Verstappen vs Leclerc

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: Ferrari
⚔️

slika

5 utrka je završeno, imamo fantastičan dvoboj dva vrhunska vozača koja će se ove godine boriti za naslov.

Max i Charles pretekli su se 10 puta ove sezone i još nema kontakta između vozača 👏

Kakva bitka 👊

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Sve do prvog kontakta. :chill: :shush:
:mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Mislim da mi je jasno. MV mentalno dominira protiv CL.

Ovaj prvi se kalio godinama kao i svaki ozbiljan prvak.
CL moze samo jednom da krene na njega i nakon toga mu nema spasa. Treba imati na umu da je MV pobjedio jednog od najprljavih i najuspjesnih vozaca.

CL nije jos na tom nivou i nema tu iskru. Moze jedino da racuna na tehnicke probleme RB-a.

N kraju dana, meni je duel prosle godine bio daleko uzbudljivij od ovogodisnjeg. Ovo je sada kao tolerantni vrtic.
No!

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
Sta se tice nekog "naboja" , duel Lewis-Max je nebrojeno puta jaci nego Max-Charles.
Barem i meni je takav osjecaj , nije da me je nabrijalo jos toliko :D.

I takoder se slazem da je Charles brz na stazi , ali u glavi Max tu jos uvijek jako ugodno dominira.
slikaslika slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
@vlado, ne bi se baš složio
Čarli je naučio lekciju onomad u Austriji i odmah pokazao naučeno gradivo slijedeći put kad je bio u duelu sa Maxom.
I Max to vrlo dobro zna.
Maxova prednost je što ima osvojenu titulu prvaka, to je jasno i mojoj djeci, ali ne znam odakle ti ideja da "Max mentalno dominira nad Charlesom"? :misli:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Jer ga pusta kao penzioner. I jos on nasmijan kada god izgubi. Nema CL tu sirovost po meni. Nije se CL jos borio za titulu. Ja njega stvarno postujem, ali po meni nesto fali da bih mene zadovoljio. Fenomenalan za postera tinejdjerke i momcica u sobama.

Ovo je Maxu setnja kroz park ako srede pouzdanost. I to kroz neki siguran park.
No!

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
Nije prikazano u prijenosu, ali Max je pretjecanje obavio neposredno nakon što je Leclerc pogriješio i otišao široko u predzadnjem zavoju (ili zadnjem, ne znam kako se računa). Bolidi su bili blizu, a vidjeli smo i da su se drugi mučili s pretjecanjima, tako da nije bilo baš laganini, pogledajte Alonsa i Gaslyja kako se Ferdo namučio. A Max uđe u DRS Leclercu i ovaj odmah choke.

Bit će tu svega još do kraja sezone, ali zasad se slažem s vladom. Max trenutno prelako rješava te duele.

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Gdje ga je to pustio?
Kaj je trebao u Imoli ili Miamiju ići poput neke sirovine u duelu samo zato što ima veću bodovnu prednost?
Vozači su upozoreni o incidentima u predsezoni, a sad imaš i ograničen proračun, tako da...
Kako sezona bude odmicala budu i oni sigurno agresivniji...

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Nisam ciljao na proslu. Po meni CL nema to cime moze parirati Maxu. Odnosi su dobri iskljucivo jer Max zaostaje. Max trenutno ima interes i koristi ga.

Sama cinjenica da nije bilo kontakta govori da je Max taj koji pusta.
No!

nelinjo
Formula 2
Formula 2
S nama već: 7 god 3 mj
Znaci, Max već prvak! Ne znam što otvoriste temu? 😀 Gasi sve, motaj kablove, predjimo na novu sezonu... 😀
Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!

Frantic
Formula 1
Formula 1
Ne slažem se ni s @Vetmom
"Choke" je pretežak (i pogrešan, po meni) izraz, al` ajd.
Max prelako rješava duele isključivo na pravcu uz pomoć DRSa, zavjetrine i generalno veće (i bez DRSa i zavjetrine) brzine na pravcu.

Edit
Da budem na nivou djeteta. :mrgreen:
Vidjećemo kako će rješavati Čarlija AKO Ferrari nađe 15 km/h na pravcu.
Zadnja izmjena: Frantic, dana/u 11.05.2022., 21:16, ukupno mijenjano 1 put.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Slazem se sa @vladom, Charles djeluje premekan za nekoga poput Maxa ili Lewisa, barem u ovih prvih 6 utrka kada je konačno dobio pobjednički bolid, napravio je kardinalnu grešku u Imoli i sada u Miamiju kada je Max napravio grešku, umjesto da je kapitalizirao i on je u onoj šikani nagazio rubnik i bolid je odskočio pa mu je Max taman pobjegao da ga ovaj ne može napasti, ali s obzirom na to da je pokazao da može biti tvrd orah u onom duelu u Bahreinu i Saudijskoj Arabiji i da je jako mudar u duelima sigurno ima potencijala da nas razuvjeri, duga je sezona :kokice:
slikaslika

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
nelinjo je napisao/la: 11.05.2022., 20:53 Znaci, Max već prvak! Ne znam što otvoriste temu? 😀 Gasi sve, motaj kablove, predjimo na novu sezonu... 😀
Puno je jos utrka i svašta se može dogoditi, ovo je samo zaključak nakon prvih par. Nek se dogode dvije utrke s Maxovim kiksom i okreće se priča.

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Frantic je napisao/la: 11.05.2022., 21:12 Ne slažem se ni s @Vetmom
Max prelako rješava duele isključivo na pravcu uz pomoć DRSa, zavjetrine i generalno veće (i bez DRSa i zavjetrine) brzine na pravcu.
A rijetko netko rješava duele s manjom brzinom :) Palmer ima jako dobru analizu na YT, preporučam ako niste pogledali dosad.

nelinjo
Formula 2
Formula 2
S nama već: 7 god 3 mj
avetma je napisao/la: 11.05.2022., 21:30
nelinjo je napisao/la: 11.05.2022., 20:53 Znaci, Max već prvak! Ne znam što otvoriste temu? 😀 Gasi sve, motaj kablove, predjimo na novu sezonu... 😀
Puno je jos utrka i svašta se može dogoditi, ovo je samo zaključak nakon prvih par. Nek se dogode dvije utrke s Maxovim kiksom i okreće se priča.
Ja sam više pesimista u Ferrari, nego li u Leclerca! Dečko vadi sve tom bolidu! Što se tiče borbe na stazi između njih dvojice, i mene je iznenadilo ovo mekano trkanje, ali šta mi tu možemo.... oni su izabrali da se tako trkaju... možda će to u nekom momentu preći u rat, jer znamo kakvi su obojica... ali dok traje, neka traje, meni ne smeta obostrani respect. Charli je pobjedio kad je bio najbrži, takodje i Max... po meni ravnopravna borba njih dvojice, s tim što se mora podvuci da je Max ipak imao brži bolid zadnja dva vikenda... I to je činjenica! Vidjecemo od Barse šta će biti...
Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Podatak da je max sve zavrsene utrke pobjedio, meni je wow. Slazem se sa vladom, max djeluje mentalno jak sa aurom prvaka. Sad napokon ima naslov i moze se opustit. A ima opak boost jer je dobio hamiltona. Utrke koje nije zavrsio bio bi na postolju.

I to, protiv jakog ferraria jer da, ferr ipak izgleda jako jako mocno dobro i brzo.

Leclerc kao da je pao na neku frendli spiku. Postuju se na stazi (maxu puna kapa skakanja po bolidima, letenja van u copseu itd), postuju se van staze i sve je kao ok, ali max grabi li ga grabi.

Bit ce zanimljvo vidjet kad bude prvi krs i lom.. a bit ce, uskoro

Inace, odlicna bitka, prvenstvo takodjer dobro, nova aeropravila veliki pogodak. Ekipa se prati i utrkuje. Sami vozaci spominju rijec karting, a to zelimo.

Frantic
Formula 1
Formula 1
avetma je napisao/la: 11.05.2022., 21:31
A rijetko netko rješava duele s manjom brzinom :) Palmer ima jako dobru analizu na YT, preporučam ako niste pogledali dosad.
Pa to je to. :mrgreen:
Da je Ferrari bolji na pravcu nego što jeste, Charles bi imao možda svih 5 pobjeda....
Ali onda ne bi bilo zanimljivo.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Frantic je napisao/la: 11.05.2022., 23:11
avetma je napisao/la: 11.05.2022., 21:31
Pa to je to. :mrgreen:
Da je Ferrari bolji na pravcu nego što jeste, Charles bi imao možda svih 5 pobjeda....
Ali onda ne bi bilo zanimljivo.
A da je Red Bull bolji u zavojima...

Uvijek je ili ILI, to su kompromisi. U Ferrariju imaju kompromis na ravnicama, a u RB-u manji kompromis u zavojima.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
Opet bi Čarli imao 2 pobjede, čak i da Max nije 2x odustao.
Moje mišljenje.

Uglavnom, ne smatram da Čarli dobije "choke" kad vidi Maxa u retrovizorima, niti da ga Max mentalno dominira (od toga je počelo, ali ostaviću Čarliju vremena da me demantuje po ovim pitanjima :mrgreen: ).
Mislim, besmisleno je pričati o tome, a Max prvenstveno zahvaljujući znatnoj prednosti na pravcu odradi ta preticanja za pobjedu.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Istina. Max nije zbog kvara gubio pobjede. Samo bodove zbog kojih bi sada bio prvi u prvenstvu.

Max je mentalno snazniji kao osoba. On ima borbu iz prosle godine koja je trajala do poslednjeg kruga za koju ce trebati vremena da se shvati sta je taj balavac ustvari radio i protiv koga.

Svi su to gledali, citav grid. Carli za sada nije na nivou na kojem moze parirati Maxu. Plasi ga se, postuje ga.

RB i brzina na pravcu polako postaje dosadna. Kako to da Perez nije uspio?
No!
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡