Lewis Hamilton najbrži na prvom treningu u Meksiku

Izdvojeno

David Vidović

Prije 7 godina 3 min 1 komentara

Hamilton, Mercedes

Britanac Lewis Hamilton je bio najbrži nakon prvih 90 minuta slobodnog  treninga u Meksiku. Hamilton je bio 7 i pol desetinki brži od momčadskog kolege Rosberga koji je odvezao tek sedmo vrijeme treninga. Pozitivno je iznenadila brzina Ferrarijevih vozača, Sebastian Vettel je odvezao krug 79 tisućinki sporiji od Hamiltonovog najbržeg vremena, dok je Kimi Raikkonen zaostao isto toliko za Vettelom. Domaći vozač Sergio Perez završio je trening na četvrtom mjestu, ispred kolege Nice Hulkenberga, te su obojica bili brži od Bottasa u Williamsu, što je odličan početak vikenda za Force Indiju.

Na početku treninga prašina na stazi je stvarala muku vozačima i malo tko se odlučio da izađe na stazu kada je semafor na izlazu iz boksa pokazao zeleno. Fernando Alonso je bio među prvima koji su se odlučili da više od samo instalacijskog kruga i odmah svima prezentovao koliko je staza prljava blokiranjem oba prednja kotača na kočenju u prvi zavoj.

Nico Rosberg je prvi od vodećih postavio vrijeme 1:22.748s, ali Hamilton je to ubrzo skinuo ispod 1:22 granice. Hulkenberg i Perez su bili jako brzi, Perez je čak vozio brže krugove od Rosberga, dok je Hulkenberg zaostajao dok se preko radija žalio na nekakav problem prilikom upotrebe DRS-a.

Nakon pola sata treninga došlo je crvene zastave. Krilo Felipea Nasra se rasprsnulo nakon što je otišao preširoko na vanjske rubnike prije izlaska na stražnji pravac. Desni dio krila na njegovom Sauberu je u dodiru sa tlom pukao i staza je morala biti očišćena.

Nakon desetak minuta pauze ponovo smo vidjeli zelenu zastavu i nastavak treninga. Ali odmah smo vidjeli još drame kada se ubrzo nakon restarta Max Verstappen vratio u boks Red Bulla sa ozbiljno pregrijanim kočnicama. U jednom trenutku je plamen izbio iza stražnjih kotača i Red Bullovi mehaničari su morali reagirati protupožarnim aparatima. Iz Red Bulla kažu kako su Verstappenove kočnice ozbiljno oštećene nakon ovog incidenta.

Hamilton i Rosberg su se vratili na stazu na medium gumama, i kako se staza čistila i evoluirala, Hamilton je uspio na voziti znantno brže nego na prvom izlasku na soft gumama. Konačno je postavio vrijeme od 1:20.914 na medium gumama koje ni Ferrariji nisu mogli pobijediti na mekšim komponentama. Pored Rosberga, iznenadio je i Daniel Ricciardo koji na novim soft gumama nije mogao bolje od osmog mjesta i 8 desetinki zaostatka za Hamiltonom.

Drugi slobodni trening se vozi u 21 sat po hrvatskom vremenu.


Odgovor

1 komentar

  1. mcl Prikaži

    Interesantna vremena.
    Nego nesto razmisljam ako Hamilton pobedi na sve tri trke do kraja imace pobedu vise od Rozberga tako da ne vidim sto bi u takvom raspletu Hamilton nezasluzeno bio sampion ili da bi onda kao ovo bila Rozbergova sezona .Mada me plasi Brazil i ne verujem da tu Hamilton moze do pobede


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.