F1 Vijesti

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
Meni ovo zvuči više u smislu: "Michael, vidiš da ti ne daju ući kao novi tim, prijateljski te savjetujem da kupiš neki postojeći".

Baš me zanima reakcija Libertya i Maffeia, ako bi se desio scenario da Andretti kupi neki tim (u kontekstu "onog" razgovora Mario-Maffei u Mia-miju).
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Alonso king
GP3
GP3
S nama već: 9 god 6 mj
Navija za: Fernando Alonso
Jos jedna glasina se siri, a to je da Alpine regrutira Briatorea koji bi u tom slucaju postao “super advisor”, a navodno je vec i komunicirao s Neweyem. Koliko su ti izvori pouzdani ne znam, ali s obzirom da se tako ispuca iz vedra neba vijest o covjeku koji direktan utjecaj u F1 nije imao godinama je interesantna stvar.

Osella
GP3
GP3
S nama već: 3 god 4 mj
Navija za: Minardi, Andrea Moda
Mislim da se već spominjao Briatore u kontekstu Alpinea prije nekih godinu ili dvije. Kao, da bi se mogao priključiti ekipi kao neki savjetnik.
Lasciatemi guidare...
"By my calculations, we win the championship by 1 point!"

Cale od Lewisa
GP3
GP3
S nama već: 5 god
Navija za: Max Verstappen
slikaALONSO: "VERSTAPPEN IS THE BEST DRIVER IN F1 RIGHT NOW"--------------------------------"MAX VERSTAPPEN YOU ARE THE WORLD CHAMPION!!!"#1-#33".

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
"Projekt potpisuju najznačajnija svjetska kuća za izgradnju trkaćih staza Formule 1 TILKE Gmbh te arhitekti Hermann i Carsten Tilke, a uključeni su i savjetnici, poput bivšeg svjetskog prvaka Formule 1 Jacquesa Villeneuvea."

Ajde, ovo obećava.
slika

dmj
GP3
GP3
S nama već: 5 god 3 mj
Projekt jest ozbiljan, radi se na njemu nekoliko godina, i sam već dosta dugo znam ponešto o njemu. No, hoće li i biti realiziran, to u Hrvatskoj uvijek moramo uzimati s dozom skepse. Realno, naučilo se ponešto upravo iz tog propalog projekta Bistre, i nije se izlazilo u javnost preuranjeno. Ne bi ni sada, ali ne može se više skrivati.

Uglavnom, po informacijama koje znam i feedbacku koji sam zasada dobio, vrlo se ozbiljno radi na ovome.

Gilles
GP3
GP3
S nama već: 9 god 8 mj
Da neće i kod vas komšije neki izbori uskoro...kad nas se staze za F1 sete uglavnom kad obećavaju i ostale kamione avione kule i gradove u kampanjama

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

slika

dmj
GP3
GP3
Prošli su izbori. ovo je privatno financiran projekt, što daje određenu nadu.
Osim, dakako, "F1" dijela priče, to se ne planira, nego samo mi novinari moramo zbog čitanosti stavljati u naslov... :zubo:
Ako projekt uspije, staza će se graditi prema specifikacijama koje bi teoretski mogle značiti da se i F1 može voziti na njoj, no to je na jaaako dugom štapu, a priča ima i te kako smisla za iks drugih stvari koje se odvijaju na trkaćim stazama tog tipa.

Gilles
GP3
GP3
S nama već: 9 god 8 mj
U grobniku je vozen MotoGP...ja od srca zelim da ovakav projekat uspe. Pre cu doci tu da gledam trku nego da idem u Madjarsku.
slika

F12000
Formula 1
Formula 1
dmj je napisao/la: 06.06.2024., 09:35 Prošli su izbori. ovo je privatno financiran projekt, što daje određenu nadu.
Osim, dakako, "F1" dijela priče, to se ne planira, nego samo mi novinari moramo zbog čitanosti stavljati u naslov... :zubo:
Ako projekt uspije, staza će se graditi prema specifikacijama koje bi teoretski mogle značiti da se i F1 može voziti na njoj, no to je na jaaako dugom štapu, a priča ima i te kako smisla za iks drugih stvari koje se odvijaju na trkaćim stazama tog tipa.
Prošli su tek jedni od triju izbora ove godine, ali da staza se planira financirati privatnim novcem tako da taj aspekt nije toliko bitan.
slika

wapi Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 2 mj
Ma, isti luftbremzeri su već "napravili" F1 stazu kod Westgatea. Samo se pitam koja je prava svrha za koju žicaju zemljište naivne županije koja je tak očajno nerazvijena da želi vjerovati u svakakve bajke.

dmj
GP3
GP3
Cilj je vrlo jednostavan i jasan, a to je zarada.
Staza i te kako može biti profitabilna, ako se iznajmljuje dovoljno dana u godini i ako se ne plaćaju nikakvi megalomanski iznosi za neka velika natjecanja tipa F1, koja ostave samo gubitke.
Lokacija je dobro prometno povezana, vrlo lako i brzo dostupna iz čitave središnje Europe, a cijena zemljišta među najnižima u Hrvatskoj, tako da ekonomski ima smisla pokušati to napraviti ondje.
Dodatno, izgradnja kvalitetnih smještajnih kapaciteta u okolici isto može biti iznenađujuće profitabilna, jer već danas nedostaje podosta smještaja za turiste koji idu na Plitvice.
Usto, ovo što kažeš, sredina je iznimno siromašna i lokalne su vlasti spremne prihvatiti i podržati svaki projekt, dok bi na mnogo drugih mjesta po RH investitori nailazili na kočenje i podmetanje klipova.
Tako da priča na mnogo razina drži vodu i ima smisla pokušati sagraditi stazu, mada je i to još na dugom štapu.
Ono što nema smisla jest uključiti se u borbu za mjesto u F1 kalendaru, to nije za nas nego za odlikaše, šeikove i diktatore.

Alonso king
GP3
GP3
https://x.com/fia/status/1798611125002809464

Cekamo 15:30 za full detalje. Baca malo na stare dane (ravan straznji spojler i prednje krilo) ako je to uopce sneak peak bolida.

Alonsovci vec krenuli s hypeom oko Bob Bella u Aston Martinu i slicnoscu ovog bolida u sjeni s bolidima iz 2005/2006. Luda fan baza totalno, ali jedina zanimacija za nas u ovo vrijeme :bonk:

Iskreno se nadam da je velicina bolida znacajnije smanjena. Ono sto se nesto predvidalo i nagadalo, iako je manje od ove generacije, po mojem misljenju i dalje nije dovoljno.

blown diffuser
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Love Parade
Alonso king je napisao/la: 06.06.2024., 13:43 https://x.com/fia/status/1798611125002809464

Cekamo 15:30 za full detalje. Baca malo na stare dane (ravan straznji spojler i prednje krilo) ako je to uopce sneak peak bolida.

Alonsovci vec krenuli s hypeom oko Bob Bella u Aston Martinu i slicnoscu ovog bolida u sjeni s bolidima iz 2005/2006. Luda fan baza totalno, ali jedina zanimacija za nas u ovo vrijeme :bonk:

Iskreno se nadam da je velicina bolida znacajnije smanjena. Ono sto se nesto predvidalo i nagadalo, iako je manje od ove generacije, po mojem misljenju i dalje nije dovoljno.
https://www.the-race.com/formula-1/f1-r ... d-to-know/
slika
God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 10 mj
Navija za: #93, #33
Ne izgledaju loše, ali po mom mišljenju još su preglomazni.

wapi Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 2 mj
dmj je napisao/la: 06.06.2024., 13:31 Tako da priča na mnogo razina drži vodu i ima smisla pokušati sagraditi stazu, mada je i to još na dugom štapu.
Ono što nema smisla jest uključiti se u borbu za mjesto u F1 kalendaru, to nije za nas nego za odlikaše, šeikove i diktatore.
Ti si to razmotrio za ozbiljno, ja sam skeptik s obzirom na imena i s obzirom da smo već "vidjeli" stazu kod Zaprešića.

F12000
Formula 1
Formula 1
Trebalo je te dimenzije još smanjivat, ali ovo je pomak u dobrom smjeru.
slika

Alonso king
GP3
GP3
Slazem se, pomak u dobrom smjeru, ali i dalje malo daleko od dimenzija koje prizeljkujemo. Misljenja sam ipak da u startu ce motor igrat vecu ulogu, ali sam skeptican jer se sada radi o velikom udjelu elektricnog dijela. Kvarovi ne ginu u prvoj sezoni.

Citam bas, navodno su timovi opasno skocili nakon objave novih regulacija jer se nisu svi ni slozili. Problem je cini se u aktivnoj aerodinamici koja je totalno izvan kontrole vozaca i po nekima predstavlja opasnost. S druge strane, vec prosle godine na prvim testovima je bilo gadnih problema s time jer je bolid bio nevozljiv (barem u simulatoru). Vidjet cemo kako ce to proc, a cak se spominje da dva tima prijete izlaskom iz sporta, no to je vec klasicna pojava s vremena na vrijeme.

nelinjo
Formula 2
Formula 2
S nama već: 7 god 3 mj
Dimenzije bolida su takve prvenstveno zbog teskih i ogromnih baterija... zaboravite tu pricu o manjim bolidima bar dok se ne "izmisle" i naprave manje baterije, željenih kapaciteta.
Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
I ja pozdravljam smanjenje dimenzija
Što se giče ostalog, kako samih pravila, tako i izgleda (bolidi ekipa će malo drugačije izgledati) to mi nekako zasad, niti smrdi nit miriše
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡