Alonso objasnio zašto je otišao iz Ferrarija

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 8 godina 2 min 6 komentara

Fernando Alonso, Ferrari

Fernando Alonso, Ferrari

Bivši Ferrarijev vozač Fernando Alonso još je jednom objasnio zašto je otišao iz Ferrarija u kojem je htio ispisati povijest Formule 1. Španjolac je naveo nekoliko faktora koji su bili ključni u razlazu na kraju 2014. godine.

Ferrariju se pridružio 2010. godine i proveo tamo pet godina. Došao je kao dvostruki svjetski prvak, ali nije uspio osvojiti novi naslov iako se dvaput približio tom cilju – 2010. i 2012. godine.

Alonso je nekoliko puta naglašavao kako želi završiti karijeru upravo u Ferrariju, ali je nakon 2014. sreću odlučio potražiti drugdje.

“Imao sam osjećaj da se možemo boriti samo za drugo mjesto – Mercedes je bio jednostavno prebrz,” rekao je Fernando u intervjuu za austrijski Kleinezeitung.

“No, bilo je tu još faktora. Kad sam došao u Ferrarij predsjednik je bio Luca di Montezemolo. Stefano Domenicali šef momčadi. To je bila vrlo dobra grupa ljudi.”

“U mojoj posljednjoj godini došlo je do velikih promjena, a ja sam imao osjećaj da to više nije moje mjesto. Mislio sam da ne možemo zajedno pobijediti.”

Promjene i nestabilnost u Ferrariju dovele su do frustracija na obje strane, a Alonsa su čak i preispitivali unutar ekipe.

“S druge strane, neke čudne stvari su mi se dogodile. Neki su me krivili za sve, primjerice jer nam prednji ovjes nije funkcionirao,” zaključio je Alonso svoj osvrt na period u Ferrariju.


Odgovor

6 komentara

  1. Kimi Raikkonen 7
    Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

    Ako je energija loša, jednostavno dobar rezultat je nemoguć. Bilo koja ekipa, tvrtka, posao….bilo što, loša energija ubije produktivnost.
    Jbg. krivo vrijeme, krivo mjesto…..i mislim da ti se dešava deja vu.


    0
    0

    0
  2. Kimi Raikkonen 7
    Iceman Donator Prikaži

    Ja o Alonsu kao vozaču imam jako dobro mišljenje. Smatram ga jednim od 2-3 najbolja (najkompletnija) vozača na gridu. Naravno da su došli i da dolaze mladi talentirani lavovi koji će žariti i paliti F1 scenom sljedećih 10 godina, ali kod mene i dalje visoko kotira.
    Također kao što sam pisao nakraju 2014 smatram da je najbolje za Ferrari bio njegov odlazak, kao i da je za njega najbolje bio odlazak iz Ferrarija. Bile su dvije prilike za naslov, ali nije išlo…. Jbg. Kasnije se nakupilo puno frustracija i to dalje ne bi funkcioniralo. Doduše sumnjam da je zadovoljan i trenutnom situacijom u McLarenu, ali jbg….. To je put koji je izabrao.
    U svakom slučaju meni će kao ferrarijevcu ( a i tada velikom alonsovcu, btw ne znam kada ću opet tako čvrsto biti uz jednog vozača kao što sam bio uz njega) uvijek biti žao što ta avantura između Alonsa i Ferrarija nije bila uspiješnija.


    0
    0

    0
  3. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Samo nemoj napustiti f1


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.