MotoGP

šŸļø Sve teme vezane uz MotoGP.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
[ link do slike ]

29. ožujka 2015. počinje nova, 67. sezona MotoGP-a. ProÅ”le sezone smo svjedočili nevjerojatnoj sezoni Marca Marqueza koji je poruÅ”io brojne rekorde, kao Å”to je npr. najviÅ”e pobjeda u "Kraljevskoj klasi" u jednoj sezoni (13). I ove sezone je on definitivno najveći kandidat za titulu, ali sudeći po testiranjima, konkurencija je ojačala. U prvom redu onih koji bi mogli zaprijetiti Marquezu su definitivno Yamahin dvojac, Lorenzo i Rossi. Zaprijetiti bi mogao i Marquezov momčadski kolega Dani Pedrosa, a ni Ducati sa Doviziosom i Iannoneom nije izgledao loÅ”e na testiranjima. Kako se čini, mogli bi imati jednu odličnu sezonu.

Kalendar za 2015. sastoji se od sljedećih 18 utrka:
29 March - Qatar* - Doha/Losail
12 April - Americas - Austin
19 April - Argentina - Termas del Rio Hondo
03 May - Spain - Jerez de la Frontera
17 May - France - Le Mans
31 May - Italy - Mugello
14 June - Catalunya - Catalunya-Barcelona
27 June - Netherlands** - Assen
12 July - Germany - Sachsenring
09 August - Indianapolis - Indianapolis
16 August - Czech Republic - Brno
30 August - Great Britain -Silverstone
13 September - San Marino & Riviera di Rimini - Marco Simoncelli Misano
27 September - Aragon - Motorland
11 October - Japan - Motegi
18 October - Australia - Philip Island
25 October - Malaysia - Sepang
08 November - Valencia - Ricardo Tormo-Valencia

* Evening Race
** Saturday Race
DoŔlo je do dosta vozačkih promjena, a na grid su se vratile dvije poznate tvorničke momčadi: Suzuki i Aprilia. Ovo je lista vozača za 2015:
# Rider Nat. Team Machine
4 A DOVIZIOSO ITA DUCATI TEAM DUCATI *
6 S BRADL GER FORWARD RACING FORWARD YAMAHA
8 H BARBERA SPA AVINTIA RACING DUCATI
9 D PETRUCCI ITA PRAMAC RACING DUCATI *
15 A DE ANGELIS RSM OCTO IODARACING TEAM ART *
17 K ABRAHAM CZE AB MOTORACING HONDA
19 A BAUTISTA SPA APRILIA RACING TEAM GRESINI APRILIA *
25 M VINALES SPA TEAM SUZUKI MotoGP SUZUKI *
26 D PEDROSA SPA REPSOL HONDA TEAM HONDA *
29 A IANNONE ITA DUCATI TEAM DUCATI *
33 M MELANDRI ITA APRILIA RACING TEAM GRESINI APRILIA *
35 C CRUTCHLOW UK CWM-LCR HONDA HONDA *
38 B SMITH UK MONSTER YAMAHA TECH 3 YAMAHA *
41 A ESPARGARO SPA TEAM SUZUKI MotoGP SUZUKI *
43 J MILLER AUS CWM-LCR HONDA HONDA
44 P ESPARGARO SPA MONSTER YAMAHA TECH 3 YAMAHA *
45 S REDDING UK ESTRELLA GALICIA 0,0 MARC VDS HONDA *
46 V ROSSI ITA MOVISTAR YAMAHA MotoGP YAMAHA *
50 E LAVERTY IRISH DRIVE M7 ASPAR HONDA
63 M DI MEGLIO FRA AVINTIA RACING DUCATI
68 Y HERNANDEZ COL PRAMAC RACING DUCATI *
69 N HAYDEN USA DRIVE M7 ASPAR HONDA
76 L BAZ FRA FORWARD RACING FORWARD YAMAHA
93 M MARQUEZ SPA REPSOL HONDA TEAM HONDA *
99 J LORENZO SPA MOVISTAR YAMAHA MotoGP YAMAHA

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Massa, Bastianini
Kontakt:
croatic :thumbs:

Biće velika borba ove sezone, jedva čekam. :D Rossi već dugo nije izgledao ovako dobro, kako bi bilo super da uzme titulu. Obožavam Suzuki ove sezone, Vinales i Espargaro bez sumnje najbolja postava...

Biće dobro i u nižim kategorijama, moj Bestia napada sam vrh trojke ove sezone, ali biće jako teÅ”ko protiv ovog malca Quartarara. :mrgreen:
Obrigado Felipe

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Slažem se da bi bilo super da Vale uzme naslov, ako se ne varam, to bi mu bio jubilarni, 10. naslov računajući sve klase. On će mi definitivno biti favorit od ovih koji se bore za naslov, a i dalje ću navijati za Crutchlowa koji je preÅ”ao na LCR Hondu, nadam se da će biti bolji nego lani na Ducatiu.

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Večeras i službeno u Katru počinje nova sezona. Od 16h Moto3 trening pa sve do nedjelje naveče, četiri dugo iŔčekivana dana za uživanje :D
Obrigado Felipe

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari
Odlicna utrka, danas je yve bukvalno u znaku Italijana :)

Sjajna borba izmedju Yamahe i Ducati-ja, Rossi pokazao i dokazao da nije za penzije. Biti ce ovo sjajna sezona...
šŸ‘¤ 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
šŸŽ 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Ma straŔno, srce mlado da me izda zbog njih :mrgreen:

Prvo moj Bastianini izgubi prvu pobjedu u karijeri za 0.027, onda drama u dvojci, i na kraju infrakti u kraljevskoj kategoriji. Nisu stare kosti joÅ”, ima u njima joÅ” puno. <3 :D
Sjajan duel Dovija i Rossija, stvarno mi je drago za Ducati.
Obrigado Felipe

reso20
GP3
GP3
Navija za: Ferrari
Rossiu kapa do poda, ne toliko zbog uspjeha nego sto u tim godinama jos nije za baciti i sto je uvijek bio gospodin, zabavljac i vidis da istinski uziva u onome sto radi. Danas je takvih malo...

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Kakva trka, nerealno. :D
Marc zajebo fiziku u prvom krugu, i onda bacio ponajbolju vožnju u karijeri u jednom malom trenutku.

Ali Jorge na drugo planeti... :D
Obrigado Felipe

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Jorge je u zadnje tri utrke neuhvatljiv, vratio se onaj stari Jorge koji je osvajao naslove :D Marc je imao sjajan start i vozio je sjajnu utrku, ali je sve to upropastio onim padom. Ove sezone je Marc daleko od proÅ”logodiÅ”nje forme. Iannone je ostvario plasman karijere i to, koliko sam čuo na BT Sportu, sa nekom ozljedom, svaka mu čast. Doktor ovaj put nije pobijedio s osmog mjesta, ali i s trećim mjestom je i dalje prvi u ukupnom poretku. DoduÅ”e, Jorge je sve bliže i bliže...Žao mi je zbog Dovija, također je bio u borbi za drugo mjesto, ali ga je onda kvar zaustavio. Odlična sezona MotoGP-a ove godine, vjerujem da će biti napeto do samog kraja :thumbs:

Btw, kako je prekrasno bilo čuti tribine kako lude nakon svakog Doktorovog pretjecanja, genijalno :D

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Ma Mugello je poseban, neŔto predivno, neŔto Ŕto je F1 imala nekada davno a zatim izgubila. 90000+ ljudi koji žive i diŔu za dva ili četiri kotača, i svi navijaju za nekolicinu, a poŔtuju i cjene sve. Sam si vidio atmsoferu na postolju, neŔto nevjerovatno. Italjianska strast je posebna, niko im na svijet nije ni blizu. <3
Mada sve ove trke sada, u ovom krugu, od Jereza pa sve do Misana i Aragona, sve su to dragulji, 100000 ljudi svaki vikend, nisu svi strastveni baŔ kao Italijani, ali nema veze, bitno je da su tu i da uživaju.

Da, nakon jako loŔeg starta, Jorge je sve prekrenuo, kao da je sjeo u vremensku kapsulu i vratio se u 2010. jer to je onaj stari Jorge, nezaustavljiv. Pomislio sam da Valetu opada forma polako nakon jakog starta, ali ta pomisao nije trajla dugo, danas je okretao nestvarne krugove. Samo da kvalifikacije jednom sjednu i može se bez problema dovesti do pobjede.
Marc je zajebo fiziku danas u prvoj krivini, sa 13. na 6. mjesto, nestvarno. Jedan krug, +10 pozicija, naježio sam se. Sezona ne može biti gora za njega, on je sad tu na mentalnom ispitu, koji će vjerujem položiti, samo ne znam kada... Iduća postaja mu je najbolja za liječenje rana (Barselona).
O Duactiju ne vrijedi troÅ”iti riječi, genijalni su. Toliko me podsjećaju na Ferrari u F1. Italijani u crvenom, već dugo u sportu, nekada bili uspijeÅ”ni, a zatim pali, sve se pokvarilo. Dobri vozači su doÅ”li i pokuÅ”ali ispraviti stvari, ali niÅ”ta. A zatim napravili radikalne promjene i ispod i na povrÅ”ini, doveli novog Å”efa (a i Điđi me neodoljivo podsjeća na Arrivabenea karakterom i stavom), imaju dva viÅ”e nego solidna vozača, i iz pepela se digli ravno u zvijezde.
Obrigado Felipe

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
Navija za: Glasniju F1
Kad si već spomenuo Mugello. Prije kojih 2 godine, 2012 sam bio u Italiji, posjetit nesto u vezi s familije, totalno nevažno i prespavali smo u jednom hotelu, i normalno bacio ja tad popularni Check in na Facebooku. Drugi dan kad smo se vraćali u Hrvatsku, pogledam ja malo bolje taj Check in i tu mapu i vidim pored one strelice koja označava mjesto jednu ogromnu stazu... Naravno zumiraj ja to malo u shvatim da je to Mugello :facepalm: :facepalm: . Doslovno sam prenočio u hotelu koji se nalazi odmah iza par brda gdje je ta staza. Znači nekih kilometar dva...
I dan danas mi je žao Ŕto to nisam malo bolje posjetio, usput dobro si opisao Talijansku strast za automobilizmom... Nesto predivno kad to vidiŔ :)

Sto se tiče MotoGp-a iako me ne nimalo ne zanima ljepo je vidit da je Marquez popustio i da je napeto u prvenstvu. Jos i doktor vodi, di ces bolje :kokice:
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rjeŔavaju tako Ŕto naprave joŔ jedan problem"

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
dobra je utrka bila jučer...osim 'borbe' za prvo mjesto bilo je jako zanimljivo.
čestitke yamahama i ducatijima...moji padaju sve niže. :bang:
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

OggY
Karting
Karting
S nama već: 10 god
Navija za: Alonso
Lorenzo rutinski nadam se da ove godine uzima titulu.
Biti drugi znaci biti prvi medju gubitnicima ;) :gandalf:

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Zeko diće se oni, ne bojim se ja za njih, imaju i resursa a i vozače za to. Dani je juče izgledao sjajno na stazi i to me raduje. Brzo je vrijeme proletilo od Brna, nadam se da možemo do kraja sezone imati ne četvoricu već Å”estoricu u konstantnoj borbi za pobjede.
Ali da, to leži viženim u rukama Lorenza, 3 nestvarne pobjede za redom, a znamo kakav je on kada uspostavi tlo pod nogama... Sumnjam da će mu uspijeti da baÅ” svaku trku pobjegne ovako.
Obrigado Felipe

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Eneaaa [ link do slike ] [ link do slike ]
Prvi pole u karijeri, dominantan, on i Kent naŔli prečicu. :D

Suzuki, fak jea, viŔe sam volio da Maverik bude ispred, ali nema veze, bitno je da su oba Suzukija na vrhu, ponovo. :)
A sad po pobjedu, ruki na novoj maŔini, san se ostvaruje :cool: :kokice:
Obrigado Felipe

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Ne znam jesu Suzukijeva unaprijeđenja na motoru toliko dobra ili je to i do staze, ali kako god, lijepo ih je vidjeti u vrhu. Oba vozača su odlična, zaslužuju ovakav motocikl i nadam se da biti ovako dobri i u utrci. Ovo je odlično za sport, dosad smo imali tri proizvođača u vrhu, a sad se izgleda priključuje i četvrti, ova sezona je sve bolja i bolja :thumbs:

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kent je nezaustavljiv ove sezone u trojci, već mi je počeo ići na živce ko Marquez lani u GP-u... :mrgreen:

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Nije baÅ” toliko nadmoćan, ali jako inteligentan vozač, a ima i viÅ”e nego dovoljno brzine da to pretoči u pobjede.
Svaka mu čast, sjajna pobjeda, Å”teta za mog Eneu, opet drugo mjesto. Do sad sam bio redovno presrećan drugim mjestom (i sad sam), ali već mi to polako ide na živce, mislim da je vrijeme za pobjedu. :D
JoŔ se pitam Ŕta bi bilo u zadnoj krivini da Bastianini nije napravio onu sitnu greŔkicu u predzadnjoj...
Obrigado Felipe

mika
Formula 4
Formula 4
Navija za: Renault, Hass
Pet puta viŔe gledatelja nego na formuli1, Ŕto mi je jako drago.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Na MotoGP-u su tribine uvijek krcate, a u F1 je to doŔlo do toga da bi bilo čudo da su tribine krcate. Žalosno.

Čestitke Zarcu na pobjedi u Moto2, cijelu utrku ispred se bore Tito i Rins, on pametno čekao svoju priliku i u zadnjim krugovima se probližio i proÅ”ao obojicu. Tito je joÅ” na kraju otiÅ”ao preÅ”iroko i umjesto pobjede dobio samo treće mjesto. Å teta Å”to Rins nije uspio proći Rabata da uzme prvu pobjedu, ali ipak, nakon tri utrke van top 10, ovo drugo mjesto je odlično.

Sad samo čekamo kraljevsku klasu u 14h, startni grid garantira ludnicu :fakjea:
Odgovori
šŸ‘€ Registriraj se Prijavi se ⚔