Manor vidi “ogroman potencijal” u Oconu

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 8 godina 2 min 4 komentara

Esteban Ocon i Pascal Wehrlein, Manor

Esteban Ocon i Pascal Wehrlein, Manor

Manorov trkaći direktor Dave Ryan kaže da Esteban Ocon ima ogroman potencijal, ali također i fantastično ponašanje otkad je došao u Formulu 1. Podsjetimo, Ocon je zamijenio Rija Haryanta nakon ljetne pauze, a u bolidu koji nije krojen po njegovim fizičkim mjerama odmah je imao možda najteže vozačke testove – Belgiju i Italiju, a zatim fizički teške Singapur i Maleziju.

20-godišnjak je tek u Maleziji dobio sjedište po svojim mjerama i tu je prvi put bio bolji u kvalifikacijama od svog timskog kolege Pascala Wehrleina. U utrci je dobio nekoliko kazni zbog pit-limitera koji nije funkcionirao pravilno, ali u Japanu mu je pošlo za rukom i u utrci je također pobijedio svog timskog kolegu.

“Doći usred sezone u ekipu koja se razvijala s Pascalom je veliki zadatak,” rekao je Ryan.

“Nismo mu baš previše pomogli našom pouzdanošću jer smo imali problema s time sve dosad. Ali, dečko je fantastičan. Ponašanje mu je fantastično, ima ogroman potencijal i zajedno s Pascalom čini odličnu vozačku postavu.”

U Japanu ne samo da je pobijedio Wehrleina već se približio i Gutierrezu. Nije čudo da se spominje u kontekstu Renaulta za iduću godinu gdje bi mogao biti kolega Nici Hulkenbergu.


Odgovor

4 komentara

  1. avalon Prikaži

    manor ima vjerovatno najperspektivniju vozačku postavu samo … kakva je perspektiva manora ? mali tim limitiran financijama će najvjerovatnije poslužit da isteše buduće vozače za velike timove . momčići ( daniil , pascal , carlos , max i ocon ) njih 80 % su se dosada pokazali pristojni , odmjereni , skromni , a onih 20 % je max kojeg ne krase osobine ove četvorke … dapaće , sasvim se suprotno ponaša . tip … ocon je maxa pobjedija u prvenstvu euro F 3 2014. ocon je završija sa titulom , max na 3. mistu , a ipak nije nastupija kur*evito ka nizozemac .


    0
    0

    0
    • Mclaren
      raca Prikaži

      @avalon, možda bi bilo preciznije reći da Manor koristi spomenuti dvojac, nego da ima, jer ih on nikad ne će imat, bar ne dugotrajno i nikako ne pod nekim značajnijim ugovorom. Pascal i Ocon voze za Manor, što je bolje nego da sjede na klupi za rezervne igrače i da bi se razvijali za moćnog patrona. Ali dobro, shvatio sam što je bila misao.


      0
      0

      0
  2. Juan Manuel Fangio
    Estoril Prikaži

    +daje vrlo odmjerene izjave.
    Vjerojatno obojica idu iz Manora na kraju sezone.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.