Ocon: San mi je voziti za Ferrari jednog dana

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 8 godina 3 min 2 komentara

Esteban Ocon, Ferrari

Esteban Ocon, Ferrari

Novi vozač Manora Esteban Ocon kaže da mu je san jednog dana voziti za Ferrari, te na taj način slijediti stope svog junaka iz djetinjstva – Michaela Schumachera. 19-godišnji Francuz je ove sezone došao na mjesto Rija Haryanta koji je ostao bez potpore sponzora.

Za Ocona mnogi smatraju da je jedna od budućih zvijezda Formule 1, a pobjeđivao je u Europskoj Formuli 3 2014., i prošle godine u GP3 seriji. U razgovoru s Jeanom Alesijem, Ocon je rekao:

“Nadam se da ću se jednog dana pridružiti Ferrariju, to je oduvijek bio moj san, iskreno. Još dok sam bio dijete imao sam Schumacherovu kapu i Ferrarijevu odjeću. Kada sam osvojio svoju prvu juniorsku titulu u Francuskoj, na meni je bilo Ferrarijevo trkaće odijelo.”

Ocon je i sjedio u Ferrarijevom bolidu, odradio testnu vožnju, što je praksa za sve koji osvoje prvenstvo F3.

Svoju prvu utrku, VN Belgije, je završio na 16. mjestu, a i sam priznaje da nije lako uskočiti u Formulu 1 usred sezone.

“Nije lako doći nakon 12 utrka. Najvažnije je da ne radim greške.”

Dok se veterani poput Jensona Buttona i Felipea Masse povlače i opraštaju, u sport dolaze perspektivni mladići. Max Verstappen, Esteban Ocon i Stoffel Vandoorne u prvom su planu kao potencijalne buduće zvijezde.

Verstappen je već ispisao povijest pobjedom u Barceloni gdje je postao najmlađi pobjednik ikad, a osim toga je i najmlađi vozač koji se kvalificirao u prvi startni red. Ali, i Ocon se ima čime pohvaliti. Kada je osvojio F3 prvenstvo, Verstappen je bio iza njega, i to na trećem mjestu. Toto Wolff je pratio njegov razvoj i za njega ima samo komplimente.

2014. godine je odradio prvi slobodni trening za momčad Lotusa (sada Renault) i test za Force Indiju. Prije dolaska u Manor bio je Renaultov rezervni vozač, a istovremeno se utrkivao u DTM prvenstvu za Mercedes.

Testirao Ferrari nakon osvajanja prvenstva u Formuli 3

“Bilo je sjajno hodati po Ferrarijevim prostorijama. Samo ovdje možete dobiti potpunu sliku o povijesti i tradiciji. Počašćen sam što sam imao priliku voziti njihov bolid.”

“Htio bih se zahvaliti svim mehaničarima i cijeloj momčadi na podršci i nadam se da će se ovaj dan pokazati korisnim u mojoj vozačkoj budućnosti,” komentirao je tada Ocon.


Odgovor

2 komentara

  1. Ross Brawn
    Tuzlaensis Prikaži

    Možemo se lagati ili ne, ali većini vozača je san voziti za Ferrari. Svima je jasno šta predstavlja propeti konjić :)


    0
    0

    0
  2. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    stani u red nisi jedini…


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.