Ferrari je kroz prva dva zavoja u prvom djelu trke štedio energiju vjerojatno jer su bili 15 na sat sporiji od Red Bulla. Oni su išli 275 a RB 290... Službena grafika na prijenosu je pokazala.Ferrari je napisao/la: 15.07.2019., 11:52Charles je vrlo jednostavno i razumljivo bio...puno bolji jučer od Maxa.Frantic je napisao/la: 14.07.2019., 22:27Jbga, sad će neko prokomentarisati da imamo zajedničku onaniju na Charlesovu vožnju, ali moram se složiti s tobom.Ferrari je napisao/la: 14.07.2019., 21:15 Baš sada opet gledam prvi dio utrke...kako je Leclerc bio SAVRŠENO agresivan danas...prekrasno.
Pogotovo u 19. krugu sa onim kasnim potezom branjenja na Hangar ravnici, Max ulazi unutra, ali ga je prestrašio i onda mu vratio s vanjske strane u Stowe...nevjerojatno.
Za 5...ma za 10...da je ovako agresivan bio u Austriji dobio bi utrku, ali eto kako je sam rekao sada zna nove limite![]()
![]()
![]()
Za razliku od Maxa koji je onako "bully" agresivan (malo se smirio, od polovine prošle sezone), ali koji i dalje izgleda "da ne može" bez kontakta u duelima (pri tome ne mislim na današnji kontakt sa Vettelom, to je Vettelova greška, već upravo na kontakt sa Leclercom), Charles je odlično "dozirano" agresivan i vrlo brzo je "savladao gradivo" od prošle trke. Čak bi se usudio reći da je, ako je previše za konstatovat da je održao lekciju Maxu, onda mu barem pokazao neke bitne detalje iz lekcije.
A kao što neko već napomenu, Seb je isto "podsjetio" Maxa, na neke stvari iz prethodnih godina.![]()
Nema spora.
Ferrari nije bio brz kao Red Bull koji je čak bio i brži tj. jednako brz kao i Ferrari na ravnicama, a u zavojima i posebno na kočenjima su bili miljama bolji od nas.
Samo je čudo kako smo se uopće borili sa njima na onoj poziciji (oba vozača, je Seb je sjebao, ali je isto odlično vozio do tada)...nevjerojatno je koliko su brzine imali kroz one S zavoje...pratiš borbu Vettela i Maxa i ovaj jednostavno grabi stazu u odnosu na Ferrari i uzima sigurno pola sekunde kroz drugi sektor i to sve dok je u turbulentnom zraku.
Max je jučer bio...ne izbrušen...sitne greške, pa ide široko nekoliko puta u Stowe, blokira gumu nekoliko puta u čupavim situacijama, pa je odmah izgubio poziciju na izlasku iz boksa, a nakon SC-a opet je sebe doveo u nezgodnu situaciju tako što je išao široko na izlasku iz Lufielda i Leclerc je odmah bio na njegovim leđima i napao ga kroz treći sektor.
Iskreno RBR je imao pola sekunde prednosti nad nama jučer...Mercedes barem sekundu.
Mi nismo milimetra napredovali te je jučer utrka pokazala apsolutno sve slabosti koje imamo...vozači se ne osjećaju baš ugodno u bolidu, a bio sam u šoku kada sam vidio kako je Max nekoliko puta približio (i Gasly na Vettelu) kroz onaj prvi i drugi zavoj, a to nisu spori zavoji već brzi...nismo mi nigdje dobri osim, ako nam se sve poklopi tj. barem 5 ravnica, a i tada se mučimo u utrci.
Binotto laže kada kaže da smo napredovali, jer nismo.
VN Velike Britanije (Silverstone) 12.-14. Srpnja 2019.
- Majki2111
- Formula 2
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: Red Bull, Alonso
Lomi te, al se nedaš
22.03.2020. 6:24
22.03.2020. 6:24
- Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
I na Hardu se isto događalo...nema to veze s gumama.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari

- F12000
- Formula 1
- S nama već: 7 god 1 mj
- Navija za: Ferrari, Leclerc
Promašili su s konceptom totalno. Ne znam koliko je bilo ciljano ali završili su sa nedovoljno dobrom verzijom Mercedesova bolida iz 2017.
Da sam na mjestu vodećih ljudi Ferrarija ostavio bi većinu momčadi da bude talijanska, ali bih za glavešine sve stavio Nijemce i Engleze.
Da sam na mjestu vodećih ljudi Ferrarija ostavio bi većinu momčadi da bude talijanska, ali bih za glavešine sve stavio Nijemce i Engleze.

- _bataziv_0809
- Formula 1
- Navija za: McLaren
Od ove generacije zelim jos samo da Hamilton preskoci Sumahera i da Seb uzme titulu u Ferkanu.... 

- MrDoomroom
- Formula 1
- S nama već: 9 god 11 mj
Nezamislivo je da Ferrari od prošlogodišnjeg bolida napravi smeće ove godine. Zapravo kad se uzme u obzir da je to Ferrari više me ništa ne iznenađuje od njih.F12000 je napisao/la:Promašili su s konceptom totalno. Ne znam koliko je bilo ciljano ali završili su sa nedovoljno dobrom verzijom Mercedesova bolida iz 2017.
Ferrari je konkretan samo u specifičnim uvjetima na stazi kad su temperature ekstremno visoke.
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
-
Facooo
- Karting
- S nama već: 6 god 11 mj
- Navija za: Ferrari
Ferrari ocekujem da bude konkurentan .. u germaniji.. jer zbog onih pravci te jos u monzi... sve drugo pisi propalo .. nazalost sve staze gdje zahteva downforce smo nula jos sustice nama i RB... i dobro je prije neko rekao da binotto laze kako smo poceli razumjevati bolid... nista ono ne razumije... race pace je katastrofa svugdje.. jedino leclerc mi uleva nadu
- senna66 Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
To se desi kad iz godine u godine drastično mijenjaš filozofiju bolida, umjesto da istrpiš poraz kao 2018. i nastaviš tim putem, naučiš na greškama....MrDoomroom je napisao/la: Promašili su s konceptom totalno.
Majke mi toj momčadi kao da netko drži pištolj na glavi pa poduzimaju ekstremne promjene i griješe pod pritiskom...
Mogli su nastaviti filozofiju iz 2018. i sada bi imali itekako bolju sezonu, definitivno bi bili u borbi za naslov, jer bolid iz prve polovice 2018. je bio kandidat na naslov. Također ne bi bilo loše raditi bolid po željama vozača i njihovom feedbacku, a ne tvrdoglavo po svome. Samo bojim se da tu puno toga ne valja, npr malo mi je čudno da baš niti jedna nadogradnja ne daje rezultate, čak unazade bolid kao i 2018. kada su odjednom imali užasan bolid nakon one nadogradnje. Zar nešto ne valja u tvornici kada dobivaju toliko krive podatke? Kada su zadnji puta imali nadogradnju koja je dala neki konkretni pomak?
Također mi djeluju kao da su i međusobni odnosi u toj momčadi loši. Da je to jedna složna momčad nekog bi napredka bilo sigurno...ne bi bilo ovakvih drastičnih promjena na bolidu i ove iste greške koje ponavljaju. Očito se nečije filozofije ne podudaraju...to objašnjava i odlazak nekih ključnih ljudi iz Ferrarija prošlih godina.
Mah, tko zna, što više razmišljam o njima sve više shvaćam u kakvi su debili. Pa jbt McLaren će prije skinuti Mercedes nego oni ovakvim tempom.

- MrDoomroom
- Formula 1
@senna66
Jedini konkurent i prijetnja Mercedesu je Red Bull. Čudna ekipa očekujem ih iduće godine rame uz rame sa Mercedesom, a i znaju kako razvijati bolid tijekom godine. Ovo im je prva godina sa Hondom i opet su pogodili što su raskrstili sa Renaultom. Za razliku od Crvenih koji kako sezona odmiče sve lošiji i lošiji.
Jedini konkurent i prijetnja Mercedesu je Red Bull. Čudna ekipa očekujem ih iduće godine rame uz rame sa Mercedesom, a i znaju kako razvijati bolid tijekom godine. Ovo im je prva godina sa Hondom i opet su pogodili što su raskrstili sa Renaultom. Za razliku od Crvenih koji kako sezona odmiče sve lošiji i lošiji.
- F12000
- Formula 1
- Navija za: Ferrari, Leclerc
Podnica iz Bahreina 2018. i štogod su napravili prije VN Kanade i Belgije prošle godine.senna66 je napisao/la: 15.07.2019., 19:45malo mi je čudno da baš niti jedna nadogradnja ne daje rezultate, čak unazade bolid kao i 2018. kada su odjednom imali užasan bolid nakon one nadogradnje.MrDoomroom je napisao/la: Promašili su s konceptom totalno.

- Frantic
- Formula 1
A neki misle (ustvari, trolaju) da neko "opravdava" Sebovu grešku tako što je "vratio" Maxu.CrashOverride je napisao/la: 15.07.2019., 11:26 Mora postojat neki equilibrium tako da mislim da to nije zadnji put premda nije bas toliko izgubio jucer koliko je on kosto druge do danas.

Ja sam, kad sam maloprije pročitao da je Leclerc jučer bio "sporiji vozač u bržem bolidu" (treba ga nominovati, oca mi), htio otkazati internet, bacit komp, laptop i tablet, a android mobitel zamijeniti nekim jeftinim kinezom koji ima opciju samo poziva i SMSova.Ferrari je napisao/la: 15.07.2019., 11:52 Charles je vrlo jednostavno i razumljivo bio...puno bolji jučer od Maxa.
Nema spora.
Ferrari nije bio brz kao Red Bull koji je čak bio i brži tj. jednako brz kao i Ferrari na ravnicama, a u zavojima i posebno na kočenjima su bili miljama bolji od nas.
Samo je čudo kako smo se uopće borili sa njima na onoj poziciji (oba vozača, je Seb je sjebao, ali je isto odlično vozio do tada)...nevjerojatno je koliko su brzine imali kroz one S zavoje...pratiš borbu Vettela i Maxa i ovaj jednostavno grabi stazu u odnosu na Ferrari i uzima sigurno pola sekunde kroz drugi sektor i to sve dok je u turbulentnom zraku.
Max je jučer bio...ne izbrušen...sitne greške, pa ide široko nekoliko puta u Stowe, blokira gumu nekoliko puta u čupavim situacijama, pa je odmah izgubio poziciju na izlasku iz boksa, a nakon SC-a opet je sebe doveo u nezgodnu situaciju tako što je išao široko na izlasku iz Lufielda i Leclerc je odmah bio na njegovim leđima i napao ga kroz treći sektor.
Iskreno RBR je imao pola sekunde prednosti nad nama jučer...Mercedes barem sekundu.
Mi nismo milimetra napredovali te je jučer utrka pokazala apsolutno sve slabosti koje imamo...vozači se ne osjećaju baš ugodno u bolidu, a bio sam u šoku kada sam vidio kako je Max nekoliko puta približio (i Gasly na Vettelu) kroz onaj prvi i drugi zavoj, a to nisu spori zavoji već brzi...nismo mi nigdje dobri osim, ako nam se sve poklopi tj. barem 5 ravnica, a i tada se mučimo u utrci.
Binotto laže kada kaže da smo napredovali, jer nismo.

I onda se ljudi pitaju zašto je lik pokupio brdo minusa.
Moja djeca bi skontala ko je imao bolji race pace jučer Ferr ili RB.
A Binotto, taj laže ko ker.

Mijenjaj avatar

Mlada su ekipa, u razvoju.senna66 je napisao/la: 15.07.2019., 12:46 Ferrari ce prije unazaditi performanse nego unaprijediti. Oh wait...2018. flashback.
Ne znam. RB je bio i ovako golim okom gledano brži bolid. Bio sam iznenađen koliko su konkurentni na ravnicama.
Još jedna godina u kojoj nas RB prestiže. Ovo zaista izgleda kao 2016.
Najgora stvar je ta da je filozofija ovog bolida totalni promašaj. Toliko velik da ni sami ne shvaćaju bolid na već pola sezone.
Sve to je plod mijenjanja filozofije svake godine što isto ne shvaćam.
2018. su imali bolid koji je bio dobar u zavojima i na ravnom. Upravo takav bolid je i potreban za borbu s Mercedesom.
Dakle da bi se vratili na bolid s više downforcea za 2020. moraju opet mijenjati filozofiju. Umjesto da su nastavili iz 2018., vrlo vjerojatno bi bili u borbi za naslov.
Ako je suditi po njihovim filozofijama i istim greškama iz godine u godinu, opet će se boriti za naslov 2020. i onda tamo sredinom sezone napraviti totalni debakl nadogradnjama koje nece ni sami shvatiti jedno 3-4 utrke. Jer jebiga godinu prije su imali drastično drugačiji paket. Miriši kao 2018. all over again.
Rekoh već ne znam koliko puta. Jedini način da Ferrari doživi procvat je kompletna rekonstrukcija momčadi. Inače nisam za velike promjene jer zahtijevaju više godina da urodi plodom, ali ne vidim izlaz iz ovog kruga debilizma. Doslovno svake godine možemo predvidjeti u čemu i kako će Ferrari sjebati. Od nadogradnja, filozofije, politike, strategije i slično.

BTW, ima još 11 trka do kraja.

Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- senna66 Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
Kolko god bile dobre toliko su ujebali sve tamo oko Singapura ako se ne varamF12000 je napisao/la: 15.07.2019., 20:58Podnica iz Bahreina 2018. i štogod su napravili prije VN Kanade i Belgije prošle godine.senna66 je napisao/la: 15.07.2019., 19:45malo mi je čudno da baš niti jedna nadogradnja ne daje rezultate, čak unazade bolid kao i 2018. kada su odjednom imali užasan bolid nakon one nadogradnje.MrDoomroom je napisao/la: Promašili su s konceptom totalno.

- CrashOverride Verified
- Formula 1
- S nama već: 8 god 11 mj
@Frantic
Nema smisla uopce o takvima
Imam osjecaj da se pojave samo kad im ekipa (RB) za koju navodno navijaju naprave neki dobar rezultat, nekad cak i pomislim da je i isti lik u pitanju
A stanje u Ferrariju vise nema smisla ni komentirat, sizifov posa..
Nema smisla uopce o takvima

Imam osjecaj da se pojave samo kad im ekipa (RB) za koju navodno navijaju naprave neki dobar rezultat, nekad cak i pomislim da je i isti lik u pitanju

A stanje u Ferrariju vise nema smisla ni komentirat, sizifov posa..
Fino Alla Fine
- CrashOverride Verified
- Formula 1
- S nama već: 8 god 11 mj
Kako se on odbio od te pasice, stvarno sam bio iznenadjen da nije bilo nekih vecih problema za bolid.. Ferrarija kad dirnes, otpadaju dijelovi..
Fino Alla Fine
- Pastor
- Formula 1
- S nama već: 7 god 2 mj
- Navija za: Seb
Podvukao mu najbitnije.Frantic je napisao/la: 14.07.2019., 22:27Jbga, sad će neko prokomentarisati da imamo zajedničku onaniju na Charlesovu vožnju, ali moram se složiti s tobom.Ferrari je napisao/la: 14.07.2019., 21:15 Baš sada opet gledam prvi dio utrke...kako je Leclerc bio SAVRŠENO agresivan danas...prekrasno.
Pogotovo u 19. krugu sa onim kasnim potezom branjenja na Hangar ravnici, Max ulazi unutra, ali ga je prestrašio i onda mu vratio s vanjske strane u Stowe...nevjerojatno.
Za 5...ma za 10...da je ovako agresivan bio u Austriji dobio bi utrku, ali eto kako je sam rekao sada zna nove limite![]()
![]()
![]()
Za razliku od Maxa koji je onako "bully" agresivan (malo se smirio, od polovine prošle sezone), ali koji i dalje izgleda "da ne može" bez kontakta u duelima (pri tome ne mislim na današnji kontakt sa Vettelom, to je Vettelova greška, već upravo na kontakt sa Leclercom), Charles je odlično "dozirano" agresivan i vrlo brzo je "savladao gradivo" od prošle trke. Čak bi se usudio reći da je, ako je previše za konstatovat da je održao lekciju Maxu, onda mu barem pokazao neke bitne detalje iz lekcije.
A kao što neko već napomenu, Seb je isto "podsjetio" Maxa, na neke stvari iz prethodnih godina.![]()

- Pastor
- Formula 1
Već bilo. Bio bi još veći faktor. Zamisli da ovi koji nisu obavili boks nisu to mogli za vrijeme SC-a, a gume su im već potrošene. Trebali bi to uraditi poslije SC-a kad su svi skupljeni, i time bi pali na kraj poretka. Ovako je ipak poštenije.CrashOverride je napisao/la: 15.07.2019., 08:19Ovo je trebalo davno napravit...Definitivno lutrija izletanja tamo nekog tulipana ne bi trebala bit faktor u utrci..blown diffuser je napisao/la: 14.07.2019., 15:48 Treba zabraniti pit za vrijeme SC , ovo je sjebalo utrku...![]()
- Pastor
- Formula 1
Ne vidim kako bi lagano vozikanje na začelju moglo uticati na pouzdanost motora. A da su ga parkirali, kaznu bi mu morali dati na sljedećoj utrci...CrashOverride je napisao/la: 15.07.2019., 08:46 Jesam naso koju cu utrku propustit..
Odlicna zabava, premda sam ju kasno poceo gledat, bio sam vrlo daleko da zaspem (Francuska).. Cak ni za vrijeme SC, moguce spavanje je sprijecio Ferrari sa Leclercom, razbudilo me psovanje..
Nema se sta rec da vec nije napisano, samo se nadam da ce bit jos ovakvih utrka..
Vettel je trebo ostat u boxu nakon sudara..
I uvijek netko mora zatrolat komentare i nekad je tesko odolit jer je za vrijeme utrke pa smo svi napeti..
- Pastor
- Formula 1
E za vrijeme VSC-a bi već valjalo zabraniti ulaske u boks.CrashOverride je napisao/la: 15.07.2019., 09:38 Da.. Ima i ta strana price, jbg.. A onda SC sa VSC pravilom drzanja razmaka uz vrzine koje SC moze ostvarit..
A Bottasa bi Lewis rjesio tako i tako, ovako se barem Bottas tjesi da ga je sjebo Gio..
Što se tiče Bottasa, možemo pričati šta bi bilo kad bi bilo. Ali ja mislim da je mogao odbraniti prvo mjesto, kao što je to činio i u prvom stintu. A ovo ostalo je samo Mercedesova taktika sjebavanja Bottasa. Nakon utrke su izjavili da je prije utrke bio plan da obojica idu na dva stajanja. A Bottasu su rekli da je brža strategija medium-medium-hard. A Hamilton je navodno trebao imati MHM. E sad, što su ga sjebali to je druga priča...