Å to se tiÄe utrke solidna, Äak i odliÄna ako ju usporedimo sa ostatkom sezone. Dosta dogaÄanja, kiÅ”a, dobre i krive odluke, dobre i ne tako dobre vožnje. Kad sam vidio start Williamsa podsjetilo me na Ferrari i Alonsove startove, gdje je u pravilu uvijek skiinuo dva, tri na startu, no Äini se da ovaj Ferrari nema tih kapaciteta, barem Å”to se starta tiÄe. Suh dio utrke po meni malo iznenaÄenje, Merc nikako da uhvati Williamse i uz Massino lagano koÄenje. Williamsi su si krivom strategijom kod prvog ulaska i malo loÅ”ijom vožnjom po kiÅ”i uniÅ”tili Å”anse za podij pa Äak i za pobjedu.
Ovi Finci koliko god da možda znadu vozit po snijegu, ali po kiÅ”i moram priznati da i nisu neÅ”to naroÄito. Kad je pala kiÅ”a prije nego Å”to je bilo tko uÅ”ao u boks Vettel je skinio Kimija za jedan krug, a Kimija bi skinuo i Kvyat u tom trenutku da nije otiÅ”ao u boks. TakoÄer je Vettel skidao po dvije sekunde Massi i Bottasu na slickovima prije promjene guma, dok je nakon promjene samo joÅ” i poveÄavao prednost. TU je on osvojio treÄe mjesto, naravno pravovremeni ulazak u boks je puno pomogao, ali sve je napravio prije ulaska, sliÄno kao i Hamilton i Rosberg. Kimi je, sliÄno kao i Bottas, na slickovima gubio 2 sekunde po krugu ne samo od Vettela nego i od ostalih te i da nije bilo tog ulaska u bok izgubio bi najmanje dvije, tri pozicije. Sve u svemu jedna sadržajna utrka.