Gasly ne razumije zašto nije pozvan u Formulu 1

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 6 komentara

Pierre Gasly, Red Bull

Pierre Gasly, Red Bull

Pierre Gasly kaže da ne razumije zašto nije dobio poziv za Toro Rosso iduće sezone, a sad gleda ima li nekakve alternative za 2017. godinu.

Red Bull je nedavno objavio kako će zadržati Daniila Kvyata uz Carlosa Sainza, a Toro Rossov šef Franz Tost je naglasio kolika je važnost kontinuiteta u godini kad će se toliko toga promijeniti.

Ipak, Red Bullov Gasly koji trenutno vozi GP2 seriju misli da je on bio prava osoba za promociju na račun Kvyata.

Trenutni poredak u GP2: A. Giovinazzi (197), P. Gasly (190), R. Marciello (158), S. Sirotkin (135), J. King (122)…

“Cilj mi je bio doći u Toro Rosso iduće godine, naravno. Nisam razumio njihovu odluku i nisam dobio nikakvo obrazloženje. Izgledalo je dobro za mene, razgovarao sam s Helmutom Markom o tome i pokušavao sam ući u Formulu 1. Ne znam što se dogodilo u idućih par dana, sve je brzo prošlo.”

“Potpisali su Kvyata, ne razumijem to. Izgledalo je kao da sam na pravom mjestu, ali u krivom trenutku. To je to od onog što sam razumio.”

Slobodnih mjesta još ima u Force Indiji, Renaultu, Sauberu i Manoru, a Gasly kaže da nije odustao od namjere da dođe u Formulu 1 iduće godine:

“Zaista sam razočaran time, ali sad je učinjeno što je učinjeno i moram ići dalje. Gledam u budućnost. Trenutno su stvari još relativno otvorene, ima puno slobodnih mjesta u Formuli 1.”

“Razgovarao sam puno s Helmutom ovog vikenda i on zna moj cilj, zna da želim ući u Formulu 1. Moramo naći najbolju opciju, najbolji paket. Ako ne u F1 iduće godine, onda ću raditi nešto dobro za sebe da budem spreman za 2018.”

Christian Horner je samo kratko komentirao da će Gasly ostati u Red Bullovoj obitelji, a glavni cilj je osvajanje GP2 titule.


Odgovor

6 komentara

  1. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    ni meni nije jasno zašto su zadržali kvjata.


    0
    0

    0
    • Dietrich Mateschitz
      Ante Vetma glavni urednik Prikaži

      Program Helmuta Marka je navodno pod velikim znakom upitnika od strane Mateschitza pa će Helmut sad svaki put dobro promisliti prije nego dovede nekog u F1. Ako rano promovira Gaslyja i onda ovaj napravi par gluposti na stazi – to bi moglo biti opasno za njegov projekt.


      0
      0

      0
      • Michael Schumacher
        khar Prikaži

        @avetma

        od kada se to dogodilo??? Ovako iz vana po meni mladi vozački program RedBull funkcionira savršeno.

        Možda bolje pitanje bi bilo što je to program Helmuta Marka, i tko je Helmut Marko u RedBulllu???


        0
        0

        0
      • mcl Prikaži

        @khar
        A sta je to dobro u RBovom programu.
        Ako izuzmemo Vettela i Rikarda iz te generacine ko se jos zadrzao u F1.Pa i McLaren ima iz svoje skole Hamiltona,Magnusena,Vandornea.
        Tako da ta skola RBa i nije bas tako mocna a pritom ni Verstapen bas nije iz njihove skole.
        A sto se Kvjata tice i ovog momka sto se nada pa to je RB cas ce oni u sred sledece sezone ako treba nekog da sutnu i dovedu drugog.Barem Kvjat zna kako to ide u RBu


        0
        0

        0
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        @khar: Prije nekoliko tjedana sam istraživao nešto o toj temi, nemam više linkove, ali potražit ću kad bude vremena, možda i napisati kolumnu nakon sezone. Ništa se tu ne može sa sigurnošću tvrditi jer jedan “insajder” može pričati jednu priču, drugi nešto sasvim drugo; ali čini mi se da je tu nešto bilo klimavo. Ne znam je li još uvijek, ali ova opreznost s Gaslyjem se jedino tako može objasniti. Prije nisu dvaput razmišljali je li netko mlad i iskusan, samo su ih šutnuli u F1 pa da se izbore za sebe ili nestanu brzo. Ovaj put je Helmut dosta oprezan čini se, koji bi drugi razlog mogao biti…


        0
        0

        0
  2. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Ni ja ne razumijem što nemam veću platu (iako ni ova nije loša), pa samim tim i bolje auto, stan bez kredita, što mi roditelji nisu bogatuni,….., dakle sinko, ni ja ne razumijem dosta stvari. :chill:


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.