Ferrari je napisao/la: 14.07.2019., 21:15
BaÅ” sada opet gledam prvi dio utrke...kako je Leclerc bio SAVRÅ ENO agresivan danas...prekrasno.
Pogotovo u 19. krugu sa onim kasnim potezom branjenja na Hangar ravnici, Max ulazi unutra, ali ga je prestraŔio i onda mu vratio s vanjske strane u Stowe...nevjerojatno.
Za 5...ma za 10...da je ovako agresivan bio u Austriji dobio bi utrku, ali eto kako je sam rekao sada zna nove limite
Jbga, sad Äe neko prokomentarisati da imamo zajedniÄku onaniju na Charlesovu vožnju, ali moram se složiti s tobom.
Za razliku od Maxa koji je onako "bully" agresivan (malo se smirio, od polovine proÅ”le sezone), ali koji i dalje izgleda "da ne može" bez kontakta u duelima (pri tome ne mislim na danaÅ”nji kontakt sa Vettelom, to je Vettelova greÅ”ka, veÄ upravo na kontakt sa Leclercom), Charles je odliÄno "dozirano" agresivan i vrlo brzo je "savladao gradivo" od proÅ”le trke. Äak bi se usudio reÄi da je, ako je previÅ”e za konstatovat da je održao lekciju Maxu, onda mu barem pokazao neke bitne detalje iz lekcije.
A kao Å”to neko veÄ napomenu, Seb je isto "podsjetio" Maxa, na neke stvari iz prethodnih godina.
Charles je vrlo jednostavno i razumljivo bio...puno bolji juÄer od Maxa.
Nema spora.
Ferrari nije bio brz kao Red Bull koji je Äak bio i brži tj. jednako brz kao i Ferrari na ravnicama, a u zavojima i posebno na koÄenjima su bili miljama bolji od nas.
Samo je Äudo kako smo se uopÄe borili sa njima na onoj poziciji (oba vozaÄa, je Seb je sjebao, ali je isto odliÄno vozio do tada)...nevjerojatno je koliko su brzine imali kroz one S zavoje...pratiÅ” borbu Vettela i Maxa i ovaj jednostavno grabi stazu u odnosu na Ferrari i uzima sigurno pola sekunde kroz drugi sektor i to sve dok je u turbulentnom zraku.
Max je juÄer bio...ne izbruÅ”en...sitne greÅ”ke, pa ide Å”iroko nekoliko puta u Stowe, blokira gumu nekoliko puta u Äupavim situacijama, pa je odmah izgubio poziciju na izlasku iz boksa, a nakon SC-a opet je sebe doveo u nezgodnu situaciju tako Å”to je iÅ”ao Å”iroko na izlasku iz Lufielda i Leclerc je odmah bio na njegovim leÄima i napao ga kroz treÄi sektor.
Iskreno RBR je imao pola sekunde prednosti nad nama juÄer...Mercedes barem sekundu.
Mi nismo milimetra napredovali te je juÄer utrka pokazala apsolutno sve slabosti koje imamo...vozaÄi se ne osjeÄaju baÅ” ugodno u bolidu, a bio sam u Å”oku kada sam vidio kako je Max nekoliko puta približio (i Gasly na Vettelu) kroz onaj prvi i drugi zavoj, a to nisu spori zavoji veÄ brzi...nismo mi nigdje dobri osim, ako nam se sve poklopi tj. barem 5 ravnica, a i tada se muÄimo u utrci.
Binotto laže kada kaže da smo napredovali, jer nismo.
Red Bull je stvarno dobar bolid u praÄenju drugih. Mogu se zalijepiti za difuzor drugom bolidu, bez nekih loÅ”ih posljedica. Tu su i od Mercedesa puno bolji. Ali je i izdržljiv. Kako je nakon onakvog udarca nastavio voziti, pa skoro bez problema. Äak je i smanjio zaostatak za Gaslyjem.
A Max je imao greÅ”aka. I u tom duelu sa Vettelom, siÅ”ao je malo sa staze, Å”to je omoguÄilo Vettelu da ga napadne.
istina da je Red Bull brži na utrci. Mislim da su napokon shvatili ove gume. Å to Ferrari joÅ” nije. U kvalifikacijama se pokazuje koje su im jaÄe strane. I definitivno bi to trebali biti pravci i brze krivine. Ali to uspijevaju ostvariti samo u kvalama, donekle. U trci valjda joÅ” fulaju taj prozor.
MrDoomroom je napisao/la:
PromaŔili su s konceptom totalno.
To se desi kad iz godine u godine drastiÄno mijenjaÅ” filozofiju bolida, umjesto da istrpiÅ” poraz kao 2018. i nastaviÅ” tim putem, nauÄiÅ” na greÅ”kama....
Majke mi toj momÄadi kao da netko drži piÅ”tolj na glavi pa poduzimaju ekstremne promjene i grijeÅ”e pod pritiskom...
Mogli su nastaviti filozofiju iz 2018. i sada bi imali itekako bolju sezonu, definitivno bi bili u borbi za naslov, jer bolid iz prve polovice 2018. je bio kandidat na naslov. TakoÄer ne bi bilo loÅ”e raditi bolid po željama vozaÄa i njihovom feedbacku, a ne tvrdoglavo po svome. Samo bojim se da tu puno toga ne valja, npr malo mi je Äudno da baÅ” niti jedna nadogradnja ne daje rezultate, Äak unazade bolid kao i 2018. kada su odjednom imali užasan bolid nakon one nadogradnje. Zar neÅ”to ne valja u tvornici kada dobivaju toliko krive podatke? Kada su zadnji puta imali nadogradnju koja je dala neki konkretni pomak?
TakoÄer mi djeluju kao da su i meÄusobni odnosi u toj momÄadi loÅ”i. Da je to jedna složna momÄad nekog bi napredka bilo sigurno...ne bi bilo ovakvih drastiÄnih promjena na bolidu i ove iste greÅ”ke koje ponavljaju. OÄito se neÄije filozofije ne podudaraju...to objaÅ”njava i odlazak nekih kljuÄnih ljudi iz Ferrarija proÅ”lih godina.
Mah, tko zna, Å”to viÅ”e razmiÅ”ljam o njima sve viÅ”e shvaÄam u kakvi su debili. Pa jbt McLaren Äe prije skinuti Mercedes nego oni ovakvim tempom.
Tu su filozofiju veÄ sjebali na polovini proÅ”le godine.
LH44 je napisao/la: 16.07.2019., 18:39
Ma miniÄi su meni bez veze veÄ ima jedno 3 godine
Odrastao si.
Meni je to vazda bilo bezveze...
Ima i toga ali glavni razlog je da to nije viÅ”e toliko kreativno kao prije par godina, bukvalno je komercijala obiÄna postala, veÄina videa odraÄena preko one stvari samo da se pregledi kupe, klikovi, pare
LH44 je napisao/la: 16.07.2019., 18:39
Ma miniÄi su meni bez veze veÄ ima jedno 3 godine
Odrastao si.
Meni je to vazda bilo bezveze...
Ima i toga ali glavni razlog je da to nije viÅ”e toliko kreativno kao prije par godina, bukvalno je komercijala obiÄna postala, veÄina videa odraÄena preko one stvari samo da se pregledi kupe, klikovi, pare
Ima i toga, možda Äak i u najveÄoj mjeri.
Ali znaju nekad ubosti sa dobrom zajebancijom, ali sve ih je rjeÄe.
f1zd je napisao/la: 16.07.2019., 16:57
Btw, Ŕto nije bilo DRSa kroz prvizaboj ove godine?
Zato Ŕto je proŔle godine Ericsson imao sudar u prvom zavoju jer mu je DRS ostao otvoren.
Imao je i Grosjean sudar iz istih razloga na tom mjestu, ali to nije jedini razlog zaÅ”to je maknuta ta DRS zona. MomÄadi poput Mercedesa ili Red Bulla koji imaju puno viÅ”e downforcea od nekih slabijih momÄadi su bez problema prolazili te zavoje s otvorenim DRS-om, dok su ostali riskirali sudar, tj. ta je zona samo davala dodatnu prednost onima s boljim bolidom.