vlado je napisao/la: 29.04.2022., 20:28
Pa dobro, tvoj CV je pulsmedia.
...
Iznad govoris ozbiljnu stvar. Znace preplate na koje mozes racunati. Ja se od danas obavezujem na preplatu od 5 evra svaki mjesec.
Zajebano je raditi na webu. Danas svaki lapan pogleda tri tutoriala o PHP-u i JavaScriptu pa instalira Wordpress i misli da nešto zna. Pet minuta za to, pet minuta za skinuti temu (besplatnu ili za 20 eura) i eto ti "portal" koji na prvi pogled izgleda jako dobro. Sve dodatno što zatreba - tu je nekakav generički plugin, uglavnom besplatno i za pola minute se instalira. To devaluira nešto što stvarno valja i nije skinuto kao gotov proizvod nego je isprogramirano po potrebi.
Što se tiče pretplate - nemoj se osjećati dužan, ovo je fair-trade, mi radimo, a tko može taj pomogne, tko ne može - on pomogne tako da doprinese sudjelujući, ako ne pišući tekstove, onda pišući komentare; a ako ne pišući komentare, onda barem da udari plus ili minus ponekad. Tako portal raste. To je od početka jasno kad smo i pokrenuli Puls bez financijske pozadine, za razliku od prošlog portala gdje je lova dolazila s druge strane. Na Pulsu se moglo nešto zaraditi da se maltretiralo reklamama (i dalje mi stoji postavka da se prikazuje samo 50% količine reklama koju google preporuča za maksimalnu zaradu) ili dosadnim popup pozivima na donacije ili ograničavanjem sadržaja recimo. Osnovni postulat je da se čitatelja tretira kako bih ja da se mene tretira kad posjećujem neki drugi portal.
Postojala je mogućnost da se Puls proda, ali vjerujem da to nije izvedivo jer a) nema garancije da će se nastaviti raditi kako treba, b) nismo se mogli naći oko cijene. Sve što je napravljeno ne dam ispod jedne ozbiljne cifre, a realno gledajući - nitko normalan ne bi toliko ulagao u projekt koji nema prihoda.

Tako da ću radije ugasiti sve nego prodati za sitniš.
vlado je napisao/la: 29.04.2022., 20:28
Sto se tice updatea. Ja kao korisnik bih volio znati kada se ista desavaju. Moze postojati "poruke za korisnike".
A svaki update negdje napišem, bilo tu na forumu negdje usput. I nema tako puno novosti u zadnje vrijeme. Zagonetku su svi vidjeli, na naslovnici je "carousel" kalendar s terminima budućih utrka i linkovima do rezultata svih sesija ranijih utrka. Aplikacija je na Play storeu, za to se isto zna. U statistikama gore na vrhu u glavnom meniju je napravljen head-to-head koji se vidi par sati nakon svake utrke. Gore je i "Gledamo F1 zajedno" koji još nije zaživio kako spada, nitko ne želi gledati grupno, ali plan je ionako bio da to bude ljetni feature kad nismo doma nego negdje na ljetovanju pa ne znamo gdje se može gledati.
I zahvaljujem na 5€.