Filmovi i serije

Televizija (film, serije), glazba, mediji...

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
Ma uvijek ima tih rasprava, pogotovo oko ovakvih filmova (SF akcijski blockbuster, su uključenim putovanjem kroz vrijeme). Sjećam se rasprave oko Back To The Future, gdje je lik (u toku diskusije) iznio "činjenicu" da su u jednom momentu u 1955. bilo čak 4 De Loreana:
1. Onaj iz prvog dijela koji je tamo vraćen iz 1985.,
2. Onaj iz drugog dijela, koji je isto vraćen iz 1985., ali iz Biffove 1985.,
3. Onaj iz drugog dijela kojim se stari Biff vratio iz 2015. u 1955. i dao mladom Biffu Almanah
4. Onaj iz trećeg dijela kojeg je munja (na kraju drugog dijela) bacila u 1885. i kojeg je Doc sakrio u pećini, pa je otkriven u 1955.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Frantic je napisao/la: 24.05.2019., 06:40 Ma uvijek ima tih rasprava, pogotovo oko ovakvih filmova (SF akcijski blockbuster, su uključenim putovanjem kroz vrijeme). Sjećam se rasprave oko Back To The Future, gdje je lik (u toku diskusije) iznio "činjenicu" da su u jednom momentu u 1955. bilo čak 4 De Loreana:
1. Onaj iz prvog dijela koji je tamo vraćen iz 1985.,
2. Onaj iz drugog dijela, koji je isto vraćen iz 1985., ali iz Biffove 1985.,
3. Onaj iz drugog dijela kojim se stari Biff vratio iz 2015. u 1955. i dao mladom Biffu Almanah
4. Onaj iz trećeg dijela kojeg je munja (na kraju drugog dijela) bacila u 1885. i kojeg je Doc sakrio u pećini, pa je otkriven u 1955.
Hahaha
Zato se definitivno ostavit svake rasprave.. Ako nikne jos koji film, saznat cemo tko je sta uhebo s kamenjem :) Nece oni prestat must kravu koja im donosi ovakve cifre ako ima bilo kakva sansa za jos..
Fino Alla Fine

Frantic
Formula 1
Formula 1
Loki? :paziovo: :shock: :kokice:
Po njihovim pravilima vremenske igre, taj je mrtav!
Hehe vidjećemo
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Fernando Alonso
MrDoomroom je napisao/la: 24.05.2019., 00:43 Vrlo jednostavno ako si gledao Dragon Ball Z sve je jasno kad se pojavi Future Trunks. slika

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Odkud si Dragon Ball izvukao. :rofl:

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Mr.Spaceguy je napisao/la:
MrDoomroom je napisao/la: 24.05.2019., 00:43 Vrlo jednostavno ako si gledao Dragon Ball Z sve je jasno kad se pojavi Future Trunks. slika

U njegovom vremenu u budućnosti svi su mrtvi i kad se vratio u prošlost promjenio je tijek ovih koji su u prošlosti, no kad se vraćao u svoju sadašnjost ostala je ista kao i kada je otišao.
(Samo što je postao puno jači treniranjem u hyperbolic time chamber gdje 1 godina traje jedan dan van nje a proveo je 2 dana s ocem Vegetom. Naučio je SSJ2 transformaciju i bulk mod koji je snažniji ali izgubi na brzini. Sve to mu je pomoglo da pobjedi Androide 17 i 18, a kasnije i Cella koji nije bio u finalnoj formi...) slikaslikaslika

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Mala korekcija, nije SSJ2 nego više kao SSJ1.5 ;)

Frantic
Formula 1
Formula 1
MrDoomroom je napisao/la: 24.05.2019., 11:52
Mr.Spaceguy je napisao/la:

U njegovom vremenu u budućnosti svi su mrtvi i kad se vratio u prošlost promjenio je tijek ovih koji su u prošlosti, no kad se vraćao u svoju sadašnjost ostala je ista kao i kada je otišao.
(Samo što je postao puno jači treniranjem u hyperbolic time chamber gdje 1 godina traje jedan dan van nje a proveo je 2 dana s ocem Vegetom. Naučio je SSJ2 transformaciju i bulk mod koji je snažniji ali izgubi na brzini. Sve to mu je pomoglo da pobjedi Androide 17 i 18, a kasnije i Cella koji nije bio u finalnoj formi...) slikaslikaslika

:rofl: :rofl: :klanjam: :klanjam:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Koji SF? Sve su to obične fantazije...
LH44 je napisao/la: 21.05.2019., 18:25
CrashOverride je napisao/la: 21.05.2019., 11:54 Kako tematika serije moze bit nebitna.. Ko ce te natjerat da gledas Star Trek i Star Wars ako smatras da je SF smece koje te ne zanima i na kraju ako te netko i natjera da to pogledas sigurno neces rec wooow, prije ces ic trazit sve sto ti nije sjelo u seriji i to stalno potencirat..
Isto sa GoTom, ako si li la sa temom i samim zanrom, nece te bas prikovat za TV a samim time ce ti i bit daleko od odlicne serije.. A na kraju, tko nije gledo do sad, vjerojatno nece nikad..
Hrpa serija pobere dobre ocjene i kritike a ti ne pogledas.. Zasto? Zato sto te tematika ne zanima ni najmanje..
Pogrešno si me razumio, nisam mislio da tematika serije nije bitna, nego ljudi kojima je ova serija extra i sviđa im se tematika i radnja, a i oni kojima nije baš po ukusu, a gledali su, i jedni i drugi će se složiti u ovome što sam napisao, prve 4 sezone :klanjam: 5. I 6. :thumbs: 7. i 8. :thumbsd:
Znači nebitno od ukusa, svako će se složiti s ovim, osim onih zaluđenih fanova kojima je sve dobro :chill:

@mrdomroom @zelot HBO je imao apetit za veliku porciju, ali ova dva su htjeli malu nabrzaka, onako s nogu i hajmo dalje :D (Star Wars). GRRM od 5. Sezone koliko znam uopšte nije učestvovao u izradi i pisanju jer mu se nije svidjelo kako ova 2 hoće prenijeti priču na ekran, pa zato od tada i ima puno rupa u priči, iako ono što su oni htjeli ispričati nije uopšte loše, na kraju je loše ispalo. Dobra ideja, loša egzekucija. Zato je GRRM odustao i dobili smo, spram prijašnjih sezona, shitshow, nije loše, ali nekoliko nivoa ispod.

Također je problem bio ne uvođenje drugih likova u priču čega je prije bilo.

Kako god, kad sve saberem i oduzmem, složio bih se da je Breaking Bad najbolja serija ikad.
Nisam gledao ni jednu ni drugu, ali Braking Bad ću vjerovatno pogledati. A ovu drugu nema šanse. Tematika. Ova prva mi je interesantna, a ova druga me ne zanima, ni pod razno...

Vidim na ranijim stranicama, @zelot se zanimao za Marvelov svijet, i zaključio da je SF za djecu. A ovaj GoT gleda sa oduševljenjem... Po meni i jedno i drugo su samo obične fantazije. Svjetovi iz mašte. A mene lično ovaj Marvelov svijet puno više zanima.

A što se tiče preporuke kojim redoslijedom gledati, ja sam počeo sa prvim Iron Man-om. Ni mene nebi ovo zainteresiralo da sam odmah počeo sa fantazijom, vanzemaljcima, bogovima, i ostalim nemogućim bićima. Ali prvi Iron Man je po meni poprilično realan. Recimo da je Nikola Tesla imao love i mogućnosti koje je imao Tony Stark, mogao bi napraviti i boljeg Iron Mana, od onoga u filmu... I drugi Iron Man je poprilično realan. Nema nemogućih bića i dešavanja, samo tehnologija. A onda poslije te privuku i ovi drugi Marvelovi filmovi, jer se radi o istom svijetu. I navučeš se. :D
Eto, to bi bila moja preporuka za kolegu @zelot-a, za ulazak u Marvelov svijet.

Ali sve je to još ok, samo da ne uvuku i X-Men u isti svijet. :mrgreen: Tada bi stvarno bilo pretjerano.

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 8 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Ne sviđa se ni meni tematika, izbirljiv sam i ja po tom pitanju, ali ova serija mi je se svidjela isključivo zato što je imala gomilu likova koji su imali različite osobine, motive, prošlost i poziciju u svijetu koji ne prašta greške nikome i kažnjava ih bez ikakvog plot armora. Plot armor, kao i rupe u priči su ova 2 uvela pa je serija malo pomalo gubila svoju dubinu, smisao i ono zbog čega se većini svidjela, iako su 5. i 6. sezona bile poprilično dobre, 7. i 8. su već skroz druga serija. i zbog toga mi je Breaking Bad najbolja serija, iako je Chernobyl isto prejak, jer ovo je istinita priča što meni uvijek daje veću težinu nekom filmu/seriji. Inače ne volim fantazije, horore, sci-fi itd. ali opet ima filmova/serija te tematike koji mi se svide, ali inače su to serije/filmovi gdje su ljudska priroda i osobine izraženije od same fantazije, magije, tehnologije itd.
Inače što se Marvelovih/DC tiče, dosta likova mi se ne sviđa, ali opet Spider-Man volim pogledati kad god izađe, Wolverina i Venoma, a vidim da bi trebao izađi i Carnage, ali to je više zbog vraćanja u djetinjstvo nego što sam neki ljubitelj Marvela/DC kao cjeline.

A da ima razlike između Marvela/DC i svijeta leda i vatre, ima itekako i što je interesantno u oba svijeta ima stvari koje te privlače i one koje te odvlače. Ni jedno ni drugo nisu tematika koja mi se sviđa, ali ima dio toga što mi je super, a to je ona ljudska strana i priroda i osobine koje formiraju nečiji karakter i onda imaš komplikovane likove za koje ne možeš reći ni da su dobri ni da su loši, nešto kao Jaime Lannister u Game of Thronesu, a ima ih takvih i u Marvel/DC svijetu.
Inače najviše volim historijske realne filmove, smještene u nekom vremenu i da likovi imaju svoje priče i prošlost, nebitno jel po istinitoj priči ili su izmišljeni likovi. Ove ostale tematike sam izbirljiv i kako mi se šta svidi :pivo:
slikaslika

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
kasalo je napisao/la: 24.05.2019., 01:21
1. Koliko znam nisu se stvorile nove alternativne linije jer su kamenja na kraju vracena gdje pripadaju?

2. A thanosa u 2015 nema jer je thanos iz 2014 otisao u 2024 gdje je smaknut pa samim time nema vise thanosa iz originalne vremenske linije i onoga iz 2014, a samim time i godinama koje slijede nakon 2014?
A da se vrate npr u 2013 onda bi thanos opet bio tu?

3. Vidim da se dosta ljudi tu zakacilo jer neki misle da se osvetnici vracanjem u proslost odlaze u neke alternativne svijetove (tada onda nebi znacilo da je thanos mrtav 2015), dok oni zapravo idu samo u proslost svoje sadasnjice (originalne linije).
1. Na žalost Osvetnika, nove grane su se stvorile kad su napravili par "greškica":

a.) Lokijev beg u 2012.
b.) Thanosov bog s armijom kroz vreme u budućnost iz 2014. u 2023.
c.) Hank Pym ostaje bez 4. ampule Pymovih čestica u 1970.
d.) Steve počinje život iznova vraćanjem kroz vreme u prošlost odnosno 1950. i ženi Peggy te krade štit da bi ga kasnije poklonio Falconu kada se bude vratio u primarnu vremensku liniju

Sve ove navedene stvari čine jednu alternativnu vremensku liniju, svaka se odvaja od primarne i piše svoju budućnost.

Ancient One je rekla citiram "ako ne vratite kamen na njegovo mesto stvoriće se nova grana vremena u kojoj nećemo imati oružje da se borimo protiv mračnih sila (dormamu) te će univerzum kolapsirati". Osvetnici su prekinuli stvaranje nove grane vremena kad je Steve vratio kamen vremena u ovom slučaju no recimo Loki je pobegao i stime malo izmenuo stvari u primarnoj vremenskoj liniji.

2. Vreme ne funkcioniše tako, zamislimo da su alternativne vremenske linije kao automobili na ravnini koji idu istom brzinom kao automobil koji predstavlja primarnu vremensku liniju (VL). Alternativna VL u kojoj nema Thanosa nema vremena da izbriše trag koji je ostavila primarna VL.
Isto tako ako je na toj ravnini postojao jedan automobil (primarna VL) ako uspeš se vratiti u prošlost i napraviš nešto što menja stvari koje su se desile 4. godine unazad tada stvaraš novi automobil (alternativna VL) koji zaostaje 4. godine za onim iz primarne VL.

3. Uzmimo za primer da recimo zamislimo onaj gornji scenarij s ravninom i automobilima i uporedimo s Endgame timelineom.

Dakle,osoba iz primarne VL kad bi otputovala iz 2023. u recimo 2018. svedočila bi tome kako Thanos žrtvuje Gamoru za kamen duše, no kad bi ta ista osoba otputovala kroz vreme u 2014. svedočila bi Thanosovom odlasku u 2023. a u isto vreme Romanof bi umrla na Vormiru.

Hoću reći da kad bi ta osoba odlučila živeti od 2014. do 2023. bez upotrebe vremeplova svedočila bi vremenu u kojem nema Thanosa a recimo Red Skull je samo jednom svedočio momentu u kojem neko žrtvuje voljenu osobu za kamen duše (Clint Natashu). Poenta je da je ta osoba upravo postala odvojena od događaja iz Primarne VL te trenutno živi u Alternativnoj VL.

Nebitno je da li je to 2015. ili recimo 2020. Jel bi recimo osoba iz mog gornjeg primera videla Osvetnike kako dolaze u recimo 2015. te svedoče vremenu bez Thanosa? Da li bi ta ista osoba svedočila dolasku osvetnika u recimo 2020. a isto tako gle čuda nema Thanosa a snap se nikada nije ni desio a isto tako da dodam Osvetnici nikad nisu ni napravili vremeplov u 2023. Evidentno je ta osoba živi u alternativnoj VL.

Tu osobu možemo usporediti s Peggy, gotovo ista stvar. Ona je u Primarnoj VL bila udata za onog vojnika kojeg je Steve spasao u valjda 1945. godini i imala je par deteta s njime. No kako sad odjednom Steve ženi Peggy te ona svedoći momentu kad je Steve marnuo štit? To nisu iste Peggy, jedna je bila udata za onoj vojnika a druga iz alternative VL udata za Stevea. Naravno Steve kad omatori uzme onaj vremeplov (odelo i onu Starkovu narukvicu) te putuje iz alternativne VL u primarnu u vremenu u kojem je Peggy bila udata za onog vojnika.
slika

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

kasalo
Karting
Karting
S nama već: 6 god 2 mj
Alen13ASC je napisao/la: 24.05.2019., 18:43
1. Na žalost Osvetnika, nove grane su se stvorile kad su napravili par "greškica":

a.) Lokijev beg u 2012.

Ancient One je rekla citiram "ako ne vratite kamen na njegovo mesto stvoriće se nova grana vremena u kojoj nećemo imati oružje da se borimo protiv mračnih sila (dormamu) te će univerzum kolapsirati". Osvetnici su prekinuli stvaranje nove grane vremena kad je Steve vratio kamen vremena u ovom slučaju no recimo Loki je pobegao i stime malo izmenuo stvari u primarnoj vremenskoj liniji.

kada ancient one kaze "vratite kamen na svoje mjesto" jel to podrazumijeva doslovno tocno mjesto sa kojeg je uzeto ili podrazumijeva tu vremesnku liniju iz koje je uzet? Lokijev bijeg ustvari nemora biti nuzno "greska" jer on nije pobjegao sa kamenom iz linije u kojoj se nalazi. Tu mi se cini da je ustvari samo problem to sto cap i ironman tada vise nisu imali vise pymovih cestica i nisu uopce znali gdje je loki otisao pa su zato izgubili tu priliku pa su morali ici u 1970. Greska je jedino ako se podrazumijeva da svaka vremenska linija mora putovati istim tokom kao i originalna tj. da se moraju desiti isti dogadjaji. recimo da loki i nije pobjegao, ne znaci da se sa kamenom moraju dogadjati iste stvari kao sto su se vec dogadjale u originalnoj vremenskoj liniji. znaci nebi trebalo imati veze posjeduje li kamen loki ili hidra, nije loki stvorio novi liniju ako se samo prebacio iz newyorka u asgard ili gdje je vec pobjegao

kasalo
Karting
Karting
jos jedan fun fact

znaci svi oni koji zive u godinama prije 2014 su osudjeni na snap. cap koji se vratio u 1970 ce biti snapovan (tj sanse su 50:50), ali bit je da ce pola populacije nestati u svim linijama do 2014, a sve da bi mi vidjeli happy ending u endgameu

Widowmaker
Karting
Karting
S nama već: 8 god 11 mj
Navija za: Mclaren
Kome se ne sviđa kako je Game of Thrones završio neka obavezno pogleda ovaj video. Lik je fenomenalno prekrojio posljednju sezonu i što se mene tiče ovo je prava posljednja sezona i popravilo mi je cjelokupni dojam čitavog serijala!

https://www.youtube.com/watch?v=G0mncEl4nVU

LH44
Formula 1
Formula 1
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Da je to od 8. Sezone, to barem od 7. Treba preradit, pa čak možda i od 5. :mrgreen:
slikaslika

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
kasalo je napisao/la: 25.05.2019., 01:41
Alen13ASC je napisao/la: 24.05.2019., 18:43

a.) Lokijev beg u 2012.

kada ancient one kaze "vratite kamen na svoje mjesto" jel to podrazumijeva doslovno tocno mjesto sa kojeg je uzeto ili podrazumijeva tu vremesnku liniju iz koje je uzet? Lokijev bijeg ustvari nemora biti nuzno "greska" jer on nije pobjegao sa kamenom iz linije u kojoj se nalazi. Tu mi se cini da je ustvari samo problem to sto cap i ironman tada vise nisu imali vise pymovih cestica i nisu uopce znali gdje je loki otisao pa su zato izgubili tu priliku pa su morali ici u 1970. Greska je jedino ako se podrazumijeva da svaka vremenska linija mora putovati istim tokom kao i originalna tj. da se moraju desiti isti dogadjaji. recimo da loki i nije pobjegao, ne znaci da se sa kamenom moraju dogadjati iste stvari kao sto su se vec dogadjale u originalnoj vremenskoj liniji. znaci nebi trebalo imati veze posjeduje li kamen loki ili hidra, nije loki stvorio novi liniju ako se samo prebacio iz newyorka u asgard ili gdje je vec pobjegao
Ancient One je točno to rekla, Osvetnici moraju vratiti kamenje nekoliko trenutaka nakon što su pobegli s njima jel kad nebi vratili stvorili bi alternativnu VL. Svako odstupanje od primarne VL stvara alternativnu VL. Loki je s tim begom stvorio alternativnu VL.

Čini mi se da polako kopčaš, no svejedno ne svaćaš da vreme ne funkcioniše na način na koji misliš.

Navešću primer uz koji će ti biti lakše ovo svatiti.

Vreme je relativno i osoba koja živi trenutno u određenom vremenu i prostoru sagleda vreme od tog momenta pa do budućnosti onako kako se desilo...

Primer:

Kako funkcionira vreme ako recimo proživiš sve događaje u MCU gledajući s distance:

- Thanos uzima kamenje i snapa ljude, Osvetnici putuju kroz vreme, kradu kamenje, vraćaju se u budućnost i uz snap vraćaju snapovane ljude, Toni snapuje Thanosa i armiju.

Kako vreme funkcionira ako te recimo pošaljem kroz vreme u 1945. i uspeš doživeti do 2023. godine te sagledaš sve MCU događaje ali sada doživljavaš promene koje su Osvetnici napravili dolazeći u prošlost te izmenivši stvari:

- Steve dolazi u 1950. te ženi Peggy, u 1970. Pym ostaje bez 4 ampule Pymovih čestica, Steve krade štit, Loki beži uz pomoć Teserakta na neko nepoznato mesto u 2012. godini, Thanos i njegova armija nestaju (odlaze u budućnost) u 2014. godini, naravno nema snapa a Ronan je možda najveći vilain.
slika

kasalo
Karting
Karting
Alen13ASC je napisao/la: 25.05.2019., 17:35

Ancient One je točno to rekla, Osvetnici moraju vratiti kamenje nekoliko trenutaka nakon što su pobegli s njima jel kad nebi vratili stvorili bi alternativnu VL. Svako odstupanje od primarne VL stvara alternativnu VL. Loki je s tim begom stvorio alternativnu VL.

Čini mi se da polako kopčaš, no svejedno ne svaćaš da vreme ne funkcioniše na način na koji misliš.

Navešću primer uz koji će ti biti lakše ovo svatiti.

Vreme je relativno i osoba koja živi trenutno u određenom vremenu i prostoru sagleda vreme od tog momenta pa do budućnosti onako kako se desilo...

Primer:

Kako funkcionira vreme ako recimo proživiš sve događaje u MCU gledajući s distance:

- Thanos uzima kamenje i snapa ljude, Osvetnici putuju kroz vreme, kradu kamenje, vraćaju se u budućnost i uz snap vraćaju snapovane ljude, Toni snapuje Thanosa i armiju.

Kako vreme funkcionira ako te recimo pošaljem kroz vreme u 1945. i uspeš doživeti do 2023. godine te sagledaš sve MCU događaje ali sada doživljavaš promene koje su Osvetnici napravili dolazeći u prošlost te izmenivši stvari:

- Steve dolazi u 1950. te ženi Peggy, u 1970. Pym ostaje bez 4 ampule Pymovih čestica, Steve krade štit, Loki beži uz pomoć Teserakta na neko nepoznato mesto u 2012. godini, Thanos i njegova armija nestaju (odlaze u budućnost) u 2014. godini, naravno nema snapa a Ronan je možda najveći vilain.
dobro, ovo sam skontao, a jel stoji onda teza da su svi prije 2014 osudjeni na snap od thanosa?

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
slika

Ako ništa bar mi je rodni grad završio u zadnjoj epizodi :kokice:
slika

LH44
Formula 1
Formula 1