prikaži

    A sta ako Renault nesto zasere kao 2015 pa to ima da leti perije izmedju RBa i njih kakvo bi to pluvanje bilo


    0
    0

    0
  4. Sebastian Vettel
    mzf1 Prikaži

    I honda bi tribala ako zele ici na vrh. Njihov koncept je od temelja naopako postavljen i sumnjan da ima kapacitet biti najbolji motor na gridu. Renault je to svatija a drugi…


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.