wapi je napisao/la: 07.06.2024., 07:41
nelinjo je napisao/la: 07.06.2024., 05:10
Dimenzije bolida su takve prvenstveno zbog teskih i ogromnih baterija... zaboravite tu pricu o manjim bolidima bar dok se ne "izmisle" i naprave manje baterije, željenih kapaciteta.
.
Baš mi je sad tu nešto palo na pamet. Iz doba neograničenih budžeta i manje detaljnih F1 pravila, moglo se dogoditi da potreba u F1 pogura istraživanje. Danas u doba kad optimiziraju kave i bananko mislim da nema šanse da se nešto takvo dogodi. Dobili smo sport u kojem birokracija ima odjel za istraživanje i razvoj, a momčadi odjel razrade i proizvodnje. Umjesto da svi postanu Mercedes svi su postali Haas.
Od pamtivjeka ta priča o demokratiji ne pije vodu. Ovo je priča, "mi imamo sve u svojim rukama, vi samo radite".

neko bi to poredio sa komunističkim načinom... neko sa feudalnim, ali je u principu isto!

Ko pita vozace ili ekipe išta? Niko! Kao, pitaju ih, ali na kraju urade kako oni misle da treba. Vozaci su vec istakli zabrinutost kako ce sve to izgledati od 2026. Bolidi, prespori u krivinama, prebrzi na pravcima... na sta ce to da lici, vidjecemo. Zar ne bi, najbrzi bolidi trebali biti cilj F1, pitamo se mi, navijac? Ali nas niko ne pita... gledaj to na šta si navučen i ko te šiša! To ti je, što ti je...