VN Velike Britanije 16.-18. srpnja 2021
-
Kico
- Formula 2
- S nama veÄ: 5 god 4 mj
- Navija za: Honda
Samo da je Max pustio malo gas,Lujo bi otiŔao presirko i Max bi pogodio apex,i dobio bi pola sekunde samo tako,ali valjda je naucio sad da Hamilton ima svoje poteze,samo nek nastavi vozit ko do sad nece Hamilton nit imat prilike doci mu ovako blizu,Red Bull je najavio da Ce razvijati bolid do kraja sezone pa makar 2022 bila losa
Engine mode 11!
Position 5!
Position 5!
- _bataziv_0809
- Formula 1
- S nama veÄ: 7 god 1 mj
- Navija za: McLaren
Ima li nesto ovako sa Maxovog on boarda?The Simpsons je napisao/la: 20.07.2021., 15:25 https://www.f1technical.net/forum/viewt ... =1&t=29909
Pogledati Gif

-
Kico
- Formula 2
Engine mode 11!
Position 5!
Position 5!
-
Scuderia
- Karting
- S nama veÄ: 5 god 10 mj
- Navija za: Ferrari
Pa Å”to da je izaÅ”ao na nogama? Å to to toÄno dokazuje? Da je živ? Po tvojoj logici ako nije poginuo, znaÄi da nije opasno._bataziv_0809 je napisao/la: 19.07.2021., 22:45Pa dokle vise sa tim pretjerivanjima? Izaso frajer na nogama iz bolida.Gilles je napisao/la: 19.07.2021., 22:42 Pa eto zamalo da dobijemo nažalost corpse u copse.
Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
- MSC
- Formula 1
- S nama veÄ: 9 god 8 mj
- Kontakt:
Prije 15 i viŔe godina, posebno u 90ima i ranije nebi izaŔao sam iz bolida.
"What a little star." May 26, 2012.
- _bataziv_0809
- Formula 1
Dokazuje da nije ozbiljnije povrijedjen, publika ga je vidjela na nogama kako ih pozdravlja, a vozaci su, ukljucujuci i Lewisa, obavijesteni da je dobro i zdravo.Scuderia je napisao/la: 20.07.2021., 18:22
Pa Å”to da je izaÅ”ao na nogama? Å to to toÄno dokazuje? Da je živ? Po tvojoj logici ako nije poginuo, znaÄi da nije opasno.
Prema tome, cemu ovolika drama. To je dio posla. Vozac automobilistickih utrka zna da mu je to dio posla.
1990 su bile prije skoro 30 godina.

- Ferrari
- Formula 1
- S nama veÄ: 10 god
- Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Na 30+ G silama mogu puknuti unutraŔnji organi, a da ni ne znaŔ. Zato ideŔ hitno u bolnicu Ŕeta ti iz bolida ili ne._bataziv_0809 je napisao/la: 20.07.2021., 20:19Dokazuje da nije ozbiljnije povrijedjen, publika ga je vidjela na nogama kako ih pozdravlja, a vozaci su, ukljucujuci i Lewisa, obavijesteni da je dobro i zdravo.Scuderia je napisao/la: 20.07.2021., 18:22
Pa Å”to da je izaÅ”ao na nogama? Å to to toÄno dokazuje? Da je živ? Po tvojoj logici ako nije poginuo, znaÄi da nije opasno.
Prema tome, cemu ovolika drama. To je dio posla. Vozac automobilistickih utrka zna da mu je to dio posla.
MožeŔ iskrvariti ko svinja i gotov si, a na 50G to je iznimno opasno.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari

-
Scuderia
- Karting
VozaÄ automobilskih utrka zna da mu je to dio posla, ali ne znaÄi da želi poginit jer mu je suparnik napravio kretenski potez. Å to je joÅ” gore, nekažnjavanjem ovakvih poteza kao Å”to je hamiltonov Å”alje se poruka i drugim vozaÄima da to prolazi. Ne shvaÄam odakle si sad izvukao 1990e? Ako aludiraÅ” na Äinjenicu da Formula viÅ”e nije opasna reÄi Äu ti samo 2 imena, jules bianchi i anthoine hubert, oni nisu poginuli 1990ih._bataziv_0809 je napisao/la: 20.07.2021., 20:19Dokazuje da nije ozbiljnije povrijedjen, publika ga je vidjela na nogama kako ih pozdravlja, a vozaci su, ukljucujuci i Lewisa, obavijesteni da je dobro i zdravo.Scuderia je napisao/la: 20.07.2021., 18:22
- _bataziv_0809
- Formula 1
@scuderia Mnogo razlicito gledamo na sudar, tako da ne bih dalje. Neko drugi je spomenuo 1990-te.
@Ferrari slazem se.
@Ferrari slazem se.

-
Scuderia
- Karting
PoŔteno_bataziv_0809 je napisao/la: 20.07.2021., 21:45 @scuderia Mnogo razlicito gledamo na sudar, tako da ne bih dalje. Neko drugi je spomenuo 1990-te.
@Ferrari slazem se.
-
Berislav
- Karting
- S nama veÄ: 7 god 11 mj
Dobra veÄer svima.
Imam prilog ovoj diskusiji vezano uz nedjeljnu trku. Možda je veÄ to Off topic ali mislim da je interesantno jer AMuS nije baÅ” jako siguran u svezi prvog kruga/devetog zavoja. Naletio sam na jedan isjeÄak koji je obraÄen tako da se može koristiti slowmotion sa moguÄnosti koriÅ”tenja pregledavanja skoro frame by frame. Koristi se plavi kružiÄ (dole) micanjem njega naprijed/natrag. Molio bih komentare.
Hvala.
Vjerujem da je Masi to isto imao na raspolaganju. Isto tako mislim da bi sažetak/osvrt od Ante možda malo drugaÄije izgledao. Evo linka: https://www.youtube.com/watch?v=66xbAfKHll4
Imam prilog ovoj diskusiji vezano uz nedjeljnu trku. Možda je veÄ to Off topic ali mislim da je interesantno jer AMuS nije baÅ” jako siguran u svezi prvog kruga/devetog zavoja. Naletio sam na jedan isjeÄak koji je obraÄen tako da se može koristiti slowmotion sa moguÄnosti koriÅ”tenja pregledavanja skoro frame by frame. Koristi se plavi kružiÄ (dole) micanjem njega naprijed/natrag. Molio bih komentare.
Hvala.
Vjerujem da je Masi to isto imao na raspolaganju. Isto tako mislim da bi sažetak/osvrt od Ante možda malo drugaÄije izgledao. Evo linka: https://www.youtube.com/watch?v=66xbAfKHll4
- avetma
- Administrator
- S nama veÄ: 10 god 4 mj
- Kontakt:
Osim ako Sky ne napravi novi deep fake video - sve je veÄ viÄeno, meni je oÄito da je Ham bio preambiciozan i da s tim kutem i brzinom nikad ne bi uhvatio zavoj, ni sam, a kamoli s nekim izvana. Ali, svatko oÄito vidi na svoj naÄin. 

-
Kico
- Formula 2
Spreman za ban,ja tebe zamisljam ko starog izgubljenog cicu,gubis se lave,izgubio se ti odavno ,Ante banuj me slobodno,covjek se gubi izgubio se odavno ,eeeeej ni jedan tvoj komentar nisam nikad shvatio ozbiljno,a opet smatram da bolje da te je zaustavim s30 godina smatram da imas barem 55 bolje je tako,Ante slobodno me banuj ne da bi bio zrtva,vec pljujem po clanovima,Ante pusa ljubite ko Kico_bataziv_0809 je napisao/la: 20.07.2021., 20:19Dokazuje da nije ozbiljnije povrijedjen, publika ga je vidjela na nogama kako ih pozdravlja, a vozaci su, ukljucujuci i Lewisa, obavijesteni da je dobro i zdravo.Scuderia je napisao/la: 20.07.2021., 18:22
Engine mode 11!
Position 5!
Position 5!
-
Scuderia
- Karting
Pogledao sam veÄeras video na youtubeu, kanal se zove driver61. Äovjek je po meni dao najbolju analizu ovoga incidenta, puno analitiÄnije od ovih skyevaca npr.avetma je napisao/la: 20.07.2021., 23:08 Osim ako Sky ne napravi novi deep fake video - sve je veÄ viÄeno, meni je oÄito da je Ham bio preambiciozan i da s tim kutem i brzinom nikad ne bi uhvatio zavoj, ni sam, a kamoli s nekim izvana. Ali, svatko oÄito vidi na svoj naÄin.![]()
- The Simpsons
- Karting
- S nama veÄ: 9 god 7 mj
Nema se tu Å”ta viÅ”e analizirati. Dva jarca na brvni i ni jedan neÄe da ustukne.avetma je napisao/la: 20.07.2021., 23:08 Osim ako Sky ne napravi novi deep fake video - sve je veÄ viÄeno, meni je oÄito da je Ham bio preambiciozan i da s tim kutem i brzinom nikad ne bi uhvatio zavoj, ni sam, a kamoli s nekim izvana. Ali, svatko oÄito vidi na svoj naÄin.![]()
Ovo je na osobnoj razini.
RB i Max su prebrzi, Hamilton to zna i ide na nož jer mu odgovara svako Maxovo odustajanje.
- _bataziv_0809
- Formula 1
Pa mogao je i on odustati
odnosno zamalo i jeste.

- Pastor
- Formula 1
- S nama veÄ: 7 god 2 mj
- Navija za: Seb
E ovako da zadnji put na ovu temu ti pokuÅ”am objasnit kao malom djetetu. Ima i video je neko stavljao sa analizom. Lik je doslovno nacrtao sve. Meni se neda crtati, pa Äu probati rijeÄima. Nikakvog guranja u zid nije bilo. IzvlaÄiÅ” slike iz konteksta u trenutku u kojem ti odgovara, kao i mnogi drugi. Max je odmah na dolasku na taj pravac odluÄio braniti unutraÅ”nju. Hamilton je imao vanjsku Äistu, ali se sam odluÄio nabiti izmeÄu Maxa i zida. Kada ga je Max tu primjetio odmah mu je otvorio prostor. Tako da ponavljanje o guranju u zid neÄe postati istina. Hamilton se sam doveo na sporiju putanju. Iako je u jednom trenutku prije krivine bio skoro poravnat, ta putanja zahtjeva dosta ranije koÄenje. Tako da je Max svojom putanjom u krivini bio skoro cijelim bolidom ispred, Å”to znaÄi da je krivina njegova, logiÄno. Ostavio je dovoljno prostora sa unutraÅ”nje, kojeg Hamilton nije iskoristio (nije pogodio apex). Tako da tu nema dileme, njegova krivica 100%.LH44 je napisao/la: 20.07.2021., 02:06Max je isto tako mogao i da ostavi vise prostora na unutrasnjoj strani, ali Max je po tvome ipak trebao uletiti Lewisu u putanju dok ide 300km/h? Bukvalno ista stvar kao onda sa Kimijem 2016 kad ga je u Spa na Kemmel pravcu blokirao, ali hajde dobro protiv Hamiltona je pa je onda opravdanoPastor je napisao/la: 20.07.2021., 01:08ÄovjeÄe, dokle viÅ”e?LH44 je napisao/la: 19.07.2021., 20:34
Naravno da su dupli standardi kada se ignorise voznja od starta do ulaza u Copse i gleda se samo cinjenica da Lewis nije pogodio apex iako mu je Max ostavio prostora, a kao sto sam rekao, jedini razlog zasto Lewis nije pogodio apex i isao sire je zato sto ga je Max zalijepio uza zid cime mu je kompromitovao normalan prolaz kroz krivinu koja se u punoj brzini prolazi samo sirom linijom. Mislim dovoljno je da na videoigri upalis i probas proci Copse tako sto se zalijepis uza zid, proci ces, ali van staze ili presporo i odatle pocinje problem, Max nije morao Lewisa toliko lijepiti i gurati uza zid nego kad je Lewis usao unutra odmah je trebao ici skroz lijevo da obojica imaju optimalnu liniju da mogu normalno proci kroz krivinu. Medjutim Max je po 3x ove sezone igrao igru "digni gas da prodjem ili cemo se sudariti" i Lewis ovaj puta nije digao gas i obilo mu se o glavu. Iskreno steta sto Lewis vec u Imoli nije htio popustiti, tada su bili poravnati cijelo vrijeme pa se niko nije bunio sto mu Max nije ostavio prostora pa je Lewis otisao preko rubnika i ostetio bolid, tad je sve bilo ok, pa to je utrkivanje![]()
![]()
Mislim najlakse je uslikati momenat u kom se desio kontakt i reci "eee vidis Lewis je bio iza" niko ne gleda par sekundi prije Lewisa koji se provlaci izmedju Maxa i zida niti se pita sta je tu Max mogao drugacije uraditi, nego Lewis je kriv i kraj rasprave, ko se ne slaze glup je![]()
![]()
Max bi ga gurao u zid da je ovaj bio paralelno. Ali nije, bio je iza. Max je u toj situaciji mogao sam iÄi skroz uz zid i ne ostaviti ni Å”irinu bolida. ZaÅ”to? Zato jer je ispred! I onda se opet vratiti legalno na trkaÄu liniju za ulazak u sljedeÄu krivinu. Opet, jer je ispred.
I u ovom duelu nije Max taj koji je iÅ”ao sa filozofijom "popusti ili Äemo se sudarit", nego Hamilton, oÄigledno. Nisu ni dupli standardi za spominjanje FiA-ine odluke. To samo govori da i organizacija koja ima dugu historiju popuÅ”tanja istome, ga je ovdje morala kazniti. Iako blaže nego Å”to je zaslužio. JoÅ” su samo trebali nakon ovakvog poteza ostati dosljedni svom popuÅ”tanju, pa ga nikako ne kazniti, da nebi pravili duple standarde...![]()
Ovo postaje viÅ”e dosadno svaki put. BeskonaÄna petlja rasprave sa likovima koji ne znaju osnove utrkivanja (kao onaj lik koji je milion puta ponovio da je Max kriv jer je skrenuo desno

- blown diffuser
- Formula 1
- S nama veÄ: 8 god 7 mj
- Navija za: Love Parade

God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs
- blown diffuser
- Formula 1
- S nama veÄ: 8 god 7 mj
- Navija za: Love Parade
Zanimljivo da je Max nakratko "liznuo po koÄnici" na ravnini a razlika u brzini je neusporediva, kad uhvatim vremena napravit Äu superslowmotion video od 250fps u sekundi ovog sudara.

God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs
- avetma
- Administrator
- S nama veÄ: 10 god 4 mj
- Kontakt:
Prestani komentirati moderiranje. Ako imaŔ neŔto napisati o temi, napiŔi, a ako ne, onda nemoj.Kico je napisao/la: 20.07.2021., 23:35 Spreman za ban,ja tebe zamisljam ko starog izgubljenog cicu,gubis se lave,izgubio se ti odavno ,Ante banuj me slobodno,covjek se gubi izgubio se odavno ,eeeeej ni jedan tvoj komentar nisam nikad shvatio ozbiljno,a opet smatram da bolje da te je zaustavim s30 godina smatram da imas barem 55 bolje je tako,Ante slobodno me banuj ne da bi bio zrtva,vec pljujem po clanovima,Ante pusa ljubite ko Kico