Palmer: Magnussen i ja ne dobivamo priznanje koje zaslužujemo

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 3 min 1 komentara

Jolyon Palmer

Jolyon Palmer vjeruje da ni on ni timski kolega Kevin Magnussen nisu dobili od momčadi Renaulta zasluženo priznanje zbog vožnji ove godine. Podsjećamo, Renault je nedavno objavio da će iduće godine za njih voziti Nico Hulkenberg, a drugi vozač još nije poznat.

Što se Palmera tiče, on je donekle frustriran jer se bori s bolidom koji je težak za vožnju, a izgleda da se momčad unatoč tome okrenula tržištu vozača van svoje ekipe.

“Mislim da nitko od nas ne dobiva priznanje koje zaslužuje, da budem iskren,” kaže Palmer. “Mislim da je Kevin također imao neke odlične utrke. Mislim da je 2014. pokazao što može napraviti u dobrom bolidu.”

“Završio je na drugom mjestu u svojoj prvoj utrci u kojoj mu je bolid pružio šansu za to, a tijekom godine je bio bolji u kvalifikacijama od Jensona Buttona.”

“Sada, dvije godine kasnije, naravno da se i on i ja mučimo jer bolid nije dobar. Ali, on je odradio dobar posao i svejedno izgubio dio reputacije koju je stekao 2014. godine.”

“Nijedan od nas ne dobiva dovoljno priznanja koje zaslužujemo u ovom bolidu, a vidimo sad da će jedan od nas biti zamijenjen na kraju godine. Mislim da je bolid bio vrlo nezgodan i da smo obojica napravili dobar posao, s greškama, ali u određenim trenucima smo radili dobar posao.”

Palmer kaže da je njegov prioritet uvjeriti Renault da ga zadrži za iduću godinu, ali isto tako je svjestan da se prilike možda otvaraju u Force Indiji i Manoru, te da bi čekajući predugo mogao propustiti ta vozačka mjesta koja su trenutno slobodna.

“Mislim da definitivno želim ostati s Renaultom, ali trebam gledati i druge opcije također jer očito će na kraju netko od nas ostati razočaran.”

“Želim ostati u Formuli 1. Želim ostati s Renaultom, to je prioritet. S mog gledišta izgleda kao da svakog vikenda moram dati sve od sebe i pokazati zašto zaslužujem biti tu.”

“Ali također moram gledati u drugom smjeru jer postoje i druge mogućnosti.”

Na upit je li optimističan po pitanju drugog vozačkog mjesta ako sve s Renaultom propadne, Palmer kaže:

“Mislim da je puno toga što se još mora dogoditi. Moj fokus je bio na Renaultu i još uvijek jest, ali moram gledati i što se još nudi. Očito, mjesto Force Indije je izgledalo zauzeto do prošlog tjedna, ali to je sad dobra mogućnost.”

“Bolid je vrlo brz ove godine pa mislim da je prioritet napraviti dobar posao ovdje jer je tu još uvijek jedno mjesto slobodno.”


Odgovor

1 komentar

  1. Blanchimont Prikaži

    Palmer je bio dobar u GP2, ali kroz povijest je bilo puno takvih koji su u nižim serijama bili dobri, a onda se jednostavno nisu našli u F1. Čini se kao ok dečko, ali previše grešaka, čak i za loš bolid, konstantno na dnu, stekao se dojam da su uz sve probleme ova dvojica ipak mogla nešto bolje od ovog, pogotovo Palmer.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.