Riješen problem oko predsezonskog testiranja za iduću godinu

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 0 komentara

Pirelli. supersoft gume

Pirelli. supersoft gume

Debata koja se zakuhala kroz proteklih nekoliko tjedana dobila je svoj zaključak. Naime, Pirelli je zbog toplijih vremenskih uvjeta htio da se barem jedan test premjesti u Bahrein kako bi mogli obaviti kvalitetnije procjene novih guma. Podršku su im dali Mercedes i Ferrari, ali su se tom planu javno usprotivili Williams i Red Bull, ponajprije zbog ogromnih troškova.

Razlika između odlaska u Barcelonu i Bahrein za svaku ekipu bi iznosila oko 450 tisuća eura, a osim toga bilo bi puno kompliciranije donositi nove djelove za bolide.

Sada, nakon što su se sastale ekipe, Charlie Whiting i Bernie Ecclestone, odluka je donesena i oba testa će se voziti u Barceoni.

Prvi je na rasporedu 27. veljače do 2. ožujka, dok će drugi biti 7.-10. ožujka.

Gotovo je sigurno da će unutarsezonski test koji je planiran za Barcelonu nakon VN Španjolske biti prebačen u Bahrein, kao što je Christian Horner nedavno predložio.

To će pružiti Pirelliju dva dana testiranja po visokim temperaturama kako bi osigurali da za ostatak sezone gume budu na najboljoj mogućoj razini.

Iako bi u tom slučaju test došao nakon tri utrke, radi se o Australiji, Kini i Bahreinu gdje temperature nisu toliko visoke, naravno, uzevši u obzir da se u Bahreinu vozi noćna utrka.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.