General tema

Slobodan offtopic o svim temama koje vas zanimaju, a nemaju veze s ostalim podforumima.

hattrick
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
Majki2111 je napisao/la:
raca je napisao/la:
Majki2111 je napisao/la:Dobro evo ja obožavam na salatu. Masline, paradajz, zelena, zelje, kuhani kukuruz, pečeni kesteni, špinat poriluk, kelj. Jedino voće uopće ne. Osim banane svake prijestupne i to je to. Jedino sam reko da voće nije uopće toliko važno. U kupus se ubijem, a kad sarmu jedem ne volim ono kuhano zelje, to makivam. :zubo: . Ali svježe samo daj. O mliječnome i mesu sada ne pričamo...

A ovo zdravo ne zdravo. Ja kažem da to ne postoji. Sve je zdravo. Sve treba jest. Ali treba se kretat i ništa više. One teorije o zdravom životu, dijetama, veganstvu, vegetarijanstvu su navlakuše priče za malu djecu. To su gluposti.
Po tvom broju uz nadimak 2111, rekao bih da ti je to datum rođenja. U prijavi na f1puls prvenstvo, uzeo si broj 97, pa mislim da si rođen 1997.g. , ali možda sve to griješim. Ako je to tako, povezujem to sa svojom kćerkom koja je rođena u 11. mjesecu 1997.g. i ona ne voli voće. Veli da joj nije fino. Probat ću se raspitati za još djece rođene u istom mjesecu, iste godine pa provjeriti da vas nije spičio kakav sindrom protiv voća.
u pravu si...
I ja sam rano studenačaka berba.. i nisam neki izjelica voća, možda kad bi mi neko gulio i gurao u bulju, no samoinicijativno gotovo nikad. Nije da ga nevolim, no skoro nikad nemam potrebu za voćem.. pa se shodno tome niti ne sjetim.
viš, viš.. možda to stvarno ima neke veze.

...no zato često razmišljam o Pici, ćevapima (pogotovo kao zamjena varivima), i svim oblicima mesine sa prilogom iz pećnice ili peke. :D
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 5 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
HeatBlast44 je napisao/la:Jednostavno povrće mi ubija ukuse, pa često jedem meso i povrće odvojeno :zubo: Jedino što nikako ne mogu su gljive. Gljive su mi sve otrovne :mrgreen:
Također, ne mogu jesti povrće s mesom, ubije mi sav gušt.
S druge strane, obožavam gljive. Baš sam prekjučer pojeo tri tanjura one guste juhe od gljiva.

@Hatt - Da vam ubijem statistiku :D Moja stara je rođena u studenom i svaki dan pojede barem tri vrste voća.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

raca
GP3
GP3
Navija za: McLaren
HeatBlast44 je napisao/la:Ja sam evo 99-o (za 3 mjeseca 18) i ni ja nisam neki ljubitelj povrća. Voće jedem sve redom, od jabuka, šljiva, trešanja, narandži, mušmulja itd itd. jedino ne volim lubenicu nešto posebno, mada mogu pojest. Povrće mogu jesti, ali često nmg mješati povrće sa mesom. Jednostavno povrće mi ubija ukuse, pa često jedem meso i povrće odvojeno :zubo: Jedino što nikako ne mogu su gljive. Gljive su mi sve otrovne :mrgreen: i čak ne mogu ni njihov miris nikako podnijet', jednostavno ja i gljive u istoj prostoriji ne mozemo biti, a ne znam zašto, dođe mi da povratim :dafuq:
Gazirano sam imao običaj stalno piti dok sam bio u osnovnoj, sada izbjegavam maximalno, jer me to napuše ko balon. To što se neki prave vegetarijanci ce im se obit' o glavu. Dok sam bio manji, nisam ni ja mogao meso jesti, pa kad me spucala anemija, jeo sam i pečeno i sirovo. Meso jednostavno moraš jest, jer gdje drugo da dobijes B12 vitamin ? Treba sve jesti umjereno, ali treba težiti da je što više prirodno i domaće, da nije prskano i premasno.
Pa u mesu i nema baš previše B12. On se veže na mikroorganizme. Ali ga ima u mlijeku, , kefiru, fermentiranim sirevima, modrozelenim algama i sintetski napravljen. Doduše, ima ga u nekim iznutricama, ali ni svi mesojedi ne ljube baš iznutrice.

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Kao klinac rijetko sam konzumirao voće i povrće, a danas nije da se trgam od želje, ali bih rekao da je stvar navike i još više natjerati ga se uzeti. Ono znam da imam, znam gdje stoji i u većini slučajeva neda mi ga se uzeti.
Ali inače obožavam svježi pardajz ili svježe krastavce u maslinovom ulju... Svježi bijeli luk ili bijeli luk sitno na rezan i posipan po kruhu koji je namazan maslacem + malo soli, volim kuhanu mrkvu u kokošjoj juhi, varivo od mahuna, malo zapržene gljive sa čevapima ili na pizzi, volim zaprženi patliđan, volim varivo od graha, sarme itd... Dakle ne mogu reći da ne jedem i sad sam gladan :mrgreen: .

Što se tiče voća, evo sad mi je trenutno gušt jesti one sitne mandarine. Volim soćnu i svježu lubenicu po ljeti, volim tu i tamo grožđe, tako tako kruške i jabuke....

Što se tiče mesa... Ja sam inače veterinar po struci i bio sam nekoliko puta u klaonici, tako da dobro znam o čemu Ex priča. Svakako ne bih nikome preporučio predugi boravak tamo, jer bolje ne.... :mrgreen:
Jedem meso, ali imam profesionalnu deformaciju pa recimo na čistom bijelom (ili općenito mesu) mesu uviđam sve što nije meso, jel... Pa odvajam krvne žile, fascije mišiča itd.... Hahaha sam sebi sam malo lud, ali ne mogu si pomoći. Ali isto tako jedem čevape ili zimsku/čajnu salamu ili kulen, a znam dobro kako se dobivaju, a recimo ne jedem paštetu za koju isto znam kako se dobiva. Jbg...
Dok sam još studirao imao sam profesora na zavodu za lovstvo, koji je veterinar i lovac po struci i koji ne jede meso. To mi je recimo jedna zanimljiva spoznaja. Bili smo u lovištu i svi veterinari lovci i mi studenti normalno grabimo gulaš, ali on prebire i ne uzima meso.

Obožavam sve vrste sireva, mliječnih proizvoda i jaja.

raca
GP3
GP3
Explorer je napisao/la:
HeatBlast44 je napisao/la:Jednostavno povrće mi ubija ukuse, pa često jedem meso i povrće odvojeno :zubo: Jedino što nikako ne mogu su gljive. Gljive su mi sve otrovne :mrgreen:
S druge strane, obožavam gljive. Baš sam prekjučer pojeo tri tanjura one guste juhe od gljiva.

@Hatt - Da vam ubijem statistiku :D Moja stara je rođena u studenom i svaki dan pojede barem tri vrste voća.
@Marko : Tvoja mama je malo starija generacija odrasla na puno zdravijim nutricionističkim vrijednostima. Tada je još voće i bilo voće. Ja sam još malo stariji, predpostavljam, i nekada je nama i ananas bio luksuzno voće jer je bio dosta skuplji, ali smo ovog standardnog voća imali u izobilju i to nam je bilo kao vrsta slatkiša i što je najbitnije, neizmjerno je bilo ukusnije nego danas.

Ciki-F1
Formula 2
Formula 2
Navija za: Raikkonen Vettel Rosberg
raca je napisao/la:
Explorer je napisao/la:

@Marko : Tvoja mama je malo starija generacija odrasla na puno zdravijim nutricionističkim vrijednostima. Tada je još voće i bilo voće. Ja sam još malo stariji, predpostavljam, i nekada je nama i ananas bio luksuzno voće jer je bio dosta skuplji, ali smo ovog standardnog voća imali u izobilju i to nam je bilo kao vrsta slatkiša i što je najbitnije, neizmjerno je bilo ukusnije nego danas.
Nema bolje nego kod susjeda krasti trešnje (ili po istarski čerišnje), ili smokve. Uf, kad se sjetim.
Kimi, zadnji Ferrarijev prvak......

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari
Heat, đeš lubenicu ne volit?
Ja bi je mogo jesti dok ne puknem.
Takođe volim odvojeno povrće od mesa.
Samo krompir može sa mesom, i to u rerni.
Ne volim ni kombinacije povrća, one papazjanije.
Jedino što ne mogu, to je kupus (termički obrađen, svježi i kiseli kao salate nisu problem). Zato mi je žao što ne jedem sarmu.
Voće svo dolazi u obzir.
A imam jednog prijatelja. Taj ždere sve. Jedini mu je kriterij da nije "pokvareno". :rofl:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Majki2111
Formula 2
Formula 2
Navija za: Red Bull, Alonso
Meni lubenica evo smrdi. A u zelju na salatu se ubijam. Kilu u komadu mogu pojest. Uz meso ja obavezno salatu. Ma uz svaki ručak obavezno salata.
Lomi te, al se nedaš
22.03.2020. 6:24

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Fernando Alonso
Kakva lubenica samo dinja.

F1 2016
Baniran
Baniran
S nama već: 8 god 8 mj
Sinko moj koliko problema sa tom hranom, sta ce tek majkiju biti kad ostari, ako vec sad ima posebne zahtjeve, covjece jedes ono sto ima i bok.

Majki2111
Formula 2
Formula 2
Navija za: Red Bull, Alonso
F1 2016 je napisao/la:Sinko moj koliko problema sa tom hranom, sta ce tek majkiju biti kad ostari, ako vec sad ima posebne zahtjeve, covjece jedes ono sto ima i bok.
Nema problema nikavih. Ja sam sit i napijen.
Lomi te, al se nedaš
22.03.2020. 6:24

Krstas
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 8 mj
Navija za: Liam Lawson
Imam jedan problem u vezi avatara kada komentarisem vijest na sajt.
Uopste se ne vidi ne znam kako to da opisem.
Kao da je doslo do gresko na slici.
A odje je sve ok.

Vjerujem da je to vec neko pitao ali da ne rovim po forumu ako neko moze da mi kaze problem.
slika

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Ja sam baš izbirljiv što se tiče hrane, barem 30% hrane ne volim s kojom sam u svakodnevnom opticaju. Dosta sam stvari volio, pa mi se kasnije zgadilo (kuhano i jaje na oko), a baklavu sam najviše volio do trećeg razreda i onda sam je se jednom "predozirao" i zgadila mi se za cijeli život. Skoro svu zimnicu i "mokre" sireve nikad nisam podnostio. Što se voća tiče sve volim jesti i imam tu dosta favorita u zavisnosti čega sezona naiđe to volim najviše :zubo: Povrće isto mogu manje više sve jesti, ali sam mu dosta manji ljubitelj već voću, jedino luk (bilo kakav) ne podnosim. Najdraža salata mi je kupusna, koje ovih dana jedem non stop, a npr. kiseli kupus ne volim vidjeti, kamoli da ga probam.
Gazirano zbog problema sa krajnjicima od osnovne škole (sad skoro imam 22. godine) do prije malo jače od godinu dana nisam (skoro) nikako pio tj. ne pijem ga nikako 2-3 godine i onda ponovo krenem i dobijem upalu krajnika, nahodam se oko doktora i onda opet apstinencija na duže vrijeme dok me ponovo ne privuče k sebi. Ali eto, zadnju godinu to mi ne šteti krajnicima toliko pa ga kadkad pijem.
Što se tiče slatka imam osjećaj da što sam stariji imam veću potrebu za njim iako bih šećer trebao izbjegavati što više jer muku mučim godina s jednim dermatološkim problemom, za koji nema baš adekvatnog medicinskog lijeka (bar mi dosad niko nije mogao pomoći), već se najviše ishranom može kontrolirati.

raca
GP3
GP3
Ja ne jedem jedino janjetinu i jaretinu (smrde mi, ali ovčji i kozji tvrdi sir obožavam???) i iznutrice( jednom u 5 godina ipak pojedem jetrica). Do 20 i neke mrzio sam čušpajze(variva) osim graha i graška, a danas obožavam sve . Od voća jedino mi je avokado bljutav iako je stravično zdrav. Sto ljudi-tisuću ćudi

HeatBlast44
Baniran
Baniran
Navija za: Mc'Laren, Lewis, Wehrlein
Vettel-Ferrari je napisao/la:baklavu sam najviše volio do trećeg razreda i onda sam je se jednom "predozirao" i zgadila mi se za cijeli život.
Imam jarana kojem se baklava na isti način zgadila. Ja kad je jedem, maximalno 3 odjednom pojedem, inače previše slatko ti postane, pa ti se ukus skroz pokvari, ako nastaviš, dođe do toga da ti se zgadi :zubo:
Frantic je napisao/la:Heat, đeš lubenicu ne volit?
Ja bi je mogo jesti dok ne puknem.
Takođe volim odvojeno povrće od mesa.
Samo krompir može sa mesom, i to u rerni.
Ne volim ni kombinacije povrća, one papazjanije.
Jedino što ne mogu, to je kupus (termički obrađen, svježi i kiseli kao salate nisu problem). Zato mi je žao što ne jedem sarmu.
Voće svo dolazi u obzir.
A imam jednog prijatelja. Taj ždere sve. Jedini mu je kriterij da nije "pokvareno". :rofl:
@Frantic aaa mogu ja pojest', znao sam onu veliku zdjelu pojest', nisam neki ljubitelj, ali zavisi sve, ako je baš slatka onda mogu, ako nema neki ukus, onda samo uzmem radi probave pojedem...
eee baš to, samo krompir sa mesom mogu, pa može i luka malo. Paradajz ne mogu ni sa čim, jer ubija ukuse i onda kad se pomješa, bljak, općenito salata i meso ne idu nikako.
slikaslika

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
@raca ja isto ne volim iznjutrice, njihov ukus mi je uvijek bio nepojmljiv da ga neko može jesti
HeatBlast44 je napisao/la:
Vettel-Ferrari je napisao/la:baklavu sam najviše volio do trećeg razreda i onda sam je se jednom "predozirao" i zgadila mi se za cijeli život.
Imam jarana kojem se baklava na isti način zgadila. Ja kad je jedem, maximalno 3 odjednom pojedem, inače previše slatko ti postane, pa ti se ukus skroz pokvari, ako nastaviš, dođe do toga da ti se zgadi :zubo:
Hahaha Tad je meni bilo neko slavlje i žena maksuz zbog mene napravila baklavu. I ja se uvalio u ostavu i doslovno više od pola tepsije baklave pojedem i to bio treći osnovne i ne zgadilo se :prcnjau:
A imam isto slično iskustvom s jednom čokoladom. U mom susjedstvu su stanovali unproforci, koji su nama djeci znali kad se vraćamo iz škole dati neke čokolade. Ta "čokolada" je nešto poput policijskog pendreka, samo malo uža, a žilava je da se moraš mučiti sat vremena da je cijelu pojedeš. Jednom se tako vraćao iz škole sam i sretnem te unproforce, oni mi dadnu tu čokoladu, ja sam je valjda preambicizno htio svu pojest odjednom od čega mi je došla užasna muka i otad mi se zgadi. Vjerujem da bi me i danas taj okus ili miris nje posjetio na to od čega bi dobio užasne mučnine, ali srećom nisam više nikad okusio išta slično tome :rofl:

Frantic
Formula 1
Formula 1
@Vettel-Ferrari, mogao si zbog toliko baklave popušiti šećerni šok (bez zayebancije) i fasovat šećer do kraja života. Dobro si prošo :prcnjau:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

raca
GP3
GP3
Frantic je napisao/la:@Vettel-Ferrari, mogao si zbog toliko baklave popušiti šećerni šok (bez zayebancije) i fasovat šećer do kraja života. Dobro si prošo :prcnjau:
ja baklave ne jedem samo zbog jedne stvari, bojim se ovisnosti. zadnji put sam ih jeo prije7- 8 godina. sreća da ih žena nije napravila po mom ukusu

Frantic
Formula 1
Formula 1
raca je napisao/la:
Frantic je napisao/la:@Vettel-Ferrari, mogao si zbog toliko baklave popušiti šećerni šok (bez zayebancije) i fasovat šećer do kraja života. Dobro si prošo :prcnjau:
ja baklave ne jedem samo zbog jedne stvari, bojim se ovisnosti. zadnji put sam ih jeo prije7- 8 godina. sreća da ih žena nije napravila po mom ukusu
Ja npr. volim slatko, kolače, torte,...., što ne znači da ih žderem. Ali što se tiče baklave, mogu pojesti jednu (drugu vrlo teško). Vjerivatno zbog oraha. Zato bi nekih drugih tradicionalnih kolača, tipa nutma (patišpanja) ili hurmašica (s kokosovim brašnom), mogao pojesti "pola tepsije", ali naravno, suzdržavam se (teško, ali suzdržim se nekako).
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Vjerojatno sam i bio pred šokom dok mi se otad zgadila.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡