Haas malo zaostaje s razvojem novog bolida

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 3 min 0 komentara

Romain Grosjean, Haas

Romain Grosjean, Haas

Haasov glavni trkaći inženjer Ayao Komatsu kaže da ekipa malo zaostaje s razvojem novog bolida po onim ciljevima koje su sami za sebe postavili. Komatsu je zajedno s Romainom Grosjeanom došao iz Lotusa u Haas, a kaže da novi tehnički pravilnik sada predstavlja ogroman izazov za ekipu koja se mora nositi s puno iskusnijim ekipama.

“Promjena pravilnika dodaje još jednu dimenziju. Bolidi će se jako promijeniti, što znači da ćemo iduće godine trebati puno više nadogradnji. Ove godine ih nismo imali toliko, ali nije pretjerano loše jer je baza bolida bila dobra i pravila su bila stabilna.”

“Kad smo naučili o našem bolidu i kad smo mogli početi raditi profesionalnije, naša kompetitivnost se povećala.”

“Ali, zamislite da iduće godine napredujemo jednakom brzinom kao ove. U tom slučaju ćemo pasti iza konkurencije. Velike ekipe će donositi puno velikih nadogradnji jer su pravila nova.”

Kaže da bolidi u Melbourneu neće biti na vrhuncu razvoja, pa će stoga kroz sezonu značajno napredovati.

“Trebamo jako paziti na to, bit će veliki izazov. Ako nam je ove godine trebalo pet utrka da riješimo jednu stvar, iduće godine ćemo to morati u jednoj utrci.”

Na upit ide li razvoj po planu, Komatsu kaže:

“Ne bih rekao da je sve po planu, malo kasnimo. Ali napredujemo dobro. Ne bih rekao da ispunjavamo postavljene ciljeve.”

Bitka za osmo mjesto

Iako je Haas trenutno ispred Renaulta, Manora i Saubera u poretku konstruktora, američka ekipa će se teško izboriti za tu poziciju dogodine.

“Ako pogledate top 3 ekipe – oni su otišli. Ferrari, Mercedes, Red Bull – oni su otišli. Onda imate Force Indiju, Williams, onda imate McLaren, Toro Rosso, i onda mi. Po bodovima smo iza Toro Rossa i McLarena, ali po pitanju kompetitivnosti mislim da smo bili jako blizu.”

“Bit će blizu 6. pozicija, ali obzirom da smo novi i neke stvari nam nedostaju i trebamo se poboljšati – trenutno smo 8.”

“Iduće godine će biti ogroman izazov čak ostati tu gdje jesmo. Očito će McLaren-Honda jako napredovati. Toro Rosso ima dobru aerodinamiku i s Renaultovim motorom mislim da će biti puno bolji iduće godine. Zatim imamo Renault koji je trenutno iza nas, ali njihov napredak će biti masivan. Čak da zadržimo 8. poziciju trebat ćemo strašno napredovati.”


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.