VN Monaka 20.-23. svibnja 2021.
- Multi 21
- Formula 1
- S nama već: 7 god 11 mj
- Navija za: Ferrari, Vet, Max
Utrka lošija od inače loših utrka po pitanju pretjecanja. Al ajd, bilo je par iznenađenja i subota je bila odlična. Ali sve u svemu, odlično za prvenstvo da je Max pobijedio i iskoristion mečkin debakl. Baš mi nekad bude žao Bottasa, stvarno nema sreće. Odlično mi je vidjeti Vettela u formi, ne može si više dopuštati da ga pobjeđuje Stroll. Tsunoda prolazi pod radarom sa svojim ispodprosječnim vožnjama.
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti
- Iceman
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: Ferrari, KR7
Al tu si sam sebe sada otkrio. Vidio si brzinu pa si nezadovoljan i ovo nazivas debaklom, a da ta brzina nije postojala pa da smo sretno spretno dosli do P2 onda bi bio zadovoljan jer eto nismo imali brzinu?Ferrari je napisao/la: 23.05.2021., 17:54A jebiga onda. Spusti kriterije i to je to. Ja ih neću spuštati za takvu ekipu.Iceman je napisao/la: 23.05.2021., 17:49 Nezz kad stavis na stol cinjenicu da su 70 godina u F1, nije bas realno da ce svaku godinu biti najbolji i pobjeđivati.
Da li smo bili u šansi da pobjedimo danas? Jesmo. Da li smo je zaribali? Jesmo.
Tu sve počinje i završava za mene. Neću slaviti P2, ako smo imali ogromnu šansu za pobjedu.
Ko će slaviti, neka slavi. Prije vikenda bi bio "zadovoljan" s podijem, ali ne nakon što sam vidio brzinu koju smo imali.
Red Bull/Verstappen isto moze zaliti za nekim prilikama ili situacijama u prosle 4 utrke. Pricamo o ekipi koja je ipak bolje poslozena od Ferrarija. Jbg kad dominiras kao Mercedes godinama i imas tu prednost onda je manjkavosti lakse srediti dok imas tu prednost, one nisu toliko vidljive javnosti niti potencirane. Kad se nađes u situaciji da imas priliku pobjediti onda je presing daleko drugaciji, jer nisi naviknut na tu situaciju pa se i greske događaju. Mozda sam malo otisao u širinu, ali mislim da mozemo to poistovjetiti sa situacijama koje su se događale i RBu i Ferrariju ovaj vikend.
- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 9 god 11 mj
- Navija za: Ferrari
Znači ipak nije bilo do mjenjača i nije pregledan čitav jedan dio bolida, koji je, po defaultu, trebao biti pregledan.
Znači, onaj moj "drugi par opanaka" je ipak bio realan.

Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- Iceman
- Formula 1
- Navija za: Ferrari, KR7
Koliko sam skuzio na lijevoj strani bolida je kvar, sto je suprotno od koja je bila udarena. Naravno nije opravdanje, al nekako ne vjerujem da bolid nije bio rastavljen i pregledan, mozda lijeva strana makroskopski, a desna "mikroskopski".Frantic je napisao/la: 23.05.2021., 18:09 Znači ipak nije bilo do mjenjača i nije pregledan čitav jedan dio bolida, koji je, po defaultu, trebao biti pregledan.![]()
![]()
- Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Naravno da sam nezadovoljan. Nisam ja sebe "otkrio" (što bi to uopće značilo?!) jer sam lijepo rekao što mi smeta.Iceman je napisao/la: 23.05.2021., 18:07Al tu si sam sebe sada otkrio. Vidio si brzinu pa si nezadovoljan i ovo nazivas debaklom, a da ta brzina nije postojala pa da smo sretno spretno dosli do P2 onda bi bio zadovoljan jer eto nismo imali brzinu?Ferrari je napisao/la: 23.05.2021., 17:54A jebiga onda. Spusti kriterije i to je to. Ja ih neću spuštati za takvu ekipu.Iceman je napisao/la: 23.05.2021., 17:49 Nezz kad stavis na stol cinjenicu da su 70 godina u F1, nije bas realno da ce svaku godinu biti najbolji i pobjeđivati.
Da li smo bili u šansi da pobjedimo danas? Jesmo. Da li smo je zaribali? Jesmo.
Tu sve počinje i završava za mene. Neću slaviti P2, ako smo imali ogromnu šansu za pobjedu.
Ko će slaviti, neka slavi. Prije vikenda bi bio "zadovoljan" s podijem, ali ne nakon što sam vidio brzinu koju smo imali.
Red Bull/Verstappen isto moze zaliti za nekim prilikama ili situacijama u prosle 4 utrke. Pricamo o ekipi koja je ipak bolje poslozena od Ferrarija. Jbg kad dominiras kao Mercedes godinama i imas tu prednost onda je manjkavosti lakse srediti dok imas tu prednost, one nisu toliko vidljive javnosti niti potencirane. Kad se nađes u situaciji da imas priliku pobjediti onda je presing daleko drugaciji, jer nisi naviknut na tu situaciju pa se i greske događaju. Mozda sam malo otisao u širinu, ali mislim da mozemo to poistovjetiti sa situacijama koje su se događale i RBu i Ferrariju ovaj vikend.
Smeta mi što smo se OPET našli u poziciji za pobjedu, pokazali smo brzinu i onda smo se po tko zna koji put opet upucali u nogu i pokazali onu debilnu stranu. Smeta mi što nema promjene na tom frontu i što imamo ovog tukca za šefa ekipe.
Ne želim i neću spuštati kriterije. Ako vi želite, slobodno vam polje.
Ma daj molim te. Ovo je Ferrari. Ako ne mogu složiti pobjedu u Monacu, kako će se dogodine boriti za naslov? Ferrari uvijek ima pritisak, veći nego svi ostali, ali to nas ne opravdava. Pritisak je očekivan.Kad se nađes u situaciji da imas priliku pobjediti onda je presing daleko drugaciji, jer nisi naviknut na tu situaciju pa se i greske događaju
Uostalom, brige me za Red Bull i Mercedes. To što oni zaribaju u ovoj ili onoj mjeri nas ne opravdava. Ako nam je jedna pobjeda "preveliki pritisak" onda u kurac. Osvajat ćemo titule samo na PlayStationu u eSports natjecanju.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari

- Pastor
- Formula 1
- S nama već: 7 god 2 mj
- Navija za: Seb
Pa dobro, da je Leclercu promijenjen mjenjač, startao bi sa 6-og mjesta. Da nije udario, startali bi vjerovatno obojica iz drugog startnog reda. Na kraju bi im to bilo najbolje u timskom smislu. Ali bi sa tim, bez problema drugih, najbolje što bi mogli ostvariti je treće mjesto. Ovako imaju drugo mjesto, ali i jedan bolid bez bodova... Ipak Leclerc je sam kriv.
Što se tiče rasprave o namjeri onog manevra, vrlo je lako moguće. iako ne bih nikoga optuživao. Svi ondje uglavnom ližu ogradu. Okreni volan cm više, i prođi malo sporije, i nadaj se da nećeš previše oštetiti bolid... Na onom mjestu sam viđao udarce koji su puno više sjebali bolid. Tako da, Leclercov bolid je izgledao vrlo malo oštećen, s obzirom da je gonjao najbrži krug. Ali smiješno mi je što britanci sada odjednom traže promjenu pravila. Ja se nebi usudio reći ni da je ono Schumacherovo bilo namjerno. Ne sjećam se detalja tako da ne znam na osnovu čega su na kraju odlučili da ga kazne, ali je sigurno i on imao nekih argumenata što je se tako parkirao. Sve je na kraju stvar interpretacije... Ne znam na osnovu čega bi neko mogao donijeti konzistentnu odluku da nekome obriše krug na osnovu ovoga u bodućnosti? Neko je spomenuo Leclerca i Monzu, šta bi onda trebali sa takvom situacijom uraditi? Tamo niko nije ni dobio priliku za novi pokušaj, zbog potpuno drugih razloga...
Što se tiče rasprave o namjeri onog manevra, vrlo je lako moguće. iako ne bih nikoga optuživao. Svi ondje uglavnom ližu ogradu. Okreni volan cm više, i prođi malo sporije, i nadaj se da nećeš previše oštetiti bolid... Na onom mjestu sam viđao udarce koji su puno više sjebali bolid. Tako da, Leclercov bolid je izgledao vrlo malo oštećen, s obzirom da je gonjao najbrži krug. Ali smiješno mi je što britanci sada odjednom traže promjenu pravila. Ja se nebi usudio reći ni da je ono Schumacherovo bilo namjerno. Ne sjećam se detalja tako da ne znam na osnovu čega su na kraju odlučili da ga kazne, ali je sigurno i on imao nekih argumenata što je se tako parkirao. Sve je na kraju stvar interpretacije... Ne znam na osnovu čega bi neko mogao donijeti konzistentnu odluku da nekome obriše krug na osnovu ovoga u bodućnosti? Neko je spomenuo Leclerca i Monzu, šta bi onda trebali sa takvom situacijom uraditi? Tamo niko nije ni dobio priliku za novi pokušaj, zbog potpuno drugih razloga...
- _bataziv_0809
- Formula 1
- S nama već: 7 god 1 mj
- Navija za: McLaren
On je uvijek imao argumenata zasto on nikad nije kriv 

-
zelot
- Formula 1
- S nama već: 9 god 8 mj
Kako je mazepin zavrsio ispred micka?
Utrka dosadna, klasicni monaco. Zaspao zadnjih 15 krugova. Ali ipak mi je draga utrka i gust ju je gledat...
Koliko srece ima ovaj max. Em prva prijetnja odustane u boxu, em pp bude prazan, em sve to bas kad sjebu hamiltona na pit wallu i izgubi par pozicija i onda frajer predje u vodstvo jos...
Utrka dosadna, klasicni monaco. Zaspao zadnjih 15 krugova. Ali ipak mi je draga utrka i gust ju je gledat...
Koliko srece ima ovaj max. Em prva prijetnja odustane u boxu, em pp bude prazan, em sve to bas kad sjebu hamiltona na pit wallu i izgubi par pozicija i onda frajer predje u vodstvo jos...

- Explorer
- F1puls suradnik
- S nama već: 10 god 4 mj
- Navija za: Vettel
- Kontakt:
Govoriti o Maxovoj sreći pored Lewisa, urnebesno! Okej, ovaj vikend ga je pomazilo u vidu pole positiona, sve ostalo je sam zaradio.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.
- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 9 god 11 mj
Mora nekada i nekoga drugog posrati, a ne samo Hamdiju.....
Čak je i Hamdu malo posralo Valterovo odustajanje, ali ipak nije napredovao za barem tu jednu poziciju.
Čak je i Hamdu malo posralo Valterovo odustajanje, ali ipak nije napredovao za barem tu jednu poziciju.
Zadnja izmjena: Frantic, dana/u 23.05.2021., 19:40, ukupno mijenjano 1 put.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- CrashOverride Verified
- Formula 1
- S nama već: 8 god 11 mj
Bottas mozda je bio prvi iza Maxa ali ove sezone on prijetnja nije nikome...
Fino Alla Fine
- Alen13ASC
- Formula 1
- Navija za: Fernando Alonso
- Kontakt:
Iako nije bilo spekrakularno, ovo je utrka od izuzetne važnosti za prvenstvo. Zapravo tektonski je poremetila neke stvari i prekinula neke nizove. Tako da se slažem, prvenstva radi ovo je najuzbudljivija utrka sezone.
Jel to u prvom krugu bilo? Da, a kasnije u 30 krugu Mazepin je izveo jedino preticanje na stazi izuzev prvog kruga kad je pretekao Schumachera na bednim gumama u krivini posle ukosnice. tako da su Haasovci danas spasili Monako od crne statistike utrka bez preticanja. Prethodna je bila VN Rusije 2017 a pre toga VN Evrope 2009.

- Alen13ASC
- Formula 1
- Navija za: Fernando Alonso
- Kontakt:
Ups, nisam znao da se Schumacher mučio sa PJ, što je razlog očajnog tempa. Zapravo snimio sam to "jedino preticanje by MAZ" uz krug i pol s Mickom koji se mučio sa bolidom ▼
3:41 traje.

- f1zd
- F1puls konstruktorski prvak
- S nama već: 9 god 4 mj
- Navija za: Vettel,Ferrari
Netko je u komentar slike stavio "nije bilo trkanja al je bilo d..."
[ link do slike ]

-
zelot
- Formula 1
- S nama već: 9 god 8 mj
A gle, bio mu je u mjenjacu stalno i bilo je mogucnosti za undercut. Ok, ne stalno, kasnije se max odvojio ipak ali ono...CrashOverride je napisao/la:Bottas mozda je bio prvi iza Maxa ali ove sezone on prijetnja nije nikome...
Ma zajebavao sam se za srecu. Vise kao, koliko bi se pricalo o sreci da sehamdiji dogodilo sve sto je maxu...
Imao bi max pol najvjerojatnije i bez crvene zastave...
E sad tek vidimo, da maxic nije radio greskice koje je, danas bi bio mouda i 15 bodova ispred...
Al dobro, mlada je sezona i max ima sve sto treba da se ravnopravno bori za naslov..
- Pastor
- Formula 1
- S nama već: 7 god 2 mj
- Navija za: Seb
Ovo je bilo puštanje... Nisam znao da je imao problem, ali primjetio sam da je odjednom izgubio svu prednost, i nakon ovog puštanja je imao velik zaostatak. Ali je prije ovoga imao veliku prednost, i do kraja mu se opet primakao na sekundu.Alen13ASC je napisao/la: 23.05.2021., 20:14 Ups, nisam znao da se Schumacher mučio sa PJ, što je razlog očajnog tempa. Zapravo snimio sam to "jedino preticanje by MAZ" uz krug i pol s Mickom koji se mučio sa bolidom ▼
Bilo je gadno ovo sa plavim zastavama na ovoj stazi. Kada te uhvate, onda se stalno moraš sklanjati.