VN Rusije (Sochi Autodrom) 28. - 30. travnja 2017.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

F12012
Karting
Karting
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: Fernando Alonso
slika
Početke VN Rusije nalazimo davne 1913. kada je održana prva Velika nagrada Rusije u Petrogradu. Utrka se održala i iduće godine, ali je prekinuta Prvim svjetskim ratom. Tradicija VN Rusije nije se održala u sovjetskoj Rusiji. Oba su puta pobijedili vozači Benza.
slika
VN Sovjetskog Saveza trebala se održati na moskovskim ulicama 1983. (godine kojom će dominirati Nelson Piquet kao prvi šampion s turbo motorom). Ipak, birokratske barijere i pritisak zapadnih zemalja premjestili su prvu utrku u zemlji iza željezne zavjese u Mađarsku, 1986. (naš nikad prežaljeni Grobnik...)
Početkom novog tisućljeća priča oko ruske utrke opet se zahuktava. Dakako, prvo je bila potrebna staza na kojoj bi se sama VN uopće održala. Propali su dizajni staze blizu St.Petersburga i druge unutar same Moskve.
Nakon uloženih 150 milijuna dolara, izgrađen je Moscow Raceway po Tilkeovom dizajnu. Premda je planirano da će se na njemu voziti F1 i MotoGP, organizatori se zasad moraju zadovoljiti utrkama DTM-a i drugih „nižih serija“.
Vitaly Petrov ulazi u F1 2010., a iste godine u listopadu Bernie obznanjuje da će se VN Rusije održavati u Sochiju od 2014. (ZOI) najmanje do 2020.

slika

2014.
Fokus medija i vozača bio je na tragediji Julesa Bianchija prethodnog vikenda u Japanu. Pole osvaja Lewis, a osim Mercedesa dobro su izgledali Williams i McLaren. Vjerujem da se većina sjeća te utrke po Rosbergu. Nakon ogromnog lock-upa presjekao je prvi zavoj. Vraća poziciju Hamiltonu i na kraju istog kruga odlazi u box, promijeniti gume prve i jedini put (52 kruga). Pobjeđuje Hamilton, a postolje kompletiraju Rosberg i njegov nasljednik Bottas. Mercedes osvaja svoju prvu konstruktorsku titulu, a Hamilton povećava prednost pred Rosbergom na 17 bodova, 3 utrke prije kraja.
slika

[ link do slike ]

2015.
Poučeni prošlogodišnjim iskustvom Pirelli te godine donosi soft i supersoft gume (iako i s mekšim gumama, degradacija guma nije predstavljala problem vozačima). Alonso svoju 250. utrku u F1 starta posljednji (zbog 35 mjesta kazne-Honda). Ovaj puta Rosberg osvaja pole, a Ferrari i Force India izgledaju puno bolje nego prošle godine. Nakon što je vodio 7 krugova, Rosbergu bolid otkazuje poslušnost te vodstvo utrke (a i samo prvenstvo) predaje Hamiltonu. Na postolju su stajali Hamilton, Vettel i Perez. Inače, taj vikend fokus medija bio je na problematičnom braku Red Bulla i Renaulta.
[ link do slike ]
Sainz je imao groznu nesreću tokom FP3, zbog koje nije sudjelovao na kvalifikacijama.
[ link do slike ]
A nakon što ga je prošle godine ignorirao, Hamilton je odlučio proslaviti pobjedu s Putinom.
slika
Borba Raikonnen-Bottas u zadnjem krugu utrke (sjećamo se idućih kadrova).

2016.
Prošle su godine bile aktualne rasprave oko halo zaštite koju je testirao Ricciardo. Pole osvaja Rosberg, a Hamilton starta kao 10. (zbog kvara nije sudjelovao u q3). Najupečatljiviji trenutak utrke bio je Kvyjatov udarac u Vettela. RedBull reagira i već idućeg vikenda pravi rošadu Verstappen-Kvyat. Na postolju su Rosberg, Hamilton i Rakkonen koji se sprijateljio s Putinom.
slika

slika

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=l76g6KdBAVA[/youtube]

Tko će se ove godine družiti s Putinom, ostaje nam vidjeti.
FP1 10:00 – 11:30
FP2 14:00 – 15:30
FP3 11:00 – 12:00
Kvalifkacije 14:00
Utrka 14:00

[ link do slike ]

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Scuderia Ferrari
Super otvaranje, bravo! :thumbs:
Sisu (fin.)

Viper
Formula 4
Formula 4
S nama već: 10 god
Navija za: Sebastian Vettel
F12012 je napisao/la: 24.04.2017., 14:53 ...i Rakkonen koji se sprijateljio s Putinom.

slika
You know Kimi, we have a lot of ice :trep:
You can't change what happened. But you can still change what will happen.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 5 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Odličan uvod :thumbs:
Nažalost, ovu utrku ću uživo pratiti samo ako ću imati puno sreće, tako da odmah molim nekog tko će biti srčeko da se javi u PM da mi do sljedećeg utorka na mail pošalje snimku utrke :D

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Kako prezirem ovu stazu pa to nisu istine...užas.
Kao nekakvo parkiralište sa barijerama okolo.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

hattrick
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel
Kontakt:
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari
Odličan uvod, ove ruskinje najbolje hehe :D
slika

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 6 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
Odličan uvod kolega, slobodno se javi na natječaj za novinara na portalu :)

Ruskinje krasne, isto kao i naše cure. Uvijek govorim, najljepše cure su one slavenskih naroda i latino amerikanke.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: Massa, Bastianini
Kontakt:
Explorer je napisao/la: 24.04.2017., 19:17 Odličan uvod kolega, slobodno se javi na natječaj za novinara na portalu :)
Svakako, lijep je uvod.

Tek sam kasnije vidio da Ante traži još suradnika pa vam nisam stigao ovo napisati, svatko tko je bar malo zainteresiran ne treba da bježi od ovoga. Ja sam na portal došao pozivom Ante da pišem biografije vozača, i mic po mic sam se "uvalio" u postavu jer mi je jako drago što radim to što radim. Da, oduzet će ti nešto slobodnog vremena (najčešće kad si u najvećoj frci :mrgreen: ), i nije posao koji se plaća, ali ako imate vremena, volje i osjećate da ste sposobni, nemojte oklijevati. Moj materinski jezik je srpski, pa možete misliti koliko je meni bilo teško u početku, ako sam ja mogao prebroditi tu prepreku i ovako mlad živjeti na dva jezika (koji se ustvari jako razlikuju) i svaki dan pisati na "dva moda", netko malo stariji nema ispriku. Meni se jednom otvorila prilika i zgrabio sam ju, ne žalim niti malo, jer se hraniš svaki put kada na forumu, u komentaru ili na Facebooku pročitaš neku pohvalu na svoje ime ili ime kolege i portala, doslovno se hraniš time. Osjećaj koji sam malo gdje doživio, nisam niti u školi imao ovoliko zadovoljstva od neke pohvale, niti na sportskom natjecanju, zadovoljstvo kada te neki stranac pohvali je zbilja veliko. :)

Ako su novci problem, onda nije to to, nije to ta strast, tko zna što će se dogoditi niz par godina, ali za sada smo u ovakvom naletu jer je ekipa bombona i ispred svega volimo da držimo rijetku i realtivno malu zajednicu na okupu. :)

A sad na Rusiju i da vidimo mogu li novi bolidi napraviti spektakl čak i od Sochija. :pivo:
Obrigado Felipe

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
senna66 je napisao/la: 24.04.2017., 19:02 Odličan uvod, ove ruskinje najbolje hehe :D
potpisujem!
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Alonso king
GP3
GP3
S nama već: 9 god 7 mj
Navija za: Fernando Alonso
Prosle je godine bilo ludilo u prvom krugu tako da imam osjecaj da mozemo ocrkivat isto s ovim, jos sirim bolidima

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 3 mj
Mislim da ce u Rusiji Mercedes izdominirat tj. pobjedit... Vasa prognoza I misljenja?

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
zekohonda je napisao/la: 24.04.2017., 19:49
senna66 je napisao/la: 24.04.2017., 19:02 Odličan uvod, ove ruskinje najbolje hehe :D
potpisujem!
I ja. :thumbs:
A Ruskinje, mmmmmm,...... :trep:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Glasniju F1
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=yeRJLA2tE-A[/youtube]

Madison room number? :)

slika
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

Kuštelaar
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 10 mj
Sarma je napisao/la: 24.04.2017., 21:26 Mislim da ce u Rusiji Mercedes izdominirat tj. pobjedit... Vasa prognoza I misljenja?
Na temelju cega?

zjurina
Formula 1
Formula 1
Navija za: Leclerc, Ferrari.Honda
Sarma je napisao/la: 24.04.2017., 21:26 Mislim da ce u Rusiji Mercedes izdominirat tj. pobjedit... Vasa prognoza I misljenja?
:mrgreen:

Mislim da ce u Rusiji Ferrari izdominirat tj. pobjedit... Vasa prognoza I misljenja? :zubo:
slika

cavallina
Karting
Karting
S nama već: 8 god 8 mj
Navija za: Ferrari, Sainz, Ocon, Vet
zjurina je napisao/la: 24.04.2017., 23:24
:mrgreen:

Mislim da ce u Rusiji Ferrari izdominirat tj. pobjedit... Vasa prognoza I misljenja? :zubo:
Budimo realni, ja mislim da ce Honda izdmonirati sviju! :gandalf:
#KeepFightingMichael

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 3 mj
Prvi startni red uzima Mercedes, Sebastian i Ferrari moraju odmah na startu preci bar jedan Mercedes da mogu do pobjede, poput Bahraina, ili da Seb uzme Bottasa na PP sto ne vjerujem, ipak je Mecka ubica PP. Jos uvijek stojim iza toga Ferrari ako zeli naslov mora osvojit PP barem na stazama koje ima odgovaraju inace nema sanse, to je realnost. Forza Ferrari.

pero iz bukurešta
Formula 1
Formula 1
Here we go again...

Dakle sada već prije kvalifikacija se pripisuje pobjeda Mercedesa.
Još treba nadodati da je preočito Ferrari zapeo sa razvojom i Red Bull ih je vjerovatno pretekao.

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
ne cekaju se vise ni treninzi za prognoze :D
slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡