Rosberg: Vettel je bio van kontrole

Vijesti

David Vidović

Prije 8 godina 2 min 2 komentara

14556548_672068296283489_2145744159489045192_o

Nico Rosberg je uspio napraviti veliki povrat u utrku i završiti na postolju, nakon što je u prvom zavoju utrke ostao usmjeren u pogrešnom smjeru poslije sudara s Vettelom. Sebastian i Verstappen su iz Rosberga vodili borbu za poziciju,te je Vettel pogrešno procijenio zavoj i s unutarnje strane ušao prebrzo u zavoj i udario u Rosberga. Vettel je morao odustati od utrke dok se Rosberg okrenuo i nastavio bez ikakvih mehaničkih oštećenja. Nakon utrke Rosberg nije bio previše isfrustriran incidentom, ali je poslao poruku Vettelu.

“Na startu me udario četverostruki svjetski prvak van kontrole. U tom trenutku sam mislio da je sve gotovo i da sam završio utrku. Sretan sam što sam mogao nastaviti voziti i doći skroz do postolja. Sve u svemu mogu zamisliti i bolju utrku, ali ponekad je tako i moram se zadovoljiti.”

Rosberg je zahvaljujući kvaru na Hamiltonovom bolidu ostao u vodstvu u ukupnom poretku vozača i sada ima 23 boda viška u odnosu na Lewisa.

“Ne osjećam se kao da sam pobijedio danas. Treći sam, to je činjenica, ali bila je teška utrka. Mislio sam da sam završio nastup u prvom zavoju. Što se tiče Lewisa, bio sam u takvim situacijama i znam koliko je užasno kada ti se takvo nešto dogodi u takvom trenutku.”

Priznao je i da je njegov potez protiv Kimija, za koji je dobio kaznu od 10 sekundi bio jako agresivan.

“Morao sam ga obići, krenuo sam i napravili smo kontakt. Ne mogu se sjetiti točnih detalja. Ali zasigurno je bio jako agresivan potez. Sudci su isto tako procijenili i tu je i završilo.”


Odgovor

2 komentara

  1. Formula1
    f1zd Prikaži

    Uvijek smireno, bez glupih izjava i vrijeđanja. Ljudina


    0
    0

    0
  2. Blackhawk Prikaži

    Ovo je ujedno potez koji će mu možda i koristiti u idućih pet utrka. Sada kad se zna što je spreman, neće se Hamilton, ili bilo tko drugi, tek tako gurati pored njega


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.