Perez ostao uz Force Indiju jer se nada mjestu u Ferrariju 2018.?

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 8 godina 2 min 8 komentara

Sergio Perez, Fiorano, 2011.

Sergio Perez, Fiorano, 2011.

Perezova budućnost u Formuli 1 bila je povod za brojne spekulacije proteklih mjeseci. Iako je sada ugovor potpisan, dogovor također ovisi o sponzorima iz Meksika.

Nije tajna da je Perez pregovarao s Williamsom i Renaultom koji su navodno bili zainteresirani, ali se čini kako mu nitko nije mogao dati što je tražio. Williamsova forma ove sezone bila je nekonzistentna, a očekuje se kako bi se mogli do kraja sezone boriti upravo s Force Indijom za četvrto mjesto. S druge strane, Renault je ekipa s velikim apetitom i sigurno atraktivna na papiru, ali Francuzi planiraju dugoročno i pitanje je kad će imati bolid konkurentan za sam vrh poretka.

Cijelu tu situaciju zakomplicirao je glas koji kaže da Perez računa na mjesto u Ferrariju 2018. godine kad ističe ugovor Kimija Raikkonena. Dogovor bi još bio lakši kad bi ga u Maranello slijedili i meksički sponzori, pogotovo ako znamo da je Claro već uz Ferrari.

Jednogodišnji ugovor s Force Indijom daje Perezu fleksibilnost i ostavlja ga na tržištu za slučaj da Ferrari posegne tamo, a čak i bez toga – nakon 2017. će biti jasnije kakav je odnos snaga i stoga se čini da je u ovoj situaciji pametna odluka pričekati s odlaskom i odraditi još jednu godinu u Force Indiji.


Odgovor

8 komentara

  1. Ross Brawn
    Tuzlaensis Prikaži

    Odlično bi odgovarao. On i Sainz su najbolje rješenje za Ferrari nakon što Kimi okonča karijeru.


    0
    0

    0
  2. chuck Prikaži

    Iskreno se nadam da nece u ferrari, bit ce problema sigurno kao i 2013


    0
    0

    0
    • Fernando Alonso
      croatic f1 urednik Prikaži

      Ne bih se složio s tim, Perez je od tad postao puno zreliji i bolji vozač, vidljivo je to po vožnjama za Force Indiju i mislim da ne bi imao problema u Ferrariju.


      0
      0

      0
      • Sebastian Vettel
        senja Prikaži

        Nije on imao problema sa vožnjom. Pa i prije McLarena je odlično vozio u Sauberu. U McLarenu ga je koštalo mjesta ponašanje. Vjerovatno je na to mislio kolega gore, kad je spominjao probleme.


        0
        0

        0
      • Fernando Alonso
        croatic f1 urednik Prikaži

        Pa ni vožnja u McLarenu nije išla baš najbolje, sjećamo se koliko je bio kritiziran od strane Buttona nakon Bahreina ili od strane Kimija nakon Monaca. Te godine ga je valjda “pojeo” pritisak i stvari ni na jednom polju nisu išle idealno. Svejedno, od 2014. kad je prešao u Force Indiju, Perez djeluje puno bolje i konstantno napreduje.


        0
        0

        0
  3. Sebastian Vettel 5
    Vettel-Ferrari Donator Prikaži

    Pa dobro, čovjek se nada mjestu u Ferrariju, a formom u kojoj jest se doveo do tog da se puno više spominje za to mjesto od vozača koji su ne tako davno bili “skoro” pa u Ferrariju (Hulkenberg, Bottas, pa i Grosjean). Svaka čast Renaultu, ali mislim da bi sve i jedan vozač na gridu i istim uvjetima ovako postupio.

    Osobno, najviše priželjkujem Sainza umjesto Kimija, ali sve to opet ovisi kakvu će Ferrari imati politiku o svemu tome. Ako iduća sezona bude bolja od očekivane, za oba vozača, vjerojatno ćemo Kimija gledati u crvenom bolidu i 2018-te.


    0
    0

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.