Molit ću te lijepo sda se koncentriraš na forum na kome jesi, jer tako bi mogli do sutra izvlačiti iz prošlosti/drugih portala bilo kakve teze, mišljenja i sl.Lady je napisao/la:Ma naravno, uvijek je Vettel kriv!HeatBlast44 je napisao/la:
ali svejedno, i bez kontakta to je bio samar zbog kojeg je Kimi mogao zavrsiti trku kao Maldonado. Naštetio je timu tim potezom, ali nema veze, utrka za zaborav sto se Kimija tiče, ne ponovilo se sljedecu utrku
Ja ne kužim šta ste se par vas (mislim na tebe i zeusa na GP-u) okomili toliko na Vettela?
A sad ćemo malo još detaljnije:
Ja u ovom dvoboju ne krivim apsolutno nikoga (mislim na Seba i Kimija) jer je u pitanju start i može doć do nekakvog kontakta bez ikakve namjere, ali sad ćemo malo pogledat po screenshotovima i vidijet da je više bio Kimi taj koji je stiskao Vettela:
[ link do slike ]
[ link do slike ]
[ link do slike ]
[ link do slike ]
[ link do slike ]
I sve na jednom mjestu
[ link do slike ]
I dalje ostajem kod mišljenja da je Kimi postupio obzirno prema kolegi (njegova stvar), dok je Vettel ugrabio sve što mu je bilo servirano u prvom zavoju, dobro za njega, još bolje će biti i za Ferrari kad tako bude uletavao konkurenciji, a ne kolegi, koji je do trenutka kočenja bio cijelim bolidom ispred Vettela, cijela desna guma je bila preko Vettelovog prednjeg krila, Kimi vidi Seba, koči i daje mu mjesta, svjestan njegove pozicije na stazi. Vettel to koristi, pošto se Kimi odmaknuo u lijevo i koči kasnije, i ne izlazi sa pola bolida van staze, kao si napisala, koliko se vidi na snimkama, desni kotač mu je debelo u pasici, a ne izvan nje, to što je kasno kočio, i imao uzak kut ulaska u zavoj, rezultiralo je time da je u sredini zavoja otišao šire, e tu je Kimi morao opet ostaviti prostora, što ga je usporilo, i usmjerilo na putanju Saubera, koji ga dodirom stavlja u anti stall. što se tiče Vettelovog poteza, prema konkurenciji su takvi potezi itekako dobrodošli, pa utrkuju se, pogotovo prvi zavoj ima malo drukčiju interpretaciju pravila, malo slobodniju. Kimi je po mom mišljenju pazio na kolegu, dok je Vettel to iskoristio, na njegovu štetu. Nije blokirao kotače, znači da je mogao još usporit, da ne ode tako široko, u tom trenutku je Kimi izgubio sve one pozicije jer je ponovno morao korigirati putanju da Seb ne ode u njegov desni bok.
To sam istaknuo upravo zato jer si ti jedna od onih koji svim silama o Vettelu pišu kako je on pravi timski igrač, a osobno se time ne slažem, jer timski igrači su relativan pojam u F1, to je timski, ali i individualni sport, koji su to "timski igrači višestruki svjetski prvaci?

Vettel je više puta pokazao da mu je itekako pobjeda važna, sjećaš se sigurno onog odgovora Horneru, "Ali ja želim pobijediti!", samo jedan primjer od mnogih, i to je za mene pozitivno kod Vettela jer pokazuje da mu je bitna svaka pobjeda ili pozicija-znači nema milosti, to se traži, ako je moguće da ne ode na štetu kolege, ok, ali dogodi se, jbg.
Da Vettel nije kakav je ne bi uzeo te naslove, i neka je prekrišio timske odredbe, ali njega stavljati ispred bilo kojeg prvaka da je veći timski igrač, mi zapravo nema smisla i ne znam otkud potreba da se to ističe, što nikako nije istina. Ispada smiješno, samo TR da je poslušat, ne treba ići dalje od dva, tri razgovora.
Samo neka on meni tako grize i u Ferrariju, to se traži, ne moram ga volit, ali ću ga poštovat, kao i ostale vozače kad to zasluže.
Nije bi bila najmanja namjera da okrivim Seba za Kimijevu utrku, nigdje to nisam tako niti napisao. Sebov potez je samo početak lavine, ukazujem na to da ne volim glorifikaciju nikoga, pogotovo ako tumačenje ne drži vodu, kao u slučaju prvaka, timskih igrača. Svi su oni isti, male su razlike, samo se preuveličavaju kad smo kod fer pleya. Za Kimija se uopće ne brinem, piokazao je kako mu bolid leži, a na njemu je da pokaže zube, jer Vettel je to napravio u prvoj utrci, tako je bogami opisano u masu članaka poslije VN Australije i u potpunosti se slažem s tim.