Hulkenberg: Četvrto mjesto u konstruktorskom poretku je cilj

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 8 godina 2 min 4 komentara

Nico Hulkenberg, Force India

Na jučerašnjoj VN Belgije dogodilo se ono što su u Force Indiji priželjkivali za ovu sezonu, a to je četvrto mjesto u poretku konstruktora. Glavni suparnik indijske momčadi do sada je bio Williams, no njih su daleko iza sebe ostavili Hulkenberg i Perez, koji su osvojili četvrto i peto mjesto. Bila je to dobra berba bodova za Force Indiju, tek bod manje od najboljeg ovogodišnjeg rezultata, kada su u Monaku osvojili 23 boda. Nico je bio prilično zadovoljan svojim jučerašnjim nastupom, iako je prije crvene zastave imao realnu priliku za osvojiti postolje. Inače, Hulkenberg je vozač s uvjerljivo najviše osvojenih bodova u karijeri (335) bez osvojenog postolja. Drugi najbliži mu je Adrian Sutil sa 124 boda.

“Ovo je velik rezultat za ekipu i zadovoljan sam četvrtim mjestom. Jučer je bilo nekoliko neobičnih okolnosti, no bili smo tamo gdje smo trebali biti i pokupili važne bodove za prvenstvo. Želimo biti četvrti u nedjelju navečer nakon utrke u Abu Dhabiju, to nam je cilj. Dug je put do tada, a bitka s Williamsom sigurno neće biti lagana. Važno je da odrađujemo domaći zadatak te da uzimamo bodove kad god nam se pruži prilika za to.”

Nijemac se osvrnuo i na malu bitku s Alonsom na izlasku iz boksa. Kada je upitan je li Alonso napravio nešto krivo, rekao je:

“Ne uopće, ne bih to nazvao incidentom, to je utrkivanje. To je ono što svi želimo vidjeti. S moje strane nema pritužbi.”


Odgovor

4 komentara

  1. Pierre Gasly
    jenson Donator Prikaži

    Trebali bi zadrzati cetvrto mjesto. Prije ce mclaren prestic williams nego williams force indiu


    0
    0

    0
  2. Fernando Alonso
    croatic f1 urednik Prikaži

    Force India je momčad kojoj zbilja treba čestitati na onome što rade u F1. Već par godina su konstantno u uzlaznoj putanji te i ove sezone nastavljaju tim putem. Lani su imali ogromne financijske probleme početkom sezone, na prvom testiranju nisu se ni pojavili ako se ne varam, a onda su do Velike Britanije vozili na modificiranom bolidu iz 2014., tek su u drugom dijelu sezone imali pravi novi bolid i uz sve te probleme stigli su do rekordnog 5. mjesta u poretku konstruktora. Ove sezone su još bolji, Williams je (suprotno od FI) u konstantnom padu i sad su ih napokon prestigli u poretku i čini se da im smiješi novi najbolji plasman na kraju sezone. Tko bi 2008. rekao da će se uopće odvojiti od dna poretka, a kamoli da će biti “best of the rest”, stvarno svaka čast.


    0
    0

    0
  3. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    amo hulče, još samo podij!


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.