Vettel poslao pisma isprike Whitingu i FIA-i

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 3 min 6 komentara

Sebastian Vettel, Ferrari

Sebastian Vettel, Ferrari

Povratničku VN Meksika 2015. godine Sebastian Vettel nije pamtio po dobrome jer je Autodrom Hermanos Rodriguez bio poprište jedne od lošijih vožnji u inače sjajno odrađenoj debitantskoj sezoni za Scuderiju Ferrari. Četverostruki svjetski prvak je zato ove godine odradio odličnu utrku te je čak na službenim stranicama Formule 1 zaradio titulu vozača dana.

No, VN Meksika 2016. će vjerojatno pamtiti po događajima koji nemaju toliko veze s utrkivanjem. Nijemac je najprije u petak ‘počastio’ McLarenovog pilota Fernanda Alonsa, početkom utrke je sličnu porciju dobio i Williamsov vozač Felipe Massa, a najgore su pred sam kraj prošli Max Verstappen i pogotovo kontrola utrke, odnosno direktor utrka Charlie Whiting. Nijemac je u posljednjim metrima VN Meksika bio vidno frustriran činjenicom da mu mladi Nizozemac nije prepustio treće mjesto na stazi, za koje je smatrao da mu pripada. Pravda je zadovoljena nešto prije ceremonije proslave pobjednika, ali je na kraju ipak degradiran na peto mjesto zbog pomicanja prilikom kočenja tijekom borbe s Danielom Ricciardom, također u posljednjim krugovima utrke.

Spominjanje Charlieja Whitinga u negativnom kontekstu je odaslano u izravni prijenos utrke, pa se Nijemac tako suočio s brojnim kritikama nakon VN Meksika, što od kolega vozača, što od šefova momčadi. Međutim, Ferrarijev vozač je ubrzo nakon silaska s pobjedničkog postolja potražio Whitinga te mu se ispričao, a Britanac je ispriku prihvatio.

U međuvremenu su se pojavile informacije da FIA istražuje njegov ispad na momčadskom radiju zbog štete koje je on nanio sportu, no Sebastian je poslao pisma isprike Međunarodnoj automobilističkoj federaciji (Jeanu Todtu) i Charlieju Whitingu osobno.

Kako god, ako se Vettel proglasi krivim za kršenje članaka 12.1.1c (ponašanje koje nije u interesu natjecanja ili motorsporta općenito) i 12.1.1f (riječi ili djela kojima se čini moralna šteta FIA-i, njenim tijelima, članovima tijela ili njihovim direktorima) FIA-inog međunarodnog sportskog kodeksa, može se suočiti s bilo kojom od brojnih mogućih kazni, od ukora, preko novčane kazne do zabrane nastupa na sljedećoj utrci, prenosi Motorsport.com.

No, britanski Autosport prenosi da FIA nije službeno zatražila provođenje istrage oko kršenja međunarodnog sportskog kodeksa te da će Vettel dobiti samo upozorenje kako bi pripazio da se tako nešto ne ponovi u budućnosti.


Odgovor

6 komentara

  1. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Nije dobio kaznu sva sreca.Da ju je dobio FIA se mogla odma ubit pa pokopat i onda opet ubit i sve to dobro zakopat


    0
    0

    0
  2. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    spavaš li mirno vajtingu čarlije?


    0
    0

    0
  3. Sebastian Vettel
    mzf1 Prikaži

    Jebote koji je to sistem, znaci tako siroko postavljena inkriminacija daje prostor da se iz utrke iskljuci bilo koga i bilo kad. Zanimljivo je znati takve stvari.

    Jos jedna stvar mi je zapela za oko, Charlie je sam odabra pustiti u eter poruku kojom se u eventualnom postupku protiv Vettela uzima stav da je sportu pocinjena moralna steta. E sad da li Charlie odgovara kao suucesnik pa ce i on biti duzan platiti novcanu kaznu ili ce se pak kazniti nedolaskom na iducu utrku.


    0
    0

    0
  4. Fernando Alonso
    Tab F1 Prikaži

    Bitno je da se ispričao i da je odlučio popričati sa Maxom.
    Sad će njih dva-tri postati najbolji prijatelji.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.