Williams će 3. studenog objaviti vozačku postavu za 2017.

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 1 min 3 komentara

Valtteri Bottas, Williams

Williams Martini Racing će vozačku postavu za narednu sezonu objaviti sljedećeg tjedna, točnije 3. studenog u prijepodnevnim satima. Kao što je ranije potvrđeno, britansku ekipu (i Formulu 1) napušta Brazilac Felipe Massa, a na njegovo mjesto bi trebao uskočiti kanadski F3 vozač Lance Stroll koji će sutra napuniti 18 godina.

Stroll je trenutno Williamsov razvojni vozač, a kao potencijalni kandidat za mjesto u Williamsu se spominje već duže vrijeme, posebno otkako je svoj odlazak prije nekoliko tjedana najavio Felipe Massa. Vjeruje se da naslovni sponzor momčadi želi pričekati Lanceov 18. rođendan kako bi zajedno s momčadi dogovorili objavu vozačke postave. Kanađanin je ove sezone osvojio europsko F3 prvenstvo te je odradio nekoliko testova u dvije godine starom Williamsovom jednosjedu.

Momčadski kolega bi mu trebao biti Finac Valtteri Bottas. 27-godišnjaka se donedavno povezivalo i s Renaultom, ali se očekuje njegov ostanak u Groveu petu sezonu zaredom.


Odgovor

3 komentara

  1. Blanchimont Prikaži

    Nadam se da će Bottas ostati, jer ako on ode i dođe Stroll sa još nekim plaćenikom bojim se da bi Williams mogao imati najgoru vozačku postavu nakon Maldonado/Senna kombinacije.


    0
    0

    0
  2. Williams
    DoDo13 Prikaži

    Volio bih da i potvrde i Valtteria za slijedeću sezonu. I sa to postavom vjerujem da će biti vrlo konkurentni, jer sam siguran da će pripremiti bolid sa koji će se boriti za pobjednička postolja na svakoj utrci. E ovo se zove optimizam, zar ne. :)


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.