avetma je napisao/la: 20.07.2021., 12:42
Da će Hamilton ući u zavoj onako kako ga je moguće odvesti, umjesto da promaši apex za metar/dva i odbije se od Maxa? Onom putanjom i brzinom Lewis ne bi mogao odraditi zavoj ni da je sam na stazi.
To je mogao očekivati jedno 100-200 metara prije. U trenutku na gornjoj slici, mislim da je očito da ne može savršeno pogoditi apex. I unatoč tome što je očito, on se pravi da Hamiltona nema tu? Filozofija "moj je zavoj, ti mi se izvoli prilagodit" stoji, ali to ne isključuje činjenicu da mu se protivnik nalazi pola metra desno od njega, i da s takvom filozofijom možda prođe, a možda i završi u barijerama.
Dok u slučaju puštanja gasa, do incidenta ne bi došlo sigurno. Možda bi izgubio poziciju, a možda i ostao prvi, s obzirom na to da bi Hamilton lako moguće otišao van staze na izlasku iz zavoja.
Ja ne kažem da je Max trebao ili nije trebao pustiti, samo velim da mu držanje svoje putanje kao pijan plota nije bila jedina opcija.
Multi 21 je napisao/la: 20.07.2021., 12:53
Ne možemo očekivati od Maxa niti od ikoga da ostavljaju pola staze prostora na unutrašnoj strani. Ostavio je sasvim dovoljno prostora za vozača koji će proći zavojem adekvatnom brzinom.
To što možemo očekivati ili ne očekivati ovisi isključivo do vozača i situacije. Netko drugi će kazati da ne možemo očekivati od Lewisa da svaki put odustane od borbe. A mislim da je u Imoli i Barceloni prilično korektno postupio. I tamo je moglo doći do sudara, kao i ovdje. Nije došlo jer je Lewis popustio. Jbg, ne može samo jedan uvijek popuštati.
Ja ovdje ne koristim termin "kriv" ni za jednog od njih, samo velim da su oba vozača imala dovoljno vremena, prostora i manevra da izbjegnu incident. Mislim da je to kristalno jasno, barem meni je. Sad ako netko misli da je to samo Lewis, a da Max nije imao nikakve druge opcije osim da se drži svoje putanje kao pijan plota, ha dobro. Nemam problema s tim da ljudi imaju drugačije mišljenje o istoj stavci.