MotoGP
- Felipe
- F1puls suradnik
- S nama već: 10 god 4 mj
- Navija za: Massa, Bastianini
- Kontakt:
Postala je tradicija zadnjih godina da Rossi vozi najbrže u utrci, ono što radi na treninzima je više-manje nebitno. Njemu treba samo da bude u prva dva reda na startu, da mu ova dvojica na pobjegnu.
Obrigado Felipe
- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Ferrari
Ma naravno, samo da ne bude 8. na startu.Felipe je napisao/la:Postala je tradicija zadnjih godina da Rossi vozi najbrže u utrci, ono što radi na treninzima je više-manje nebitno. Njemu treba samo da bude u prva dva reda na startu, da mu ova dvojica na pobjegnu.

Mislim da može u prvi red.
A Brno mu je, kao što sam i ranije rekao, jedna od omiljenih staza.

Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- Felipe
- F1puls suradnik
- Kontakt:
Mada dobar je ove sezone, mislim da ima 2/3 učinak kada starta s osme pozicije. 

Obrigado Felipe
- Felipe
- F1puls suradnik
- Kontakt:
Da, Lorenzo je sastavio odličan krug, ali neće biti tako lako danas popodne, moglo bi biti jako gusto. Smith opet odličan, čovjek se preporodio ove sezone. 
Čeka nas odličan Q1, oba Espargara i Cal, može se tu i Petrucci lako umješati. A Maverick već redovno praši Aleixa, sjajno.

Čeka nas odličan Q1, oba Espargara i Cal, može se tu i Petrucci lako umješati. A Maverick već redovno praši Aleixa, sjajno.
Obrigado Felipe
- croatic f1
- F1puls suradnik
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Bit će vrlo zanimljivi i Q1 i Q2, u Q1 nas čeka borba sjajne četvorke koju je Felipe naveo za samo dva mjesta, a u Q2 će nas naravno Lorenzo, Rossi i Marquez zabavljati, na FP4 su bili jako blizu sva trojica i Lorenzo više ne izgleda tako dominanto... 

- Felipe
- F1puls suradnik
- Kontakt:
Uf da mi je neka pilula da prespavam sljedeća 23 sata, da što prije počne utrka, koja će ovo ludnica da bude.

Obrigado Felipe
- croatic f1
- F1puls suradnik
Na kraju je ipak Jorge uzeo pole srušivši rekord staze, ali Marquez je bio jako blizu (+0.074) i sutra možda gledamo reprizu Indya
Ali, ovaj put će i Rossi zasigurno umiješati, uspio je na kraju ipak ugurati se u prvi red. Iannone i Smith bili su jako blizu prvom redu, Iannone samo 37 tisućinki iza Rossija.
Rezultati Q2
Rezultati Q1

Rezultati Q2
Rezultati Q1
- Felipe
- F1puls suradnik
- Kontakt:
Samo da Marc uspije jednačiti tempo Yamaha u utrci, i sve će biti dobro. Na FP4 je bio nešto lošiji.
Obrigado Felipe
- Dani Verified
- Formula 1
- S nama već: 9 god 11 mj
- Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
Odlične kvale. Pedrosa me još jednom razočarao, ne znam što Honda čeka sa njegovom zamjenom. Cal bi bio jednako dobar, ako ne i bolji s obzirom kako vozi na LCR-u. A Miller pokazao zašto se ne bi trebalo preskakati moto 2 da bi se došlo do moto gp-a.

- Felipe
- F1puls suradnik
- Kontakt:
Pedrosa je imao jako težak pad i u velikim je bolovima, danas nije mogao bolje i bio je kadar posle kvalifikacija kako šepajući odlazi od motora.
Postoji teorija da Honda ne želi otpustiti Pedrosu jer je dovoljno dobar da uzme neke pristoje bodove svaku utrku a ne mješa se u poslove Marqueza, ali mislim da to otpada zbog činjenice da ih je Yamaha ove sezone nadigrala i da žele konstruktorske titule. Teško će im Cal biti prvi izbor, star je, i budimo realni nije niti kvalitet za tvorniči motor, jeste dobar, ali nije taj kvalitet. Honda je do sada uvijek bila jako dobra u odabiru novih vozača, kada ga pogode baš ga pogode, a kada fulaju totalno fulaju, što je rijetkost. Oni će vjerojatno ići za nekog mlađeg prospekta, tko zna, možda čak i Rabat dođe u igru.
A Miller je davno izgubljena priča, Dorne je htjela pod svaku cijenu Australijanca u kraljevskoj klasi i požurila ga je, i sad svi plaćaju tu cijenu. Šteta, da je odvezao jednu sezonu u dvojci kladim se da bi bio jako dobar i konkurentan vozač.
Postoji teorija da Honda ne želi otpustiti Pedrosu jer je dovoljno dobar da uzme neke pristoje bodove svaku utrku a ne mješa se u poslove Marqueza, ali mislim da to otpada zbog činjenice da ih je Yamaha ove sezone nadigrala i da žele konstruktorske titule. Teško će im Cal biti prvi izbor, star je, i budimo realni nije niti kvalitet za tvorniči motor, jeste dobar, ali nije taj kvalitet. Honda je do sada uvijek bila jako dobra u odabiru novih vozača, kada ga pogode baš ga pogode, a kada fulaju totalno fulaju, što je rijetkost. Oni će vjerojatno ići za nekog mlađeg prospekta, tko zna, možda čak i Rabat dođe u igru.
A Miller je davno izgubljena priča, Dorne je htjela pod svaku cijenu Australijanca u kraljevskoj klasi i požurila ga je, i sad svi plaćaju tu cijenu. Šteta, da je odvezao jednu sezonu u dvojci kladim se da bi bio jako dobar i konkurentan vozač.
Obrigado Felipe
- croatic f1
- F1puls suradnik
Ako bi Honda mijenjala Pedrosu, ja bih definitivno volio vidjeti Alexa Rinsa na njegovom mjestu. Bio je odličan u Moto3, trenutno je uvjerljivo najbolji rookie u Moto2, upravo je u Indyu ostvario prvu pobjedu, a uz to ima i još 4 podija. Također, volio bih ga opet vidjeti u istoj ekipi s Marquezom, ovaj put s Marcom, da se iskupi za lanjski poraz u Moto3 protiv Alexa
Ali mislim da će Honda zadržati Pedrosu još neko vrijeme, nema nekih prevelikih naznaka da je na izlaznim vratima.

- Felipe
- F1puls suradnik
- Kontakt:
Dok sam pisao onaj post sinuo mi je Rins na pamet, ali on mi nekako izgleda kao rizično rješenje za tvoričku momčad, tek je jednu sezonu u Moto2. Ali ako npr Pedrosu zadrće još jednu sezonu, a Rins ostane i izdominira u dvojci, sve je moguće. 

Obrigado Felipe
- croatic f1
- F1puls suradnik
Pa da, to bi bio taman scenarij za Rinsa, iduće godine će definitivno biti još bolji u dvojci, već je i ove sezone fenomenalan, kao rookie je na drugom mjestu u prvenstvu, ispred prvaka Rabata te svih ostalih iskusnijih vozača...Sljedeće godine će sigurno biti među glavnim kandidatima za naslov i mogao bi on lako zapeti za oko HondiFelipe je napisao/la:Dok sam pisao onaj post sinuo mi je Rins na pamet, ali on mi nekako izgleda kao rizično rješenje za tvoričku momčad, tek je jednu sezonu u Moto2. Ali ako npr Pedrosu zadrće još jednu sezonu, a Rins ostane i izdominira u dvojci, sve je moguće.

- croatic f1
- F1puls suradnik

- croatic f1
- F1puls suradnik
Standardno, fantastična utrka u Moto3 klasi, u skraćenoj utrci po prvi put u karijeri pobijedio je Niccolo Antonelli, drugi je završio Enea Bastianini koji startao s 15. mjesta, a treći Brad Binder. Romano Fenati, koji vozi za momčad Valentina Rossija je definitivno gora verzija Doktora što se tiče nastupa na kvalifikacijama i u utrkama, Romano se još gore kvalificira i ima još više posla u utrci (koji odradi sjajno) 

- Felipe
- F1puls suradnik
- Kontakt:
Ma Fenati vozi kako vjetar puše, jednu utrku fantastičan, sljedeću očajan, i sve tako, i plus ima problem sa živcima.
Enea solidan danas, bilo je par trenutaka kada me baš iznervirao, ali na kraju ok, drugo mjesto i što je važnije -11 bodova od Kenta. Pokazuje da titula još nije niti blizu Kentovih ruku, treba završiti posao. Slična situacija je bila i prošle godine s Millerom, pa je na kraju Marquez postao prvak.

Enea solidan danas, bilo je par trenutaka kada me baš iznervirao, ali na kraju ok, drugo mjesto i što je važnije -11 bodova od Kenta. Pokazuje da titula još nije niti blizu Kentovih ruku, treba završiti posao. Slična situacija je bila i prošle godine s Millerom, pa je na kraju Marquez postao prvak.

Obrigado Felipe
- croatic f1
- F1puls suradnik
45 bodova između Kenta i Bastianinija, još 32 boda iza je Fenati, tko zna, ako se desi kakav pad Dannyu, koji lošiji nastup Enee i eto nam Romana u vodstvu
U Moto2 smo opet vidjeli #ZarcoBackflip, znamo što to znači
https://twitter.com/MotoGP/status/632873630205014016

U Moto2 smo opet vidjeli #ZarcoBackflip, znamo što to znači

- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Ferrari
Lorenzo prilično sigurno. Marquez nije mogao ništa bolje od drugog mjesta, kao ni Rossi od trećeg.
Ovaj put je bilo prilično
Gume su možda i odlučile poredak.
Lorenzo (p/z) medium/medium
Marquez medium/hard
Rossi hard/hard
Elem, Lorenzo i Rossi po 211 bodova, Marquez 159.
Biće zanimljivo do kraja sezone.
Ovaj put je bilo prilično

Gume su možda i odlučile poredak.
Lorenzo (p/z) medium/medium
Marquez medium/hard
Rossi hard/hard
Elem, Lorenzo i Rossi po 211 bodova, Marquez 159.
Biće zanimljivo do kraja sezone.

Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- croatic f1
- F1puls suradnik
Ovaj put Marquez nije uspio ostati uz Lorenza i Jorge je mirno uzeo pobjedu nakon starta s pole positiona. Rossi je ovaj put bio dobar u kvalama, ali loš na startu i dok se riješio onih koji su ga skinuli na startu, već su Jorge i Marc odjurili naprijed. Cal opet pada
Lorenzo je ovom pobjedom sustigao Rossija u ukupnom poretku i Rossi se mora trgnuti u Silverstoneu i biti bolji od Lorenza ukoliko ne želi po prvi put izgubiti vodstvo ove sezone.
[ link do slike ]
Ukupni poredak:
1. Jorge Lorenzo 211
= Valentino Rossi 211
3. Marc Marquez 159 (-52)
4. Andrea Iannone 142 (-69)

[ link do slike ]
Ukupni poredak:
1. Jorge Lorenzo 211
= Valentino Rossi 211
3. Marc Marquez 159 (-52)
4. Andrea Iannone 142 (-69)