Honda će malo pričekati s idućim tokenima

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 8 godina 2 min 8 komentara

Fernando Alonso, McLaren Honda

Fernando Alonso, McLaren Honda

Iz Honde su objavili da će malo pričekati s korištenjem idućih tokena za razvoj pogonske jedinice. Njihov šef Yusuke Hasegawa tvrdi da ICE ostaje i dalje njihov glavni fokus nakon što su i posljednja dva tokena potrošili upravo na tu komponentu uoči VN Velike Britanije.

“Još uvijek pokušavamo poboljšati motor,” izjavio je za Autosport.

“Imamo neke dobre brojeve, samo se moramo pripremiti. To se neće dogoditi unutar nekoliko utrka, ali četiri ili pet i uvest ćemo i to.”

Hasegawa je dodao da bi u idealnom scenariju svi tokeni bili potrošeni prije kraja sezone, ali korak po korak.

Silverstone definitivno mogu nazvati korakom unaprijed, iako nema sumnje da još uvijek zaostaju za svojim konkurentima.

“Postigli smo određeni napredak. Nismo odradili testove s novim i starim motorom paralelno pa je teško reći bilo što detaljnije. Čak ni vozači nisu osjetili veliku razliku. No, ono što je najvažnije, utjecalo je pozitivno na performanse bolida, to je dobro.”

“Fernando [Alonso] je odradio vrlo brz krug u Q3 koji je bio dovoljan za osmo mjesto, ali je krug izbrisan zbog nepoštivanja granica staze. To je dokaz nadogradnje.”

Carlos Sainz je također komentirao Hondu rekavši da su se jako približili Toro Rossu, odnosno Ferrarijevoj prošlogodišnoj pogonskoj jedinici.


Odgovor

8 komentara

  1. avalon Prikaži

    bogami , kad su se približili ferrarievoj PU iz 2015. to je već veliki napredak ove 2016. a kad će se približit PU iz 2016. ? 2017. ?


    0
    0

    0
    • Honda
      zekohonda Donator Prikaži

      2017. nema tokena, tako da je sve otvoreno.


      0
      0

      0
      • avalon Prikaži

        ma da , baš sam tupast … sad ih u razvoju/približavanju konkurenciji koče tokeni . imaju ih ali ih ne iskorištavaju za poboljšanja . e da ih bar imaju još više ili da tokena nema već ove sezone japanci bi vjerovatno napravili čudo . u sred sezone ne bi išli “malim koracima” nego bi sve izminili 100 % samo…. jbe ih nedovoljni broj tokena za tu “radnju” , a 1/2 sezone je baš pravo vrime za izvršit RADIKALNE zahvate zar ne ? takve zahvate rade i svi drugi … ne posli završene sezone i do prvih testiranja nego baš na pola tekuće sezone :) :) :) valjda sam krivo shvatija izjave ( nekoliko puta ) kako još ne znaju , nisu odlučili itd di i za šta će koristit raspoložive tokene . no kad se ukinu onda će 1000 % znat šta uradit … sad nisu sigurni baš . e da , fala na minusima jer sam vjerovatno jedini krivo shvatija dio hasegawine izjave “Još uvijek POKUŠAVAMO poboljšati motor,” i iz toga i iz komentara carlosa kako se honda jako približila TR tj LANJSKOJ PU ferraria izvuka krive zaključke za razliku od vas ostalih … moja greška :(


        0
        0

        0
  2. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Ja ne znam kako drugi gledaju na ovo ali meni je malo šteta jer će se oni poboljšati kad i svi drugi i u najboljem slučaju će proći jedan tim onako zapravo to mi je isto kao i da uđu u boks u utrci kad i svi drugi bolidi.Proći će samo onog tko zezne u boksu.


    0
    0

    0
  3. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    znači, prođu ove 4 preostale evropske utrke bez nadogradnji. pasmater!


    0
    0

    0
  4. Fernando Alonso
    r.u.m. Prikaži

    Znači da tokeni i nisu tolika prepreka u razvoju motora i da sljedeće godine kada više ne bude tog sistema momčadi i dalje neće nositi neke nove stvari na motor jer je to u biti i nemoguća misija.Pa mora neko vrijeme proći da se nešto,smisli, testira pa na kraju i proizvede …Jednom sam gledao neki dokumentarac kako rade prednje krilo čini mi se ako se ne varam da je proces trajao3 mjeseca a u biti kod velikih momčadi tako i je oni kroz sezonu donesu 2 ili možda 3 nova krila.
    Pa sjetimo se i prije kada je razvoj bio otkljućan nisu nikada kroz tekuću sezonu bile oscilacije.Znači kakav bolid napraviš i doneseš na prvu utrku tako većinom i bude stanje tokom sezone ,osim što velike momčadi kroz sezonu napreduju i ubrzaju bolid oko 1 sekunde a male momčadi znaju na početku bljesnut ali kasnije to sve dođe na svoje.
    Tako da ovo što piše gore za Hondu je normalno pa ne stignu i ne mogu oni svaku utrku nešto novo donesti mislim da oni dosta i rade za zbog deficita koji imaju evo nek donesu u Spa nešto novo samo nek funkcionira to nešto i ja zadovoljan..


    0
    0

    0
    • Fernando Alonso
      r.u.m. Prikaži

      dodatak.
      Misija Honde za ovu sezonu po meni bi bila da uspiju prestići Wiliams iF.Indiju kada bi to uspijeli to bi bio pun pogodak.E onda na toj platformi raditi preko zime na bolidu koji bi mogao u borbu za postolja 2017.
      E tu sad po meni puno ovisi o Mercedesu koliko će on i dalje biti jak i dali će ga itko uspijeti dostići ako se to ne dogodi onda ove promjene ništa ne znaće.


      0
      0

      0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.