Vettel: Mislim da strategija nije bila agresivna

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 8 godina 2 min 9 komentara

sebastian-vettel3

Sebastian Vettel doživio je na današnjoj utrci u Austriji istu sudbinu kao i u Belgiji 2015. godine., kada mu je pri velikoj brzini pukla zadnja desna guma. Gotovo identično je bilo danas. Na startno ciljnoj ravnini RB Ringa zadnja desna guma raspala se na stotine komadića pri velikoj brzini, i sreća je što Nijemca nitko nije pogodio, jer su Rosberg i Wehrlein prošli dosta blizu Ferrarija. Nijemac je bio ljut i više mu nije jasno što bi se trebalo dogoditi da Pirelli napravi gumu koja više neće ovako pucati.

“Ne znam što bi se više trebalo dogoditi da se neke stvari promjene, ovo se ne bi smjelo događati. Danas smo trebali završiti na postolju.”

“Osjetio sam da nešto nije u redu, ali tad je već bilo prekasno, jer se guma rasprsnula sljedeće sekunde. Prije toga nije bilo nikakvih čudnih znakova, sve je bilo normalno. Razgovarao sam s ljudima na pit wallu i sve je je bilo u redu, tempo je bio isti kao i u prošlom krugu i vremena po krugu su bila u redu. Pitanje je zašto je guma eksplodirala.”

“Očito je da je ideja bila ostati na super mekanim gumama što je duže moguće, ali mislim da to nije bila agresivna strategija, posebno zato jer su neki vozači ostali duže na istim gumama. Još je puno utrka ostalo do kraja, ali naravno, odustajanje u utrkama ne pomaže.”

Inače, Pirelli je kao sigurnosni limit za super mekane gume naveo 35 krugova.


Odgovor

9 komentara

  1. Juan Manuel Fangio
    Estoril Prikaži

    Strategija nije bila loša, ali opet krivo provedena, i to po tko zna koji put na štetu Vettela ove sezone. Samo mi nije jasno kako čovjek ne popizdi više.


    0
    0

    0
  2. Blue Flag
    manualgearboxfan Prikaži

    bez obzira na to tko je kriv, ili pirelli ili pitwall ferrarija, mislin da je ova situacija samo dokaz da su u ferrariju svijesni da nemogu pobjediti merc na čistu brzinu već im treba čudno, agresivno, eksperimentiranje sa strategijom da bi ih pobjedili….jer budimo realni, ferrariju postolje ništa ne znači, merc će se sigurno svaku utrku( ma kako im loša bila), odvojiti na još +10 bodova, i ferrariju biti na postolju ili odustati dođe na isto, jer razlika je u tome samo koliko brzo će se stvarati negativna bodovna razlika po utrci…da oni prate merc strategiju, merc bi ih na stazi prešao, i nikakav undercut i slični potezi nebi pomogli…zato jedino ovakva agresiva može eventualno donijeti pobjedu…sve ostalo je unaprijed priprema vozača na to da će na stazi moći pratiti merc samo na velikim ekranima uz stazu..


    0
    0

    0
  3. Pirelli Hard
    Monty Prikaži

    Treća sezona a mi imamo 2 Mercedesa i 20 patuljaka koji služe za popunjavanje grida,kojima nikakva taktika pomoči neće osim ako se Mercovi ne skrše ili namjerno puste pokoju trku.Patuljci u ovoj “igri napretka”ako je vjerovati napisanom,napreduju i to strašno a Mercedesi pored njih prolaze ko pored spomenika ali glavno je da patuljci napreduju.Predugo pratim F1 i ovakvu situaciju u kojoj je u ime razvoja,razvoj zabranjen,u ime štednje nikad skuplje i ine kontroverze još vidio nisam.A jbg,ako paše patuljcima paše i meni.


    0
    0

    0
  4. Fernando Alonso
    r.u.m. Prikaži

    Meni se čini kada pratim slobodne treninge (opčenito pratim sve) izgleda da Mercedes ima 0,5 sekundi prednosti za ostatkom svijeta pa na nekim stazama čak i više.
    To onako kad je sve čisto,kako bi reko neki normalni prosjek.
    Tu sad postoje strategije i umijeće vozača i sreča (koje nema Seb ove godine baš) to Seb u kvalama zna smanjiti pa izgleda manje ali realno se pokaže u utrci …
    Želim reći da je Mercedes još jako daleko za Ferrari možda nije onako kao 2014 ali je jako daleko po čistoj brzini.Neznam što će biti 2017 dali se možda ukidanjem sustava tokena omogući tvorničkim momčadima da nešto rade ali i to je pitanje jer će moći raditi i Merc, vidjet ćemo sretno Ferrari i ostali u 2017 ova je i dalje MB .


    0
    0

    0
  5. Mclaren
    raca Prikaži

    Danas smo trebali završiti na postolju.”
    Pa i jesu. Kimi


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.