VN AUSTRALIJE 2015. (13.3.-15.3.)

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Zeus
Formula 4
Formula 4
S nama već: 10 god 6 mj
Navija za: Ferrari, Alonso
Lady je napisao/la:
HeatBlast44 je napisao/la:

ali svejedno, i bez kontakta to je bio samar zbog kojeg je Kimi mogao zavrsiti trku kao Maldonado. Naštetio je timu tim potezom, ali nema veze, utrka za zaborav sto se Kimija tiče, ne ponovilo se sljedecu utrku :)
Ma naravno, uvijek je Vettel kriv!
Ja ne kužim šta ste se par vas (mislim na tebe i zeusa na GP-u) okomili toliko na Vettela?

A sad ćemo malo još detaljnije:

Ja u ovom dvoboju ne krivim apsolutno nikoga (mislim na Seba i Kimija) jer je u pitanju start i može doć do nekakvog kontakta bez ikakve namjere, ali sad ćemo malo pogledat po screenshotovima i vidijet da je više bio Kimi taj koji je stiskao Vettela:

[ link do slike ]

[ link do slike ]

[ link do slike ]

[ link do slike ]

[ link do slike ]

I sve na jednom mjestu

[ link do slike ]
Molit ću te lijepo sda se koncentriraš na forum na kome jesi, jer tako bi mogli do sutra izvlačiti iz prošlosti/drugih portala bilo kakve teze, mišljenja i sl.
I dalje ostajem kod mišljenja da je Kimi postupio obzirno prema kolegi (njegova stvar), dok je Vettel ugrabio sve što mu je bilo servirano u prvom zavoju, dobro za njega, još bolje će biti i za Ferrari kad tako bude uletavao konkurenciji, a ne kolegi, koji je do trenutka kočenja bio cijelim bolidom ispred Vettela, cijela desna guma je bila preko Vettelovog prednjeg krila, Kimi vidi Seba, koči i daje mu mjesta, svjestan njegove pozicije na stazi. Vettel to koristi, pošto se Kimi odmaknuo u lijevo i koči kasnije, i ne izlazi sa pola bolida van staze, kao si napisala, koliko se vidi na snimkama, desni kotač mu je debelo u pasici, a ne izvan nje, to što je kasno kočio, i imao uzak kut ulaska u zavoj, rezultiralo je time da je u sredini zavoja otišao šire, e tu je Kimi morao opet ostaviti prostora, što ga je usporilo, i usmjerilo na putanju Saubera, koji ga dodirom stavlja u anti stall. što se tiče Vettelovog poteza, prema konkurenciji su takvi potezi itekako dobrodošli, pa utrkuju se, pogotovo prvi zavoj ima malo drukčiju interpretaciju pravila, malo slobodniju. Kimi je po mom mišljenju pazio na kolegu, dok je Vettel to iskoristio, na njegovu štetu. Nije blokirao kotače, znači da je mogao još usporit, da ne ode tako široko, u tom trenutku je Kimi izgubio sve one pozicije jer je ponovno morao korigirati putanju da Seb ne ode u njegov desni bok.
To sam istaknuo upravo zato jer si ti jedna od onih koji svim silama o Vettelu pišu kako je on pravi timski igrač, a osobno se time ne slažem, jer timski igrači su relativan pojam u F1, to je timski, ali i individualni sport, koji su to "timski igrači višestruki svjetski prvaci? :) :)
Vettel je više puta pokazao da mu je itekako pobjeda važna, sjećaš se sigurno onog odgovora Horneru, "Ali ja želim pobijediti!", samo jedan primjer od mnogih, i to je za mene pozitivno kod Vettela jer pokazuje da mu je bitna svaka pobjeda ili pozicija-znači nema milosti, to se traži, ako je moguće da ne ode na štetu kolege, ok, ali dogodi se, jbg.
Da Vettel nije kakav je ne bi uzeo te naslove, i neka je prekrišio timske odredbe, ali njega stavljati ispred bilo kojeg prvaka da je veći timski igrač, mi zapravo nema smisla i ne znam otkud potreba da se to ističe, što nikako nije istina. Ispada smiješno, samo TR da je poslušat, ne treba ići dalje od dva, tri razgovora.
Samo neka on meni tako grize i u Ferrariju, to se traži, ne moram ga volit, ali ću ga poštovat, kao i ostale vozače kad to zasluže.
Nije bi bila najmanja namjera da okrivim Seba za Kimijevu utrku, nigdje to nisam tako niti napisao. Sebov potez je samo početak lavine, ukazujem na to da ne volim glorifikaciju nikoga, pogotovo ako tumačenje ne drži vodu, kao u slučaju prvaka, timskih igrača. Svi su oni isti, male su razlike, samo se preuveličavaju kad smo kod fer pleya. Za Kimija se uopće ne brinem, piokazao je kako mu bolid leži, a na njemu je da pokaže zube, jer Vettel je to napravio u prvoj utrci, tako je bogami opisano u masu članaka poslije VN Australije i u potpunosti se slažem s tim. :chill: ;)

HeatBlast44
Baniran
Baniran
S nama već: 10 god 5 mj
Navija za: Mc'Laren, Lewis, Wehrlein
prvo, potpisujem svaku riječ Zeusovog komentara :thumbs:
drugo, ja ne znam je li iko osim tebe šestice i Hattricka spomenuo neki drugi portal na ovom forumu i to vas dvoje nebrojeno puta ste spomenuli GP1. zaboravite ostale F1 forume kad ste na F1 puls :)
i za kraj, nisam ja protiv Vettela, nego jednostavno sam ti samo rekao šta se moglo desiti da Kimi koji slučajem nije vodio računa ili da je neka budala naletila i pokupila ga već na startu. Samo sam istakao da je napravio malo štete Kimiju, koji je pao u poretku i morao je se probijati kroz grid i vraćati stečenu poziciju u kvalama + izgubio je borbu za podijum, jer je nemoguće bilo stići Vettela i Massu. To je ta šteta o kojoj ja pričam. I na kraju sam fino napisao 'ne ponovilo se'... koliko si se ti bila okomila na Alonsa na forumu koji spominjes, ovo je mačiji kašalj :chill:
slikaslika

hattrick
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel
Kontakt:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=azySavS_yt0[/youtube]

Pogledati od 1:56min..

..od samog početka.

Na samom startu Vettel je bio na prljavoj strani staze, dok je Kimi iskoristio čistu, kasnije je Vettel otišao lijevo i dobio ubrzanje te zadržao prednost na svojoj putanji.. putanji do apeksa Vettel je prestigao Kimija i dao mu maksimalno prostora na samom apeksu (što se vidii u donjem videu), te se vidi po odabiru putanje kako mu je bolid išao maksimalno preko pasice sa samo jednim kotačem na stazi. Kimi jednostavno nije imao drugog izbora nego da popusti i izađe
iz klinča sa kotačima (bolid uz bolid), no na njegovu nesreću odostraga je bila prevelika gužva. Ostalo su naravno samo insinuacije u poznate svrhe. Pogotovo onih koji će iz ovog zaključivati tko je više timski igrač od drugog i sl. U biti situacija i kometiranje iste niti nema drugu svrhu osim te.. koliko vidim. I naravno refiriranje tko bi i kako trebao pisati na ovom ili onom portalu.. uobičajni trash-talk iste ekipe. No naravno na to se više nema smisla obazirati.
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

Zeus
Formula 4
Formula 4
Navija za: Ferrari, Alonso
Heat, ne možeš nekim ljudima objasnit da postoje i tuđa mišljenja. zato sam i napisao što jesam jer pojedinim slučajevima Vettela ne smiješ kritizirati da nije timski igrač kakvim ga žele prikazati. Pogledao sam odavno sve što sam trebao, dodatne analize mi nisu potrebne i neće me uvjeriti u suprotno.
Postoji sigurno negdje Vettel forum, tko voli, nek izvoli, ružičaste naočale na nos i udri :) :)
Zaključano
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡