Duh u boci

Izdvojeno / Kolumna

Ivan Papak

Prije 8 godina 2 min 4 komentara

Max Verstappen

Aladin i čarobna svjetiljka prelijepa je bajka koju je svatko od nas čuo više puta. Diveći se hrabrom dječaku čije pustolovine ostavljaju bez daha, svi smo se zamišljali kako letimo na čarobnom tepihu. Ta priča ekranizirala se kroz povijest više puta, a zadnji puta na VN Španjolske. Nizozemski Aladin jureći metronomski precizno na svom rogatom tepihu još jednom ostavio je svijet motosporta bez daha. Formula 1 oduvijek je podizala granice u svim svojim domenama, dok je ovog vikenda učinila iznimku te ih je spustila.

18 godina i „nešto sitno“ dana trebalo je ovom golobradom mladiću da iz pelena dođe do titule najmlađeg pobjednika F1 utrke. Koliko je to impresivno ne treba niti govoriti, o tome će dovoljno teksta i riječi tek biti napisano. Dok sam gledao njegove  precizno odvežene krugove, sjetio sam se „prošlog“ malca koji je isto tako počeo. Max i Sebastian produkti su jednog od najboljih sportskih kolektiva i sustava,  RedBullova sportskog programa. Za neke surov žrvanj, za neke tvornica pića, za neke tvornica prvaka.

Moje mišljenje je da smo u nedjelju svjedočili jednom velikom događaju, rađanju jednog velikog vozača. Nemojte misliti da glumim babu Vangu, ali pristup koji Max pokazuje pokazivali su samo oni najveći. Dečko koji sa svojih 18 god pokazuje toliku dozu zrelosti i naprednu razinu razmišljanja, mora uspjeti. A ne brinite, ako ja mislim da smo svjedočili nečem velikom, onda mislim da to znaju i u RedBullu. Šefovi „limenki“ kao da su rođeni pod sretnom zvijezdom, sve što dotaknu pretvore u zlato. Kada se činilo da je odlaskom Seba Vettela kolo sreće prekinuto, ukazao se Helmut Marko i samo protrljao čarobnu svjetiljku. Iz nje je izašao duh, i pokazao svu raskoš svog talenta.

Pogrešaka će biti, loših dana će biti. Ali gledajući Maxa Verstappena na postolju, obuzeo me isti osjećaj kao kada sam vidio Seba Vettela u Monzi 2008. – znao sam da je to tek početak. Početak jednog velikog, prekrasnog putovanja i sretan sam što imamo priliku na ovaj sitan način biti dio toga.


Odgovor

4 komentara

  1. Pierre Gasly
    Perica9 Prikaži

    Zanimljiv tekst


    0
    0

    0
  2. Fernando Alonso 14
    AlonsoForever Prikaži

    Prelijep tekst, svaka čast! ☺ Ja sam svima govorio,trubio još od prošle godine,da se pripaze Maxa, id a ga posmatraju,jer sam uvidio da ima ŠAMPIONSKU KRV. I evo,dokazao je to. Da vozi Mercedes umjesto Rosberga,auu kakve bi to tek borbe bile, još uz Maxove psovke na team-radiju, i želja za boljem…


    0
    0

    0
  3. SV5 VR46 Prikaži

    Koliko minusa sam dobio kad sam poslao komentar da Max zasluzuje sansu u TOP bolidu hehe.
    Prvi rekord je pao,a verujem bice ih jos.


    0
    0

    0
  4. SV5 VR46 Prikaži

    Koliko minusa sam dobio kad sam poslao komentar da Max zasluzuje sansu u TOP bolidu hehe.
    Prvi rekord je pao,a verujem bice ih jos.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.