F1puls traži suradnike

Obavezno pročitati prije pisanja!

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
Dragi naši,

krenula je nova sezona, a već sada se čini da će biti strašno zanimljiva! Logično, F1puls raste, broj posjeta je skočio u nebo, a komentara i poruka na našem forumu je više nego ikad. Kako bi održali status najboljeg HR portala, želimo mrvicu proširiti naš tim.

Stoga, traže se dva kandidata koji:
  1. ne propuštaju nijednu F1 utrku (ovo se podrazumijeva)
  2. znaju razliku između "č" i "ć"
  3. žele iskustvo rada u dobro organiziranoj ekipi
  4. dobiju osip kad vide clickbait naslove na drugim portalima
Honorar ne možemo ponuditi jednostavno zato jer smo siromašni i ovo što radimo radimo iz ljubavi (i ludosti) prema F1, ali neka to ne zaustavi potencijalne kandidate. Probajte mjesec dana i vidjet ćete kako je fora. :mrgreen:

Ako ispunjavate uvjete, molimo poslati ime i prezime (i korisničko ime na portalu po mogućnosti) na naš e-mail [email protected] gdje će onda svatko dobiti daljnje instrukcije.

Ovu temu sad zatvaram, ako ima kakvih pitanja, slobodno na ovaj mail kojeg sam gore ostavio. Temu ću otvoriti opet nakon nekoliko dana kad (i ako) netko od prijavljenih prođe stroge FIA-ine testove i dobije angažman, pa ću tu napisati tko su dva sretnika koji upadaju u tim. :pivo:

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Felipe je napisao/la: 24.04.2017., 19:30 Tek sam kasnije vidio da Ante traži još suradnika pa vam nisam stigao ovo napisati, svatko tko je bar malo zainteresiran ne treba da bježi od ovoga. Ja sam na portal došao pozivom Ante da pišem biografije vozača, i mic po mic sam se "uvalio" u postavu jer mi je jako drago što radim to što radim. Da, oduzet će ti nešto slobodnog vremena (najčešće kad si u najvećoj frci :mrgreen: ), i nije posao koji se plaća, ali ako imate vremena, volje i osjećate da ste sposobni, nemojte oklijevati. Moj materinski jezik je srpski, pa možete misliti koliko je meni bilo teško u početku, ako sam ja mogao prebroditi tu prepreku i ovako mlad živjeti na dva jezika (koji se ustvari jako razlikuju) i svaki dan pisati na "dva moda", netko malo stariji nema ispriku. Meni se jednom otvorila prilika i zgrabio sam ju, ne žalim niti malo, jer se hraniš svaki put kada na forumu, u komentaru ili na Facebooku pročitaš neku pohvalu na svoje ime ili ime kolege i portala, doslovno se hraniš time. Osjećaj koji sam malo gdje doživio, nisam niti u školi imao ovoliko zadovoljstva od neke pohvale, niti na sportskom natjecanju, zadovoljstvo kada te neki stranac pohvali je zbilja veliko.

Ako su novci problem, onda nije to to, nije to ta strast, tko zna što će se dogoditi niz par godina, ali za sada smo u ovakvom naletu jer je ekipa bombona i ispred svega volimo da držimo rijetku i realtivno malu zajednicu na okupu.
Drago mi je da ti kao mlađi član to vidiš. Ja nisam puno stariji od tebe, a pamtim kako sam i ja počeo po forumima (doduše, ne o F1) pisati i tražiti kako negdje aktivno sudjelovati nečime što znam. Onda pomogneš nekom, naučiš i ti nešto pritom, pa tako nekoliko puta i onda netko ponudi da napraviš neki veći posao i odjednom kapne i lova od nečeg što ti je čista zanimacija u slobodno vrijeme.

Tamo na jednom forumu sjećam se, 2001. godine sam se počeo zanimati za programiranje i kad bi netko naišao na problem, ja bih ga istražio pa onda pokušao pomoći. Tad je kapnula prva lova, meni kao klincu od 12 godina tada dođe lik i kaže da vidi da se razumijem i da želi da mu napravim nešto. Tada odradim svoj prvi projekt i lik mi plati 3000 kn (negdje oko 400 eur danas, ali tada puno vrijednije). Ja iz istih stopa kupio mobitel, a mojima doma nikako nije bilo jasno odakle mi lova. :mrgreen: Onda drugi projekt, treći, pa lik skužio iz mog kôda kako da obavi modifikacije za nove projekte i napravi ih sam, pa je prestao mene zvati. :mrgreen:

To je tada bilo jako fora kao klincu, ali sad vrijeme pokaže da to nije bilo najvažnije, ni blizu. Naučiš kako komunicirati s ljudima, praktično naučiš jezike, ranije sazriješ jer si uključen u dinamičnu zajednicu pa si okružen različitim karakterima od kojih učiš i pozitivno i negativno, stječeš poznanstva za koja nikad ne znaš kud vode.

Zato palac gore za ovo što si napisao, vidim da već vidiš pozitivne strane priče, a čekaj još par godina pa ćeš tek onda vidjeti. :)

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Gotov natječaj, hvala svima na prijavama :) Plan je bio primiti dva nova člana, ali smo se ipak odlučili na tri, obzirom da su bili podjednako dobri.

Lovro Andraka (croatic f1)
Nikola Krajina (Vettel-Ferrari)
Marko Denona (berni)

Čestitke, i sretno, posao tek sad počinje. :pivo:

Ima naznaka i za neke nove suradnike po pitanju osvrta na utrke, ali o tom nakon Rusije :thumbs:

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: sve powered by honda
za ovu prvu dvojicu ne sumnjam da će bit izvrsni! :party:
marko mi nije poznat. :-|
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Scuderia Ferrari
Čestitke novim službenim novinarima i još puno odličnih članaka vam želim.
Sisu (fin.)

hattrick
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel
Kontakt:
zekohonda je napisao/la: 25.04.2017., 12:58 za ovu prvu dvojicu ne sumnjam da će bit izvrsni! :party:
marko mi nije poznat. :-|
Slažem se!
Ne bi bilo loše da se kolega @berni malo predstavi na temi za prestavljanje, da ga malo upoznamo, kad je već budući suradnik. :gandalf:
...onako općenito, zanimacije, afiniteti i sl.

U svakom slučaju čestitam novim suradnicima! :thumbs:

[ link do slike ]
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Ferrari
Neka je sa srećom. :thumbs: :pivo:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Još jednom, ovaj put javno, bih se želio zahvaliti ekipi F1pulsa na dobivenoj prilici, hvala Vam od srca!

I još jednom čestitke kolegama koji su također upali u ekipu, nadam se uspješnoj suradnji te se nadam da ćemo zajedno svi sudjelovati u napretku ovog portala!

Poslano sa mog HTC Desire 530 koristeći Tapatalk

Crankshaft
Karting
Karting
S nama već: 8 god 11 mj
Navija za: Alonso, Renault
Čestitke izabranima i sretno u daljnjem radu. :)

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Hvala ekipa svima, nadam se da ću/ćemo svojim zalaganjem barem malo doprinijeti kvaliteti i sadržajnosti F1puls-a, koja je već sad ogromna.

Izrazito mi je drago biti dio ovoga :D

HeatBlast44
Baniran
Baniran
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Mc'Laren, Lewis, Wehrlein
Za prvu dvojicu ne sumnjam da će doprinijeti :pivo:
aaa 3. neka nam se malo predstavi i uključi u rasprave na forumu, čisto da ga bolje upoznamo, a onda će sve ići svojim tokom, kao što je i do sada išlo :) :thumbs:
slikaslika

Beethoven87
Karting
Karting
S nama već: 9 god 8 mj
Navija za: najbolje (Senna, Schumi)
Drago mi je i lijepo je vidjeti da se širi "zajednica". Moram takodjer pohvalit i rec da ima ovdje puno kvalitetnih i pametnih ljudi (autora i forumaša) koji su svojim fanatizmom (člancima, komentarima, kolumnama...) kod mene pojacali gušt i žar praćenja F1, koji se moram priznat, bio prigušio posljednjih desetak god, do lani...
Klasika, ljudima su stvari dosadne (jos gore- smijesne ili glupe, pa ih jos omalovazavaju) kad ih ne razumiju, a ne razumiju jer ne znaju dovoljno... u svemu je to tako, knjizevnost, likovna umjetnost, glazba (klasika npr.), nogomet, meni osobno npr. Kosarka, ili bilo koji sport, pa sve do samih ljudi, osobnosti i karaktera...
Osobno nisam aktivan na forumu, zbog nedovoljnog znanja, nedostatka vremena i drugih gušta, ali jos jednom, puno toga procitam i puno kvalitetnog...
Eto, jedno Hvala s moje strane.
Samo tako nastavite, širite se te nastojte i dalje s vijestima biti što opsežniji, brži, tocni i nepristraniji...

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
Navija za: Glasniju F1
Čestitam :pivo:
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

Clark
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Čestitam i sretno u vam bilo u radu. :thumbs:

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
čestitam dečki, samo jako :D
slika

KrBoy93
Formula 4
Formula 4
S nama već: 10 god 1 mj
Čestitam dečki, vi ste ionako bili dobri sad ste dobili i nagradu zato i bit ćete odlični u svojim novim ulogama :)

Tko je berni i otkud je on pao u ovu priču? ::P Vidim da nas većina čeka neko objašnjenje/priopćenje... :D

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Svi prijavljeni su na mail dobili link do jednog članka kojeg su trebali prevesti i poslati mi natrag. Onda smo Marko i ja analizirali napisano i odlučili da su ova tri najbolje napisana. Nije uvjet bio da je netko aktivan član portala. :)

Zapravo, maloprije sam dobio još jednu prijavu, student novinarstva također ljubitelj F1 koji želi pomoći i sakupiti iskustvo, tako da bi mogli imati četiri nova autora, ali o tome nešto kasnije. :)

Firemarshall
Karting
Karting
S nama već: 9 god 6 mj
Otkad je prevođenje novinarstvo? Ili je bit toga samo copy-paste članaka sa drugih stranih portala?

Sent from my iPhone using Tapatalk

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Firemarshall je napisao/la: 25.04.2017., 22:51 Otkad je prevođenje novinarstvo? Ili je bit toga samo copy-paste članaka sa drugih stranih portala?
Prikupljanje iz pouzdanih izvora, pisanje i objavljivanje informacija je definicija novinarstva.

Nikom nije problem pisati o F1, samo me je za budućeg suradnika zanimalo zna li sastaviti rečenicu da bude smislena, pismena, da se ne izgubi u toku vlastitih misli ili kružnim definicijama. Zato sam im poslao jednu vijest koja se ne može odraditi copy/paste bez da znaju materiju o kojoj pišu.

Firemarshall
Karting
Karting
S nama već: 9 god 6 mj
Ok, opravdano
Pitao sam to samo zato jer govorim i pišem 3 strana jezika, al nemam nimalo smisla za novinarstvo. Pa sam pomislio da si se vodio krivim kriterijima,ali si me demantirao.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡