Villeneuve: Izgleda kao da FIA štiti Verstappena

Izdvojeno

David Vidović

Prije 8 godina 3 min 10 komentara

Villeneuve
Bivši prvak Jacques Villeneuve iz 1997. s Williamsom tijekom godina je stekao reputaciju kao kritičar bez dlake na jeziku koji uvijek ima nešto za reći o trenutnoj situaciji u Formuli 1. Villeneuve se ponovo oglasio nakon što je Verstappen potezima i komentarima na VN Belgije uzburkao javnost Formule 1, a ovaj put bivši prvak se nije ustručavao komentirajući poziciju FIA-e po pitanju incidenata u kojima je sudjelovao Verstappen. U analizi smo ustanovili da je Verstappen bio krivac za bar dvije od četiri sumnjive situacije o kojima sudci VN Belgije nisu pokrenuli niti istragu tijekom ili poslije utrke, što se nije svidjelo sinu velikana Formule 1, Gillesa Villeneuve.

“Problem u ovoj priči stvara FIA, jer izgleda kao da Verstappenu pružaju zaštitu. Žele da on bude zvijezda. Sjetimo se što je bilo u Njemačkoj – krivudao je na pravcu pa je Rosberg promašio točku kočenja, obojica su zbog toga otišli preširoko ali je Nico dobio kaznu. Dobio je kaznu za nešto puno manje od ovoga [Verstappenovih poteza], a čak niti nije bila njegova greška. Nešto nije u redu, nešto ne štima, ne znam, to je nešto što me ljuti, ali tako je. Prije 20 godina netko bi ga za ovo zabio u drvo,” rekao je Villeneuve za portal Motorsport.com.

Villeneuve nije stao s komentarima, već je dodao da je Maxovo ponašanje bilo jednostavno neprihvatljivo.

“Prekoračio je dosta granica. U redu je za start, to je bilo utrkivanje, i dalje previše, ali utrkivanje. Svaki profesionalni vozač, na primjer kao u GP2, zna da ako krenete s unutarnje strane [u prvi zavoj na Spa] da će biti incident, jer nam dovoljno mjesta. Ako si imao loš start [na Spa], pomiri se s tim, ali meni ne smeta to već ono što je uradio kasnije, rekao je da su mu drugi uništili utrku na startu. Opusti se, znaš da si uzeo veliki rizik u ruke i da si ti uništio njihovu utrku i svoju utrku. To je u redu, to je život. Ali ne, neprihvatljivo je što je uradio Kimiju dva puta na pravcu i isto tako Vettelu. Mora se smiriti, jer će ubiti nekog ako nastavi ovako.

“Morate pokazati bar malo poštovanja za druge, pa iako ne željeli da se sprijateljite s nikim u Formuli 1, ve svi zajedno živite u ovom malom svijetu. Morate imati poštovanje između sebe, kao što je Kimi rekao, dobro i jako utrkivanje je uvijek prihvatljivo, ali s tim mora ići i poštovanje.Ne možete izguravati druge ljude sa staze ili da zbog vas koče na pravcu. Prije dvadesetak godina vozači bi to osobno riješili između sebe.”


Odgovor

10 komentara

  1. Sebastian Vettel 5
    Vettel-Ferrari Donator Prikaži

    Sve stoji što je rekao. I počelo je stvarno iritirati korektnost današnji vozača, Max će nastaviti s ovakvim stvarima sve dok mu neki vozač ne očita bukvicu (nešto u stilu Piqueta Salazara xD), jer je očigledno da FIA sama neće. Jbt Max Kimija već drugu utrku u zadnje tri pravi budalom na stazi i poslije svega izjavi kako se on i Vettel trebaju sramiti svog iskustva, a Kimi na sve to izjavi kako to nije u redu. Na kraju ispade Max veći autoritet sa svojih 19 godina i sezonu i pol iskustva od Kimija sa 14 sezona i titulom prvaka.


    0
    0

    0
  2. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    ajde da se jednom s njim složim.


    0
    0

    0
  3. Mercedes
    hrcfaca Prikaži

    Sve što je rekao je istina, i meni se čini da nema druge nego da neko napuca tog dečka u drvo!


    0
    0

    0
  4. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Max im donosi više gledatelja nego neki na gridu.Usto ima 18-19 godina što znači da je mlad i da ako je ovako počeo da će imat neku budućnost.Voditelji timova ga vole,ali ono veliko ALI svi zažmire na njegove poteze koji dovode do ruba.Agresivan moraš biti,pa nekad i sve riskirati za poziciju,ali reći da se ideš osvetiti nekome jer su ti uništili utrku je bahato,suludo i glupo.Ovo je f1 a ne škola ja sam njemu vratio….svaku utrku ih gotovo razbije a ponekad i to.Dobro je Raikkonen rekao nekad je nesreća potrebna da vidiš šta zapravo radiš.


    0
    0

    0
    • Blackhawk Prikaži

      Max nikada nije rekao da se išao nekome osvetiti jer su mu uništili utrku. To je potpuno pogrešno interpretirana izjava i samo dokaz kako se promijenom nekoliko riječi potpuno može promijeniti cijeli smisao!


      0
      0

      0
  5. Mclaren
    KERS Prikaži

    Fina izjava..na mjestu..ne volim ga previse ali sta jest jest Žak je u pravu..


    0
    0

    0
  6. Fernando Alonso
    croatic f1 urednik Prikaži

    Villeneuve je poznat po glupim izjavama, ali ova mu je na mjestu jer je jednostavno rekao istinu.

    Generalno se u vezi Maxa slažem s Wolffovom izjavom nakon Belgije – Maxov pristup je osvježenje za F1, ali je i vrlo opasan. Voljeli ga ili ne, mora se priznati da Max ima odlike pravog prvaka, agresivan je, prgav i bahat što su osobine koje krase sve one vozače koje pamtimo kao najveće. Odlična mi je izjava Lea Turrinija u vezi Verstappena: “He has the gift of the racing gods, but looks a bit like Anakin Skywalker — the chosen one who is unable to resist the dark side of the Force.” Nije problem što je on takav, već je problem što ga nitko ne pokušava obuzdati i morat će naučiti lekciju na teži način jer kad tad će doći do nekog velikog incidenta uz ovakvu vožnju.

    A nitko ga ne pokušava obuzdati zbog onog što je izjavio Wolff, on je osvježenje za F1 i radi odličnu stvar za njezinu promociju. Kontroverze i kontroverzni vozači su ono što mami publiku, pogledajte samo koliko se članaka napisalo o Verstappenu nakon Belgije i koliko se komentara skupilo. I prije ove same utrke, koliko je on fanova privukao na tribine. Pa čak je i Heineken došao u F1 ubrzo nakon Maxovog prelaska u Red Bull, a i sve više se spominje povratak Formule 1 na Zandvoort. F1 je ogroman biznis i Max dobiva zaštitu upravo zato jer on radi ogroman posao za njezinu promociju.


    0
    0

    0
    • Sebastian Vettel 5
      Vettel-Ferrari Donator Prikaži

      Perfektna usporedba sa Anakinom. Vozač sa vjerojatno najviše “midiklorijana” u krvi od novog milenija, možda i ikad u F1, što je istovremeno mač sa dvije oštrice, jer je želja za nadmoći samim tim prejaka.


      0
      0

      0
  7. fap Prikaži

    Ma koji je on trkac .Kad on pravi problema drugima to je ok a kad je njega Rozberg obisao setite se samo njegove kuknjave preko radio mali je razmazenko.
    Nekad se toresavalo samaranjem pa su posle toga znali kako se vozi,


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.