Verstappen: U Formuli 1 postoje dvostruka mjerila

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 7 godina 2 min 7 komentara

seb-gets-the-book_640x426

Max Verstappen potužio se na dvostruka mjerila koja vladaju kod FIA-ih sudaca, a sve je kulminiralo na VN Meksika, gdje je bilo mnogo kazni, kako opravdanih, tako i neopravdanih. Max Verstappen kažnjen je zbog napuštanja staze u prvom zavoju, gdje se nije vratio na stazu u sljedećem zavoju, već u trećem. FIA-no pravilo (38.1) kaže da vozač mora biti na stazi koliko god je moguće duže vremena te da ne smije biti van nje ako za to nema razmunog razloga (izbjegavanje sudara). No, istu stvar napravio je Lewis Hamilton u prvom krugu, no on nije dobio kaznu.

“Problem s mnogo pravila je taj što je prekomplicirano za sport – za gledatelje i za suce”, rekao je Verstappen. “To je bilo evidentnp na VN Meksika. Lewis Hamilton presjekao je šikanu u prvom zavoju te nije dobio kaznu. Ok, ali kada sam ja to uradio u borbi sa Sebastianom Vettelom, onda sam dobio kaznu od pet sekundi, zbog čega sam izgubio treće mjesto.”

“To je luda situacija. Lewis i ja smo pogriješili točku kočenja za prvi zavoj. Nisam imao koristi od toga, jer sam bio ispred prije ulaska u zavoj, i bio sam ispred poslije, baš kao i on. Ja sam kažnjen, a on nije, što ukazuje na dvostruka mjerila.”


Odgovor

7 komentara

  1. Nelson Piquet
    Grah0 Donator Prikaži

    Pa da, u F1 postoje dvostruka pravila. Prva su namijenjena najboljem vozaču svih vremena(Lewis “SEXY PORNO LAP” Hamilton) i njegovom nasljedniku (Maxu Verstappenu), a druga su za sve ostale smrtnike.


    0
    0

    0
  2. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Postoje postoje majstore.Neki dobiju kaznu za 2 cm sto izadu van staze a ti sto umalo nisi poslo Raikkonena groblje ne dobijes kaznu……


    0
    0

    0
  3. Mercedes
    Jester Donator Prikaži

    Stvarno počinjem sumnjati u inteligenciju tog klinca….


    0
    0

    0
  4. Lewis Hamilton
    F1 Racer Prikaži

    Ti ces biti taj koji ce komentarisati o dvostrukim arsinima…???
    Svaki komentar suvisan!


    0
    0

    0
  5. Lewis Hamilton 44
    rizla Prikaži

    Cudi me kako ferrarijeva placipicka nije dobila kaznu zbog krsenja sportskog pravilnika.. Bitch please, suci ove sezone dosta toga svima prastaju zato smirite te svoje talijanske hormončiće… ..|..


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.