F1 videoigre (Codemasters)

Televizija (film, serije), glazba, mediji...

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
Vettel-Ferrari je napisao/la: 10.03.2020., 14:16 Izgleda da konačno stiže licencirana F1 Manager video igra:
https://www.hcl.hr/vijest/stizu-nove-fo ... de-152552/

BTW Može li se ova tema preimenovati u F1 Video Games/igre ili nešto slično, da se ne otvaraju nove teme, a igra F1 2016 je davno prestala biti aktuelna :)
Bas citao o tome danas. To me jako veseli jer obozavam takve igre.
Vec godinama , bar 2-3 mjeseca godisnje igram Motorsport Manager jer to mi je jedino dobro sta se danas nudi.
Uz razne modove bude i sve "licencirano" :D.
Ali ovo ce biti puno bolje i jedva cekam :)
slikaslika slika

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
@croatic f1 Ma ne kažem ja da se igra i dalje ne igra, nego da je tema postala neaktuelna, o igri iz naslova se nije pisalo od prve stranice, a drugih nema (ni nema potrebe da bude, tema je dovoljno aktivna da obuhvati sve igre vezane za F1).

Što se tiče Codemasters igara, ja sam igrao najviše F1 2013 na laptopu i F1 2017 na PS4 konzoli, tj. F1 2017 sam dosta više igrao. Ali sam izgubio volju igrati racing igre na kontroleru, jer je daleko od kompetitivnosti koju bih ja želio (ili možda ja jednostavno nisam dovoljno uporan da usavršim vještine na kontroleru). Tako da, u planu imam kupiti si dobar steering wheel za racing igre, ali trenutno mi je to daleko od prioriteta.

Što se tiče Motorsport Managera, na wishlistu mi je duže vremena na Steamu, ali ga ne kupi na popustu za Božić i Novu godinu kad je imao odličnu cijenu. Tako da mi je sad žao trošiti duplo veće pare, jer sam zaokupljen drugim igrama i pitanje je koliko bih ga igrao, a vjerujem da traži dosta vremena da mu se posveti.

Lux14
Formula 4
Formula 4
S nama već: 7 god 7 mj
Navija za: Alonso
Vettel-Ferrari je napisao/la: 10.03.2020., 20:55 Tako da, u planu imam kupiti si dobar steering wheel za racing igre, ali trenutno mi je to daleko od prioriteta.
Jel igraš Codies igre na PC ili PS4? Ako igraš na pc, puno ti je lakše/jeftinije za prvi volan nabavit neki rabljeni s FFB kojim možeš doslovce (uz puno rada i truda) rušit svjetske rekorde... Npr Logitech Driving Force GT ima force feedback iste snage (momenta) kao i G27/29 uz 900° rotacije + puno gumba na volanu za mapiranje, a to je bitno u F1 igricama.
Ili npr moj je prvi volan bio polovni Logitech MOMO kojeg sam platio 200kn i vrijedio je svake lipe (uglavnom sam ga koristio u pcars).
You should never underestimate the predictability of stupidity

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Ah logitec momo. Eno ga na tavanu jos uvijek.. nemam pojma kako je prezivio sve sta sam mu radio...

Poslano sa mog Redmi Note 6 Pro koristeći Tapatalk

Lux14
Formula 4
Formula 4
Hilux među volanima :aww: :rofl: :klanjam:

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Lux14 je napisao/la: 10.03.2020., 21:57 Jel igraš Codies igre na PC ili PS4? Ako igraš na pc, puno ti je lakše/jeftinije za prvi volan nabavit neki rabljeni s FFB kojim možeš doslovce (uz puno rada i truda) rušit svjetske rekorde... Npr Logitech Driving Force GT ima force feedback iste snage (momenta) kao i G27/29 uz 900° rotacije + puno gumba na volanu za mapiranje, a to je bitno u F1 igricama.
Ili npr moj je prvi volan bio polovni Logitech MOMO kojeg sam platio 200kn i vrijedio je svake lipe (uglavnom sam ga koristio u pcars).
F1 2017 igrao na PS4, kojeg sam u međuvremenu prodao, kao i igru.
Sad imam PC koji može pokretati sve te igre na visokim detaljima, ali nisam si još ni jednu kupio. Nedavno se kontao da li kupit F1 2019 na jako dobrom popustu i igram s XBox One kontrolerom, ali nisam. Skontao sam da neću igrat dok si ne uzmem neki steering wheel. Trenutno su me zatrefili neki neočekivani troškovi, tako da ću sačekat barem još koji mjesec. Razmotrit ću te modele koje si spomenuo, hvala na savjetu :) :pivo:

AlkY
Formula 1
Formula 1
Evo i ekipa Codemastersa se na neki nacin ukljucila u sve ovo sta se dogada oko svijeta i Formule 1.
Pa su dali do 18.03. besplatno igranje F1 2019 , taman da ekipa izvrti par puta Australian Grand Prix :D

https://www.hcl.hr/vijest/f1-2019-je-be ... JJTdBM7Oos
slikaslika slika

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
F1 2019 privremeno besplatna za igranje na Steamu (još četiri dana):

A i na finom je popustu :)

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: KMag, Seb
Vettel-Ferrari je napisao/la:
Lux14 je napisao/la: 10.03.2020., 21:57 Jel igraš Codies igre na PC ili PS4? Ako igraš na pc, puno ti je lakše/jeftinije za prvi volan nabavit neki rabljeni s FFB kojim možeš doslovce (uz puno rada i truda) rušit svjetske rekorde... Npr Logitech Driving Force GT ima force feedback iste snage (momenta) kao i G27/29 uz 900° rotacije + puno gumba na volanu za mapiranje, a to je bitno u F1 igricama.
F1 2017 igrao na PS4, kojeg sam u međuvremenu prodao, kao i igru.
Sad imam PC koji može pokretati sve te igre na visokim detaljima, ali nisam si još ni jednu kupio. Nedavno se kontao da li kupit F1 2019 na jako dobrom popustu i igram s XBox One kontrolerom, ali nisam. Skontao sam da neću igrat dok si ne uzmem neki steering wheel. Trenutno su me zatrefili neki neočekivani troškovi, tako da ću sačekat barem još koji mjesec. Razmotrit ću te modele koje si spomenuo, hvala na savjetu :) :pivo:
F1 2019 se sad može uzeti za relativno male novce na Humble Bundle.

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god
Navija za: Ferrari, Leclerc
Ja još igram F1 2000 radi nostalgije i legendarnih vozača i momčadi, a od novijih F1 2016 :prcnjau:
slika

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Fernando Alonso
Upalio na PS4 i mogu reći da sam razočaran. Em je prezentacija očajna em je općenito feeling dok voziš loš. Treba dati licencu nekome drugom :neznam:

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Ja sam donedavno igrao F1 Challenge 99-02, setap znam napamet namjestiti, 120% AI na najjače i rasturam :D
slikaslika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
AlkY je napisao/la: 14.03.2020., 10:41 Evo i ekipa Codemastersa se na neki nacin ukljucila u sve ovo sta se dogada oko svijeta i Formule 1.
Pa su dali do 18.03. besplatno igranje F1 2019 , taman da ekipa izvrti par puta Australian Grand Prix :D

https://www.hcl.hr/vijest/f1-2019-je-be ... JJTdBM7Oos
Hvala na obavijesti :thumbs: Nadobudno sam je skinuo, ali ipak je prevelik zalogaj za moj laptop :mrgreen:

CRooY3
Karting
Karting
S nama već: 8 god
Navija za: Ferrari
Postoje li neke alternative za Codemastersovu F1 za PC? Znam da je prije puno godina bio rFactor (nadam se da nisam fulao ime) koji se mogao raznim modovima dotjerati na aktualne vozače i staze. Potpuno sam ispao iz forme po tom pitanju, a sad bih malo to volio isprobati kada se nema što gledati.
Volio bih nešto gdje imam aktualne vozače, timove i staze, a možda i neke povijesne staze za isprobati.
“Leave me alone, I know what to do.”

"Aerodynamics are for people who can't build engines.", Enzo Ferrari

JP Renault
Karting
Karting
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: Renault, ALO, VER
Kontakt:
CRooY3, postoji verzija igre F1 Challenge 99-02 u koju su ubačene sve sezone F1.
Za F1C 99-02 postoji zasebna tema na forumu.
Mislim da unutra ima i staza koje nisu vezane za F1, ali nisam siguran.
Ne ću ovdje stavljati link, a igru možeš pronaći ako u Google napišeš F1 Challenge VB.
1992 1993 1994 1995 1996 1997 2005 2006 2010 2011 2012 2013

Lux14
Formula 4
Formula 4
CRooY3 je napisao/la: 05.04.2020., 22:25
Ja bi ti preporučio Assetto Corsu. Uz neke DLC imaš službene Ferrarijeve modele ('04, '13, '15, '17) i stare Lotusove bolide. Fizika tih (Ferr) bolida je temeljena na stvarnim podatcima, tako da daju poprilično uvjerljiv doživljaj vožnje. Naravno da to ne treba uspoređivati sa pro-simulatorima (dosta vozača koji regularno voze racing-sim naslove kažu da su to još uvijek sve igrice, a ne simulatori), ali je stvarno gušt vozit sa volanom, jer se dobro mogu osjetiti stvari kao što je transfer mase, gume, gdje se možeš oslonit na downforce a di ne...
Assetto ima i odličnu modding zajednicu tako da su pokriveni bolidi iz više manje svih era F1 i odličan izbor staza. I modovi su uglavnom jako kvalitetni.
Možeš vidit i rFactor 2, on ima manji community i manje modova, ali je jako kvalitetan po pitanju fizike... I povezani su s McLarenom.
Pogledaj i Automobilistu 1, iako ju nikad nisam igrao pa ne znam.

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Navija za: Scuderia Ferrari
Sisu (fin.)

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Ako koga zanima, F1 2018 se dijeli besplatno na Humble Bundle:
https://www.humblebundle.com/store/f1-2 ... ut-section

Poklonu se ne gleda u oči, ali F1 2017 bi mi bio još draži poklon :D

AlkY
Formula 1
Formula 1
Sta nebi onda napravili ligu sa F1 2018? :rofl:
slikaslika slika

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Ferrari, Vet, Max
Bi li na mail trebao doći kod ili? Jer ga nemogu naći
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡