F1 Vijesti

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

wapi Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: Ferrari
nelinjo je napisao/la: 07.06.2024., 05:10 Dimenzije bolida su takve prvenstveno zbog teskih i ogromnih baterija... zaboravite tu pricu o manjim bolidima bar dok se ne "izmisle" i naprave manje baterije, željenih kapaciteta.
.

Baš mi je sad tu nešto palo na pamet. Iz doba neograničenih budžeta i manje detaljnih F1 pravila, moglo se dogoditi da potreba u F1 pogura istraživanje. Danas u doba kad optimiziraju kave i bananko mislim da nema šanse da se nešto takvo dogodi. Dobili smo sport u kojem birokracija ima odjel za istraživanje i razvoj, a momčadi odjel razrade i proizvodnje. Umjesto da svi postanu Mercedes svi su postali Haas.

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
wapi je napisao/la: 07.06.2024., 07:41
nelinjo je napisao/la: 07.06.2024., 05:10 Dimenzije bolida su takve prvenstveno zbog teskih i ogromnih baterija... zaboravite tu pricu o manjim bolidima bar dok se ne "izmisle" i naprave manje baterije, željenih kapaciteta.
.

Baš mi je sad tu nešto palo na pamet. Iz doba neograničenih budžeta i manje detaljnih F1 pravila, moglo se dogoditi da potreba u F1 pogura istraživanje. Danas u doba kad optimiziraju kave i bananko mislim da nema šanse da se nešto takvo dogodi. Dobili smo sport u kojem birokracija ima odjel za istraživanje i razvoj, a momčadi odjel razrade i proizvodnje. Umjesto da svi postanu Mercedes svi su postali Haas.
Zanimljivo razmišljanje.
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

nelinjo
Formula 2
Formula 2
S nama već: 7 god 3 mj
wapi je napisao/la: 07.06.2024., 07:41
.

Od pamtivjeka ta priča o demokratiji ne pije vodu. Ovo je priča, "mi imamo sve u svojim rukama, vi samo radite". :lolz: neko bi to poredio sa komunističkim načinom... neko sa feudalnim, ali je u principu isto! :lolz: Ko pita vozace ili ekipe išta? Niko! Kao, pitaju ih, ali na kraju urade kako oni misle da treba. Vozaci su vec istakli zabrinutost kako ce sve to izgledati od 2026. Bolidi, prespori u krivinama, prebrzi na pravcima... na sta ce to da lici, vidjecemo. Zar ne bi, najbrzi bolidi trebali biti cilj F1, pitamo se mi, navijac? Ali nas niko ne pita... gledaj to na šta si navučen i ko te šiša! To ti je, što ti je... :lolz:
Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Yuki ostaje u VCARB i 2025.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

blown diffuser
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Love Parade
https://twitter.com/RBR_Daily/status/1800088143451845006
slika
God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: sve powered by honda
blown diffuser je napisao/la: 10.06.2024., 11:21 https://twitter.com/RBR_Daily/status/1800088143451845006
sve za maxa. :chill:
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

KiMujash
Karting
Karting
S nama već: 5 god 11 mj
Navija za: Max Verstappen
Ni prvi, a ni zadnji koji se vozio sa skrsenim bolidom po stazi, al et hajmo njega kaznit :bonk:

Tudum
Formula 4
Formula 4
S nama već: 4 god 3 mj
Navija za: Sainz
Sad neće krenuti 17. nego 20. :(

Osella
GP3
GP3
S nama već: 3 god 3 mj
Navija za: Minardi, Andrea Moda
https://www.motorsport.com/f1/news/alpi ... /10624346/

Ajde, bar ćemo 2026. godine imati neke glupe kombinacije imena na gridu: Aston Martin Honda, Alpine RB-Ford/Mercedes/Ferrari/Honda/ubaci bilo što...
Lasciatemi guidare...
"By my calculations, we win the championship by 1 point!"

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Prvoklasni klauni. Hoće li im se oduzeti licenca ako postanu nečiji kupac i time naruše ugled F1 ili oni dižu vrijednost kompanije u ovoj ulozi zabavljača? :chill:

Alonso king
GP3
GP3
S nama već: 9 god 6 mj
Navija za: Fernando Alonso
U nepune 3 godine su od ambicioznog Renaulta u usponu izgubili 4 vozaca, vise od pola tima i vjerojatno status tvornicke momcadi. Pri tome su uspjeli i doci na backmarker poziciju na stazi. Tko god vodi ovaj tim i grupu uspio je unakaziti i ono malo lijepih sjecanja na nekada mocni Renault. Nedvano sam spomenuo da ih ne zelim gledat kako odlaze jer su ipak tvornicka momcad, ali bolje da Andretti ili netko drugi dode na njihovo mjesto. U oba slucaja dobivamo midfield tim samo mi se Andretti cini puno perspektivniji od ovih klaunova.

Offtopic, ne znam je li vec netko i spominjao, ali Hyundai razmatra ulazak u F1 zbog rapidnog sirenja popularnosti F1 u istocnoj Aziji. Ne zvuci mi to nesto uvjerljivo, ali tko zna. Ako moze Alpine pod Renault grupom koristiti drugi motor, ako moze biti BMW Sauber Ferrari ma onda sve moze.

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
kad nešto motorsport objavi, meni je to već zaključena stvar.
mogu se samo zlobno smijat, a s poslovne strane ih mogu razumit.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

pigmalion
Formula 1
Formula 1
Bez obzira na lošu situaciju u Renault, ne bih da ih kupi Renault. Zato što želim 11. momčad na gridu.
Za Hyundai? Ne vjerujem.

S poslovne strane razumijem Renault.
Kad tada, bude se vratili jači - kada se riješe sistema uhljeba i utjecaja države. Trebaju biti privatnici kao Ferrari.

pigmalion
Formula 1
Formula 1
pigmalion je napisao/la: 18.06.2024., 12:16 Bez obzira na lošu situaciju u Renault, ne bih da ih kupi Renault. Zato što želim 11. momčad na gridu.
Za Hyundai? Ne vjerujem.

S poslovne strane razumijem Renault.
Kad tada, bude se vratili jači - kada se riješe sistema uhljeba i utjecaja države. Trebaju biti privatnici kao Ferrari.
EDIT:

Bez obzira na lošu situaciju u Renault-u, ne bih da ih kupi Andretti. Zato što želim 11. momčad na gridu.

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1

Alonso king
GP3
GP3
Pojacavaju se glasine u vezi Neweya i Aston Martina. Kruzi i po ozbiljnijim medijima da je imao privatni posjet tvornici u Silverstoneu da vidi kako tim funkcionira. Neki prenose da je trazio 25 milijuna € godisnje od Strolla sto je ovaj glatko odbio, tako da su pregovori jos u tijeku i ne sumnjam da je Newey u kontaktu s barem 3-4 tima na gridu. Cak u vezi ovog posjeta tvornici se prica kako ekipa Astona nije bila prisutna jer su zamoljeni tako iz razloga da se ne sire glasine. Upalilo nije, ali barem je nama zanimljivo za pratit.

Alonso king
GP3
GP3

The king is back. Nadam se da ovo znaci njegov povratak u paddock, a ne samo posao iza kamera.

pigmalion
Formula 1
Formula 1
Exclusive: Haas to confirm first driver for 2025

Ide Oliver Bearman u Haas od 2025.

https://racingnews365.com/exclusive-haa ... r-for-2025

Objava oko GP Great Britain.

Alonso king
GP3
GP3
pigmalion je napisao/la: 26.06.2024., 14:39 Exclusive: Haas to confirm first driver for 2025

Ide Oliver Bearman u Haas od 2025.

https://racingnews365.com/exclusive-haa ... r-for-2025

Objava oko GP Great Britain.

Drago mi je vidjet nova lica kada stara ne isporucuju rezultate. Bearman, medutim, ima opasno tezak zadatak ispred sebe. Trenutno je bolje plasiran u poretku F1 nego li u F2 sto naravno ne mora apsolutno nista znaciti za F1. Malo se time gubi smisao uspjeha F2 kada se uzme u obzir koliko je prvaka i fantasticnih vozaca sa super rezultatima ostalo uskraceno za priliku u Formuli 1. Uskoro bi mogla stici i potvrda za Antonellija samo je pitanje u koji tim. Niti jedan od njih dvojice trenutno ne briljira tako da sve ovisi o prilagodbi u novom bolidu. Opet ponavljam, rezultati iz nizih kategorija ne znace sve jer bilo je i vozaca poput dominantnog Vandoornea, de Vriesa i slicnih koji nisu bili dalje od prosjecnih/ispodprosjecnih vozaca F1, dok s druge strane Max koji je preskocio F2 i nije osvojio prvenstvo F3 dolazi na prag jednog od najvecih vozaca F1. Ne pratim F2 pa ne mogu pricati, ali mi se cini da ima zanimljivih prospekata u Alpineovoj i Red Bullovoj akademiji, no tesko da cemo ih uskoro gledati u prestiznoj F1.

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: KMag, Seb
A ne znam, meni je recimo drag KMag, ali mislim da je Oli bolji. A i svježa je krv, KMag je već veteran. I niko ga u HAAS-u ne želi, tako da vjerujem da odlazi na kraju sezone.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡