VN Velike Britanije (Silverstone) 12.-14. Srpnja 2019.

šŸ“° Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Ferrari je napisao/la: 15.07.2019., 11:52
Frantic je napisao/la: 14.07.2019., 22:27
Ferrari je napisao/la: 14.07.2019., 21:15 BaÅ” sada opet gledam prvi dio utrke...kako je Leclerc bio SAVRÅ ENO agresivan danas...prekrasno.
Pogotovo u 19. krugu sa onim kasnim potezom branjenja na Hangar ravnici, Max ulazi unutra, ali ga je prestraŔio i onda mu vratio s vanjske strane u Stowe...nevjerojatno.

Za 5...ma za 10...da je ovako agresivan bio u Austriji dobio bi utrku, ali eto kako je sam rekao sada zna nove limite :prcnjau:
Jbga, sad će neko prokomentarisati da imamo zajedničku onaniju na Charlesovu vožnju, ali moram se složiti s tobom. :rofl: :chill:
Za razliku od Maxa koji je onako "bully" agresivan (malo se smirio, od polovine proÅ”le sezone), ali koji i dalje izgleda "da ne može" bez kontakta u duelima (pri tome ne mislim na danaÅ”nji kontakt sa Vettelom, to je Vettelova greÅ”ka, već upravo na kontakt sa Leclercom), Charles je odlično "dozirano" agresivan i vrlo brzo je "savladao gradivo" od proÅ”le trke. Čak bi se usudio reći da je, ako je previÅ”e za konstatovat da je održao lekciju Maxu, onda mu barem pokazao neke bitne detalje iz lekcije.
A kao Å”to neko već napomenu, Seb je isto "podsjetio" Maxa, na neke stvari iz prethodnih godina. :mrgreen:
Charles je vrlo jednostavno i razumljivo bio...puno bolji jučer od Maxa.
Nema spora.

Ferrari nije bio brz kao Red Bull koji je čak bio i brži tj. jednako brz kao i Ferrari na ravnicama, a u zavojima i posebno na kočenjima su bili miljama bolji od nas.
Samo je čudo kako smo se uopće borili sa njima na onoj poziciji (oba vozača, je Seb je sjebao, ali je isto odlično vozio do tada)...nevjerojatno je koliko su brzine imali kroz one S zavoje...pratiÅ” borbu Vettela i Maxa i ovaj jednostavno grabi stazu u odnosu na Ferrari i uzima sigurno pola sekunde kroz drugi sektor i to sve dok je u turbulentnom zraku.

Max je jučer bio...ne izbruÅ”en...sitne greÅ”ke, pa ide Å”iroko nekoliko puta u Stowe, blokira gumu nekoliko puta u čupavim situacijama, pa je odmah izgubio poziciju na izlasku iz boksa, a nakon SC-a opet je sebe doveo u nezgodnu situaciju tako Å”to je iÅ”ao Å”iroko na izlasku iz Lufielda i Leclerc je odmah bio na njegovim leđima i napao ga kroz treći sektor.

Iskreno RBR je imao pola sekunde prednosti nad nama jučer...Mercedes barem sekundu.

Mi nismo milimetra napredovali te je jučer utrka pokazala apsolutno sve slabosti koje imamo...vozači se ne osjećaju baÅ” ugodno u bolidu, a bio sam u Å”oku kada sam vidio kako je Max nekoliko puta približio (i Gasly na Vettelu) kroz onaj prvi i drugi zavoj, a to nisu spori zavoji već brzi...nismo mi nigdje dobri osim, ako nam se sve poklopi tj. barem 5 ravnica, a i tada se mučimo u utrci.

Binotto laže kada kaže da smo napredovali, jer nismo.
Red Bull je stvarno dobar bolid u praćenju drugih. Mogu se zalijepiti za difuzor drugom bolidu, bez nekih loÅ”ih posljedica. Tu su i od Mercedesa puno bolji. Ali je i izdržljiv. Kako je nakon onakvog udarca nastavio voziti, pa skoro bez problema. Čak je i smanjio zaostatak za Gaslyjem.
A Max je imao greÅ”aka. I u tom duelu sa Vettelom, siÅ”ao je malo sa staze, Å”to je omogućilo Vettelu da ga napadne.
istina da je Red Bull brži na utrci. Mislim da su napokon shvatili ove gume. Što Ferrari joŔ nije. U kvalifikacijama se pokazuje koje su im jače strane. I definitivno bi to trebali biti pravci i brze krivine. Ali to uspijevaju ostvariti samo u kvalama, donekle. U trci valjda joŔ fulaju taj prozor.

Pastor
Formula 1
Formula 1
senna66 je napisao/la: 15.07.2019., 19:45
MrDoomroom je napisao/la: PromaŔili su s konceptom totalno.
To se desi kad iz godine u godine drastično mijenjaŔ filozofiju bolida, umjesto da istrpiŔ poraz kao 2018. i nastaviŔ tim putem, naučiŔ na greŔkama....
Majke mi toj momčadi kao da netko drži piŔtolj na glavi pa poduzimaju ekstremne promjene i grijeŔe pod pritiskom...

Mogli su nastaviti filozofiju iz 2018. i sada bi imali itekako bolju sezonu, definitivno bi bili u borbi za naslov, jer bolid iz prve polovice 2018. je bio kandidat na naslov. Također ne bi bilo loÅ”e raditi bolid po željama vozača i njihovom feedbacku, a ne tvrdoglavo po svome. Samo bojim se da tu puno toga ne valja, npr malo mi je čudno da baÅ” niti jedna nadogradnja ne daje rezultate, čak unazade bolid kao i 2018. kada su odjednom imali užasan bolid nakon one nadogradnje. Zar neÅ”to ne valja u tvornici kada dobivaju toliko krive podatke? Kada su zadnji puta imali nadogradnju koja je dala neki konkretni pomak?
Također mi djeluju kao da su i međusobni odnosi u toj momčadi loÅ”i. Da je to jedna složna momčad nekog bi napredka bilo sigurno...ne bi bilo ovakvih drastičnih promjena na bolidu i ove iste greÅ”ke koje ponavljaju. Očito se nečije filozofije ne podudaraju...to objaÅ”njava i odlazak nekih ključnih ljudi iz Ferrarija proÅ”lih godina.
Mah, tko zna, Å”to viÅ”e razmiÅ”ljam o njima sve viÅ”e shvaćam u kakvi su debili. Pa jbt McLaren će prije skinuti Mercedes nego oni ovakvim tempom.
Tu su filozofiju već sjebali na polovini proÅ”le godine. :mrgreen:

f1zd
F1puls konstruktorski prvak
S nama već: 9 god 4 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
Btw, Ŕto nije bilo DRSa kroz prvizaboj ove godine?

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
f1zd je napisao/la: 16.07.2019., 16:57 Btw, Ŕto nije bilo DRSa kroz prvizaboj ove godine?
Zato Ŕto je proŔle godine Ericsson imao sudar u prvom zavoju jer mu je DRS ostao otvoren.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

f1zd
S nama već: 9 god 4 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
Ferrari je napisao/la: 16.07.2019., 17:26
f1zd je napisao/la: 16.07.2019., 16:57 Btw, Ŕto nije bilo DRSa kroz prvizaboj ove godine?
Zato Ŕto je proŔle godine Ericsson imao sudar u prvom zavoju jer mu je DRS ostao otvoren.
:thumbs:

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Minići:

Moglo je bolje, pogotovo sa Maxom i Leclercom u boksu, totalno su promaŔili to...

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Ma minići su meni bez veze već ima jedno 3 godine :chill:
slikaslika

Pastor
Formula 1
Formula 1
LH44 je napisao/la: 16.07.2019., 18:39 Ma minići su meni bez veze već ima jedno 3 godine :chill:
Odrastao si. :mrgreen:
Meni je to vazda bilo bezveze...

LH44
Formula 1
Formula 1
Pastor je napisao/la: 16.07.2019., 18:54
LH44 je napisao/la: 16.07.2019., 18:39 Ma minići su meni bez veze već ima jedno 3 godine :chill:
Ima i toga :mrgreen: ali glavni razlog je da to nije viÅ”e toliko kreativno kao prije par godina, bukvalno je komercijala obična postala, većina videa odrađena preko one stvari samo da se pregledi kupe, klikovi, pare :chill:
slikaslika

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
LH44 je napisao/la: 16.07.2019., 19:09
Ima i toga :mrgreen: ali glavni razlog je da to nije viÅ”e toliko kreativno kao prije par godina, bukvalno je komercijala obična postala, većina videa odrađena preko one stvari samo da se pregledi kupe, klikovi, pare :chill:
Ima i toga, možda čak i u najvećoj mjeri.
Ali znaju nekad ubosti sa dobrom zajebancijom, ali sve ih je rjeđe.

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Slažem se. Čak cringy , pogotovo glasovi.
slika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Ferrari je napisao/la: 16.07.2019., 17:26
Imao je i Grosjean sudar iz istih razloga na tom mjestu, ali to nije jedini razlog zaŔto je maknuta ta DRS zona. Momčadi poput Mercedesa ili Red Bulla koji imaju puno viŔe downforcea od nekih slabijih momčadi su bez problema prolazili te zavoje s otvorenim DRS-om, dok su ostali riskirali sudar, tj. ta je zona samo davala dodatnu prednost onima s boljim bolidom.

Pastor
Formula 1
Formula 1
F12000 je napisao/la: 16.07.2019., 23:32
Ma previŔe djetinjasto. Ali je zato onaj tooned od McLarena bio vrh.

Maxi09
Karting
Karting
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: Red Bull
slika

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: sve powered by honda
@maxi
kakva je ovo tablica?
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Navija za: Ferrari
DHL pit stops @zekohonda
Fino Alla Fine

LH44
Formula 1
Formula 1
Pastor je napisao/la: 17.07.2019., 03:14
F12000 je napisao/la: 16.07.2019., 23:32

Ma previŔe djetinjasto. Ali je zato onaj tooned od McLarena bio vrh.
Eee Tooned je bio zakon :D
slikaslika

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Odgovori
šŸ‘€ Registriraj se Prijavi se ⚔