Čitate samo naslove

Jel to stižu nove tehničke regulative, mislim znaju seMr.Spaceguy je napisao/la: 03.07.2021., 10:34 https://twitter.com/autosport/status/1411240890878902276
Možda spremaju nešto opako dobro za slijedeću godinu ili možda imaju neko rješenje, koje će FIA samo njima odobriti (na godinu dana, naravno).
Dok je autora koji sjeckaju izjave, ne treba se sekirati za nedostatak naslova i konteksta.
@LH44Max doslovno isao na to da on bude prvi ili da se sudare i ispadnu iz utrke
Na kojoj sekundi?LH44 je napisao/la: 19.07.2021., 17:30 Evo onboard start Lewisa na kojem se jasno vidi da je Lewis popustio kada je Max uletio na unutrasnju stranu u Brooklands poslije Wellington pravca i Lewis je kasnije napao krivinu da ne dodje do sudara. Kasnije kada je Hamilton to isto uradio i uletio u Copse, Max nije popustio. Hamilton je ovdje bio jedini koji je vozio s glavom, dok je Max doslovno isao na to da on bude prvi ili da se sudare i ispadnu iz utrke, sto bi njemu na kraju krajeva i odgovaralo jer bi time ostala prednost![]()
Iz cega proizilazi pitanje da li je ovo prvi puta da neko Maxu nije popustio cime je Max izvukao deblji kraj, bas me interesuje jel bilo situacija gdje je on zbog ovakve voznje pobrao zube dok je ovaj drugi prosao bez posljedica i nastavio trku, sad me bas zanima.CrashOverride je napisao/la: 19.07.2021., 20:35@LH44Max doslovno isao na to da on bude prvi ili da se sudare i ispadnu iz utrke
Pitam se kad je drugacije kada je Max u pitanju
Na 0:31 Max ulijece ko kamikaza, a Lewis se necka da li da napadne krivinu ili da ipak pusti budalu da prodje da se ne sudare. Evo iz Maxove perspektive, bukvalno sto bi Horner rekao Lewisova krivina ali Max svejedno ulijece. Mislim Lewis ne da je ostavio prostora nego se sklonio da ga ovaj ne bi kojim slucajem pokupio i onda se ljudi cude sto Lewis nije htio dignuti gas, pa ne mozes svaki puta popustiti debilu da pravi budalu od tebe, a ti da ispusis, ne moze jarane_bataziv_0809 je napisao/la: 19.07.2021., 21:07Na kojoj sekundi?LH44 je napisao/la: 19.07.2021., 17:30 Evo onboard start Lewisa na kojem se jasno vidi da je Lewis popustio kada je Max uletio na unutrasnju stranu u Brooklands poslije Wellington pravca i Lewis je kasnije napao krivinu da ne dodje do sudara. Kasnije kada je Hamilton to isto uradio i uletio u Copse, Max nije popustio. Hamilton je ovdje bio jedini koji je vozio s glavom, dok je Max doslovno isao na to da on bude prvi ili da se sudare i ispadnu iz utrke, sto bi njemu na kraju krajeva i odgovaralo jer bi time ostala prednost![]()
Zanimljivo kako 2 čovjeka mogu gledati istu stvar i izvuči potpuno različite zaključke. Ovdje se nesumnjivo vidi da je hamilton debelo promašio apeks zavoja,to valjda ne možeš negirati, to već samo po sebi ukazuje na njegovu krivnju, jer da je bio na apeksu do kontakta nebi došlo. Što se tiče bolida pod kontrolom, neznam jesi li upoznat sa terminom podupravljanje ili understeer, jer ovo je bio školski primjer toga.Žao mi je ako to ne vidiš. Preporučam da nađeš cijeli onboard sa hamom gdje se puno bolje vidi understeer. Vidi se da hamilton jako skreće u desno, ali nos bolida ne reagira dobro i kliže u smjeru kretanja bolida tj. odbija skrenuti. To se dogodilo zbog toga što je donio previše brzine u zavoj, bar ovom putanjom kojom je pokušao proći.Har Kl je napisao/la: 20.07.2021., 00:01 Ugledao sam na F1technical frame by frame sa Hamiltonovog onboard-a.
Nema trzanja volana ni u jednu stranu. Imao je cijelo vrijeme bolid pod kontrolom.
Bila bi fora kad bi ovo neko napravio i za Maxov onboard.
Ovdje se jedino desna gornja slika podudara sa stanjem na stazi iz tog incidenta. Znači i pravila kažu da je Hamilton kriv.Har Kl je napisao/la: 22.07.2021., 13:17 Dodatna informacija za incident.: Allison je izjavio da Hamilton nije morao pratiti apex, prema FIA internom pravilniku koji opisuje ispravno i pogrešno preticanje.
https://www.gpfans.com/en/f1-news/67754 ... explained/
Ovo je navodno ta grafika:
Prema ovoj grafici, razlikuje se napad sa unutrašnje strane od onog sa vanjske i Hamilton je imao svako pravo da uđe u zavoj kako je ušao.
Kad se pogleda napad Hamiltona na Maxa na istom mjestu u sprint utrci vidi se da je Hamilton odustao od napada. Bio je na vanjskoj strani, baš kao i Alonsu u videu ispod.
Trebat će malo vremena da se provjeri ova grafika, ali nisam više siguran u svoj sud da je Hamilton imalo kriv za incident.