Wolff: Ovakva bi trebala biti Formula 1

Izdvojeno

David Vidović

Prije 8 godina 2 min 10 komentara

Nico Rosber, VN Singapura 2016.

Nico Rosberg, VN Singapura 2016.

Mercedes i Nico Rosberg su ostvarili još jednu pobjedu danas u Singapuru, ali su krajem utrke bili pod velikim pritiskom od strane Ricciarda. Red Bull je na 14 krugova prije kraja utrke prešao na super soft gume i počeo loviti Rosberga koji je bio na već 11 krugova starim soft gumama. Daniel je kružio stazom konstantno preko 2 sekunde brže od Rosberga i kroz cilj prošao manje od pola sekunde iza Mercedesa. Iako je u jednom krugu izgubio dosta vremena zbog gužve na stazi, vjerojatno bi gledali direktnu borbu za pobjedu da je utrke trajala još jedan krug.

Wolff je priznao da je Red Bull odradio fantastičan posao i da je ova utrka predstavila što bi Formula 1 trebala biti.

“Umalo smo pomokrili gaće na kraju. Bilo je jako blizu, Formula 1 bi i trebala biti takva. Četiri brza bolida s različitim taktikama, i skidam kapu Red Bullu, imali su odličnu strategiju pri kraju utrke.

“Ricciardo je izašao iz boksa i vozio novu utrku, pronašao je dosta tempa u zadnjem stintu, bilo je jako uzbudljivo, gotovo nevjerojatno. Formula 1 bi trebala biti ovakva stalno.”

Wolff tvrdi da Mercedes nije mogao uraditi isto s Rosbergom što je Red Bull uradio s Ricciardom u zadnjem boksu, jer je Red Bull već napravio tzv. undercut i Ricciardo je već u prvom krugu na novim gumama smanjio zaostatak za Rosbergom.

“Nismo mogli uraditi isto što i oni jer bi izgubili vodstvo utrke. Planirali smo zvati Nicu u boks, ali onda je Daniel postavio nevjerojatno vrijeme i zaostatak se smanjio. Nismo mogli ništa uraditi, znali smo da moramo završiti utrku na istim gumama.”


Odgovor

10 komentara

  1. chuck Prikaži

    I totto slag na torti sa ovom izjavom. Pa ovo je namisceno! Apsolutno nije nista tu bilo zanimljivo, budala


    0
    0

    0
  2. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Slazem se da bi svaka utrka trebala biti zanimljiva,napeta,nepredvidljiva…..ali jos uvijek nije to to kad ostatak grida kasni minutu.To da se popravi i cakum pakum


    0
    0

    0
  3. Fernando Alonso 14
    AlonsoForever Prikaži

    Ejsss, Totto? Nemoo’ srat ee. Takva? Auuu, pa nisam znao da si tako pametan, bistar. :-O Takva F1 gdje samo 1 tim dominira? Takva F1 gdje se rezultat trke odlučuje strategijom guma koje bolid drže na asfaltu? :-D Takva F1 gdje je zvuk ogavan? Takva F1 u kojoj se vodi politika? Takva F1 gdje je samo novac najvažniji, elektronika i KOMPJUTERI koje bukvalno voze vozači? Takva F1 gdje samo vi vozite i lakoćom osvajate i kad ste 1-2, 1-3 pozicije sjedite i ‘ladite muda i osmijehujete se, a samo nek se para obrće? Auuuuuuu to prava F1? majstore, nisi ti dozreo PRAVE FORMULE 1 I REĆI ŠTA JE PRAVA FORMULA 1.
    F1 R.I.P 2009. :-( MOLIM BILO KOGA DA JE VRATI U ŽIVOT.


    0
    0

    0
    • Fernando Alonso
      Alonso king Prikaži

      Te davne 2009 padala kisa molio sam Boga da bolide ne stisa.Zime su prosle letjela su ljeta f1 je postala ko sa nekog drugog planeta.Umjesto tockova vrtile se pare a mi smo samo mastali one stare dane.Mastali smo one brutalne zvuke i htjeli smo vidjet one drhtave ruke,strah na licu ali toplinu oko srca a ne ostavit vozaca da u suzama grca.Nekada davno skripali smo zub o zub moli Boga da f1 ne stavi na sam rub,ali ipak odvijac po odvijac na tribinama odlazi navijac po navijac.Skida i one skupe cepice za usi knedla u grlu nas jos uvijek gusi.Palimo youtube pisemo stare dane trazili f1 i njene stare grane.Sta sada reci o nasoj tuznoj f1 rijeci pitam se pitam sto ljudi pricat ce djeci.Da nekada je bio ovo zivot nas da za nedjeljni rucak govorili smo daj sta das.Bolilo me briga bio ja jadan i bijedan bitno je bilo da je na tvu Prava F1

      Nitko nije prezadovoljan ali sto je tu je nadamo se boljem


      0
      0

      0
  4. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Toliko je glavonjama dosadno da izmišljaju i sceniraju zaplete i rasplete.
    Vidilo se po izrazima lica i vještačkoj “napetosti” da se rugaju i j..u mater svima.
    Kočnice u k…u, taktika u k…u, Hamiltonu max power, Nicu max power…..haha
    KEČERI!
    Mercedes Benz priča romantičnu i nostalgičnu priču kakvo bi utrkivanje trebalo biti, taj isti MBkoji je prvi počeo razvijati svoj hibrid jer su izlobirali i prilagodili promjene pravilnika po sebi.
    Hohoho….mučka đubrad. ;)


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.