Claire Williams: Bottas bi trebao svoju prvu pobjedu osvojiti u Williamsu

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 8 godina 2 min 2 komentara

Valtteri Bottas, Williams

Valtteri Bottas, Williams

Valtteri Bottas s Williamsom je već četiri godine, no do sada nije uspio doći do pobjede, iako je na postolju stajao devet puta. Finca se u zadnjih nekoliko dana povezuje s Renaultom, no izglednije je da će ostati barem još jednu sezonu u Williamsu, gdje će mu se pridružiti još uvijek maloljetni Lance Stroll. Do sada je svake sezone bio bolji od timskog kolege (Pastora Maldonada i Felipea Masse). Šefica momčadi, Claire Williams, kaže da bi Valtteri svoju prvu F1 pobjedu trebao osvojiti upravo u Williamsu.

“Kao što mu (Valtteriju) uvijek govorim, ne mogu dočekati da mu damo auto s kojim može pobijediti u utrci. Počeo je karijeru u našem timu i posvetio nam dosta vremena. Bio je s nama i u teškim i u dobrim trenucima. Stoga želim da Williams bude momčad u kojoj će osvojiti svoju prvu pobjedu – to je trenutno naš cilj.”

“Bio je odličan ove godine, ali uvijek je takav. Kad sjedne u auto, zatvori vizir i izađe na stazu, znate da će dostaviti ono što se od njega traži. Veoma je smiren. Ovo je bila velika godina za Valtterija, u kojoj je odradio dobar posao i donio momčadi mnogo bodova.”

Lijepe su to želje, no Bottas nikada nije bio kandidat za pobjedu u utrci u kojoj je osovjio postolje. A izgleda kako za Williams dolaze teža vremena.


Odgovor

2 komentara

  1. Williams
    DoDo13 Prikaži

    Vjerujem da će se to i dogoditi slijedeće sezone, jer ,perma njihovim pričama, krenuli su sa razvojem bolida za slijedeću sezonu ranije od svih ostlaih, što bi teroretski trebala biti prednosti trebali bi imati bolid koji će se sigurno boriti za najvišu stepenicu postolja, a tu će još dovesti mladog Stroll koji je željan dokazivanja poput mladog Maxa, tako da puno očekujem od Williamsa slijedeće sezone i sve što je manje od borbe za postolja smatrati ću razočarenjem.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.