General tema

Slobodan offtopic o svim temama koje vas zanimaju, a nemaju veze s ostalim podforumima.

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 5 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
Majki2111 je napisao/la:
Explorer je napisao/la:Što se tiče ljudi na portalima, uletjeli smo u posao u krivi trenutak, baš kada gledanost pada, ali borit ćemo se, nema odustajanja, bolja vremena će doći, kad-tad.
Ljudi jednostavno ne žele naći nešto dobro u današnjem svijetu i svi su nostalgični. Evo primjera kak ja razmišljam. Sad nedavno je Jurgen Klopp otišto iz BVB i zamjenit će ga mladi potentni trener Thomas Tuchel. On će isto biti poseban na svoj način ko što je bio Klopp. Zato ću ga vjerovatno i zavoljet. Ista stvar i sa F1. Ljudi misle da je ovo propalo, a u biti ima puno stvari koje su dobre i zbog kojeg možeš volit da neke stavri koje nam se nude. :thumbs: :thumbs: Šta vi kažete na sve to.?
Sad si me baš uhvatio u nekom intelektualnom razmišljanju, pa da ti odgovorim dok sam još vruć :mrgreen:

Ugl.konkretno što se tebe tiče. Dobro je da prihvaćaš sadašnjost i "gledaš u budućnost", ali nemoj time maltretirati ljude, jer to znaš činiti. E sad, pitanje je jesi li svjestan toga. Ja mislim da jesi, samo ne znam zašto to radiš. Moraš znati da ljudima treba malo vremena da prihvate nešto novo i da će uvijek biti onih koje će govoriti prije je bilo bolje. Naravno, uvijek će neke stvari iz povijesti biti bolje, i to je uvijek tako, i uvijek će biti. Zato se malo prilagodi, budi razumljiviji i mislim da će ljudi s tobom (barem ovdje na forumu) moći normalnije pričati, bez nepotrebnih tenzija.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

Majki2111
Formula 2
Formula 2
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Red Bull, Alonso
Explorer je napisao/la:
Majki2111 je napisao/la:
Explorer je napisao/la:Što se tiče ljudi na portalima, uletjeli smo u posao u krivi trenutak, baš kada gledanost pada, ali borit ćemo se, nema odustajanja, bolja vremena će doći, kad-tad.
Ljudi jednostavno ne žele naći nešto dobro u današnjem svijetu i svi su nostalgični. Evo primjera kak ja razmišljam. Sad nedavno je Jurgen Klopp otišto iz BVB i zamjenit će ga mladi potentni trener Thomas Tuchel. On će isto biti poseban na svoj način ko što je bio Klopp. Zato ću ga vjerovatno i zavoljet. Ista stvar i sa F1. Ljudi misle da je ovo propalo, a u biti ima puno stvari koje su dobre i zbog kojeg možeš volit da neke stavri koje nam se nude. :thumbs: :thumbs: Šta vi kažete na sve to.?
Sad si me baš uhvatio u nekom intelektualnom razmišljanju, pa da ti odgovorim dok sam još vruć :mrgreen:

Ugl.konkretno što se tebe tiče. Dobro je da prihvaćaš sadašnjost i "gledaš u budućnost", ali nemoj time maltretirati ljude, jer to znaš činiti. E sad, pitanje je jesi li svjestan toga. Ja mislim da jesi, samo ne znam zašto to radiš. Moraš znati da ljudima treba malo vremena da prihvate nešto novo i da će uvijek biti onih koje će govoriti prije je bilo bolje. Naravno, uvijek će neke stvari iz povijesti biti bolje, i to je uvijek tako, i uvijek će biti. Zato se malo prilagodi, budi razumljiviji i mislim da će ljudi s tobom (barem ovdje na forumu) moći normalnije pričati, bez nepotrebnih tenzija.
Ma sve ja to kužim. Nisam glup. Al evo da se osvrnem na komentar korisnika jednog s f1techical.com
Part from a couple of interesting moments, I struggeled to watch the whole race. :(
It's so predictable.

- Mclaren-Honda cars not finishing
- Renault powered cars are sitting ducks on the straights
- A couple of tenths quicker per lap isn't enough to overtake, Vettels overtake was never going to happen.
- No real battle for the win.

Kudos to the midfield drivers however. Great drive by Verstappen especially.
Umjest da se većina prestane žalit, može se počet divit ljudima što uspijevaju napravid fantastične bolide, koje na stazi djele samo vozači i tisućinke, s lošom financijeskom situacijom. Ali ne ljudi će prije vidjet kako nema preticanja. Zainteresirajte se više. Proširit vidike treba.
A za Vettelovo pretjecanje- tehnologija je toliko napredovala da već kompjuterski se upravlja motorom kada treba dat više kad manje. Vettel na pravcu sa DRS-om Massi nije prismrdit mogo. :thumbs: :thumbs: :fakjea: :fakjea: :fakjea:
Lomi te, al se nedaš
22.03.2020. 6:24

Brumica
GP3
GP3
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Sebastian Vettel
Ajme Majki nemoj, dobit ću čir na želucu. Korisnik kojeg si citirao je skroz u pravu, svaka utrka je skoro pa ista uz minimalna odstupanja. Imaš dva moguća pobjednika i njih par koji se bore za treću poziciju i to je to. Bernie samo gleda gdje će ubrat koju kintu više, zato i ostajemo bez Njemačke, a servira nam se Azerbejdžan kao VN Europe. Uz ovakva pravila i tehnologiju, nit vozači nit konstruktori mogu dati i pokazati najbolje od sebe. Možeš biti fan novog i modernog, ali treba biti realan i ne biti slijep pa tražiti utjehu u širenju vidika.
They see me strollin', they hatin' :cool:

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: Massa, Bastianini
Kontakt:
Majki moras znati da vecini nije zanimljivo gledati paradu bolida na stazi. Tu nema puno napetosti i zanimljivosti, ja sigurno necu razmisljati i diviti se bolidu i svemu sto se desava ispod karbona jer u tome trenutku bledma utfku ili sta vec, a tada se o tome na razmislja. Preticanje je onaj zanimljivi dio utrkivanja, barem vecini. To je kao da gledas nogometnu utakmicu 90 minuta i nitko ne napada i nitko ne postize golove, vec se stoperi dodavaju sat i pol. To bas i nije zanimljivo, zar ne?
Vidis, u ovakvim trenutcima se srecu dva nacina zivota. Na jednoj strani su mladi koji nisu vidjeli prava preticanja i utrke napumpne akcijom, i ti mladi ih ni ne zele pogledati i vidjeti sta je onima starijim zanimljivo. Tim starijim opet nije zanimljivo ono sto je mlsdim zanimljivo. To je tako jer su svi odrastali u drugacije vrijeme i svatko je nesto zavolio. Najbolji je primjer kad posaljes nekog starijeg u klub, naravno da mu se nece svidjeti glazba i drustvo, niti ce se mladjem svidjeti u nekom baru gdje je sve 'old school'.

Ja shvatam tebe o tvoju poziciju, ali ako vec ne zelis da imas posla s povijesti i nisi uopste zainteresiran za to podrucije, nemoj se niti mjesati u takve rasprave i nemoj pokusavati nametati svoj stil onima koji imaju drugi stil, jer ti nece uspijeti. Nadam se da ces ovaj post primiti kao savjet a ne kao pokusaj napada. ;)

Tapatalk
Obrigado Felipe

kikijv97
Baniran
Baniran
Navija za: Mrzim Ferrari
Uvijek je bilo dominacije, i ne vidim u cemu je problem.... kao da je Vettelova dominacija bila razlicita, Ovdje bar daju Rosbergu da se utrkuje sa Hamiltonom, tamo je jadni Weber popusio i na multi 21. A Schumijeva dominacija...... jos gore. Tada je samo on pobjedjivao.
Da znam, fale one sezone kao 06,07,08... doci ce valjda i to, svaka dominacija ne traje vjecno, moramo biti strpljivi i u ovim utrkama pronaci nesto sto je dobro.

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Gledao sam nekidan sažetke sezona 2010., 2011. i 2012. i mogu ti reći da su te sezone bilo daleko zanimljivije od 2007. i 2008., a ovo čuješ od zakletog navijača Masse. :D

Jako, jako kvalitetne utrke u toj eri, ne mogu vjerovati kolika je razlika između F1 prije samo 3 godine, i F1 danas.
Obrigado Felipe

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
@Felipe - potpis.
Ja sam ona stara škola. Već sam rekao u predstavljanju da pratim cirkus preko 30 godina. Slažem se sa tvojim postom u potpunosti. Danas meni F1 nije ono što je bila prije 15 ili 25 godina. Sva ta neka silna nova pravila, svake godine, ovi "tiši" motori (a imaju potencijala, jer su iz 1,5L zapremine prije malo manje od 30 godina izvlačili skoro 1400 KS, za kvalifikacije), gume, umjetna preticanja sa DRSom, itd, .... Takođe i era V10 motora je bila zanimljivija od ove danas i pored dominacije jednog vozača i tima. Danas imamo TR gdje vozačima govore pazi na kočnice, gorivo, prebaci u mod 5, mix 12, gubiš vrijeme u zavoju 7, .... i slične 3.14zdarije. Pa imamo te kazne, čuj 25 startnih mjesta dole, pa to je smješno. To je meni nekako umjetno, komercijala, mainstream,..... Kao kad poredite albume tipa "Triller" - Michael Jackson ili "Master of Puppets" - Metallica, sa novim albumima iz tih žanrova muzike, koji su možda jesu odlični albumi, ali još uvijek neuporedivi s gore pomenutim. Ili da uporedimo "Avengerse" sa "Deer Hunterom" ili "Godfatherom" (da se razumijemo Avengersi su mi dobri filmovi). Da se vratim na F1. Meni je zanimljivije bilo gledati ovo https://www.youtube.com/watch?v=FVoScgNlPNA gdje se vidi kako si i koliko morao "pripremati" preticanje i/ili čekati grešku onog ispred tebe. Ako pogledate komentare ispod klipa jedan lik je napisao da je više uživao u ovih skoro 11 minuta, nego u čitavoj sezoni 2014.
Prije je bilo i fizičkih obračuna (Piquet - Salazar), vrijeđanja, napada (Schumacher - Coulthard), sudaranja, namjernog blokiranja (Senna, Prost, Scumacher, ....), a danas je, brate mili, nekako sve sterilno. Neko je negdje stavio sliku kako Hunt i Lauda sjede i jedu na Ligieru.
Slažem se da vrijeme ide naprijed. Stari se, dolaze mladi. Tu su nove tehnologije, napredak, razvoj, IT, ....., ali ne znam šta bi dao da ponovo, barem što se tiče F1 vidim ovakve i slične stvari:
https://www.youtube.com/watch?v=AgrWsd5QXF0
https://www.youtube.com/watch?v=8Nxwn3OHkEw (bio sam baš mali)
https://www.youtube.com/watch?v=o_y8wgmbphc (možda najbolji prvi krug ikada, Williamsi nisu znali šta ih je snašlo, obratite pažnju na brazilskog komentatora)
https://www.youtube.com/watch?v=49YpUBoOc5E (kako je za pola kruga sa onom kantom, u odnosu na Williams, nadoknao 0,2 sec i napravio 0,5 sec prednosti pride, Hill ne može da vjeruje)
Ili Scumacherov čuveni 3. stint iz VN Mađarske 1998, Senna - Mansell Monaco 1992, Hakkinen - Schumacher Spa 2000, Sennin (i Bellofov) Monaco 1984 godine,.....
Zadnja izmjena: Frantic, dana/u 21.06.2015., 22:35, ukupno mijenjano 1 put.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Brumica
GP3
GP3
Navija za: Sebastian Vettel
Samo sam čekala kad će netko napisati da Vettelova i Mercedesova dominacija nisu različite :zubo:
Ajme, 2010. i 2012. kakve su to sezone bile. Evo, nostalgija me odmah hvata <3
They see me strollin', they hatin' :cool:

Clark
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Felipe je napisao/la:Gledao sam nekidan sažetke sezona 2010., 2011. i 2012. i mogu ti reći da su te sezone bilo daleko zanimljivije od 2007. i 2008., a ovo čuješ od zakletog navijača Masse. :D

Jako, jako kvalitetne utrke u toj eri, ne mogu vjerovati kolika je razlika između F1 prije samo 3 godine, i F1 danas.
Poštujem tvoje mišljenje, i razumijem od kud ono proizlazi. Naravno, bilo je u tim sezonama ('10., '11., '12.) i zanimljivih događanja i pozitivnih stvari. Ali...

Npr., 2012. smo imali, koliko ono, sedam različitih pobjednika u prvih sedam utrka.
2007. je bila, po standardima iz 2012., dosadna sezona, sa samo četiri različita pobjednika. Ali nakon svake od tih utrka, bez obzira za koga navijao, znao sam da su pobjedu odnijeli vozač i momčad koji to zaslužuju, koji su se svojim radom, talentom, vožnjom za nju izborili. Za 2012. to ne mogu reći.
Previše je tu umjetnih stvari koje toliko iskrivljuju sliku da je teško govoriti o kvaliteti današnjih utrka.
Kvalitetni vozači su tu, bez ikakve sumnje, samo ih treba pustiti da svoj talent pokažu bez ikakvih "neprirodnih" vanjskih utjecaja, u izazovnim bolidima, na izazovnim stazama.

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
:thumbs:

Ali to su dva potpuno različita gledališta, ja sam pričao o zanimljivosti, a ti o kvaliteti utrke. ;)
Obrigado Felipe

reso20
GP3
GP3
Navija za: Ferrari
Ja sam nakon danasnje utrke otvorio f1 2003 i gledao 2,3h razne isjecke... Mogu vam reci nije bilo lako gledati.

Ovo danasnje...

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:
Mene recimo najviše boli kada vozač A olako pretekne Vozača B s DRSom a Vozač B potpuno nenaoružan i bespomoćan.Kako je to sportski hebem mu sve,jednom sam gađao monitor s mišom jer sam se iznervirao.
To je najveća glupost koja je F1 iznedrila,mislim na preticanje pod DRSom.Inače nemam ništa protiv njega ako se koristi za postizanje što bolje preformanse i voleo bi kada bi ga svi mogli koristiti tokom trkačkog vikenda pa i isključivo na trci kao što je bilo moguće na qvalama i ST 2011.
E to je ono F u Formuli,postizanje boljih preformansi s inovacijom.
DRS u ulozi preticanja je potpuno sr***,isto ko FanBoost u FE.Hebeš ti to kad se protivi načelima ferpleja koji bilokoji sport mora poštivati.
To je veliki ekser koji je zakucan u kovčeg Formule 1.
Pored DRSa druga stvar koja me nervira je novac tj. budžet koji će na koncu shebati F1 ako se neiskontroliše na vreme.Svi manji timovi će pobeći a ostaće nam McH,Merđa,Ferrari,Williams,RB,Haas s tri bolida.
To se mora pod hitno promenuti.
Trke ove godine jesu malo manje zanimljivije nego lani ali i dalje postoje momenti koji su zanimjivi i drže nas za ivicu stolice/fotelje.Čitam komentare s raznih stranica : "dosadna trka" i sl. i mislim da su u krivu ali naravno svako ima pravo na svoje mišljenje.
slika

Majki2111
Formula 2
Formula 2
Ma pravila se mogu regulirati poboljšati to da.
Felipe je napisao/la:Majki moras znati da vecini nije zanimljivo gledati paradu bolida na stazi. Tu nema puno napetosti i zanimljivosti, ja sigurno necu razmisljati i diviti se bolidu i svemu sto se desava ispod karbona jer u tome trenutku bledma utfku ili sta vec, a tada se o tome na razmislja. Preticanje je onaj zanimljivi dio utrkivanja, barem vecini. To je kao da gledas nogometnu utakmicu 90 minuta i nitko ne napada i nitko ne postize golove, vec se stoperi dodavaju sat i pol. To bas i nije zanimljivo, zar ne?
Vidis, u ovakvim trenutcima se srecu dva nacina zivota. Na jednoj strani su mladi koji nisu vidjeli prava preticanja i utrke napumpne akcijom, i ti mladi ih ni ne zele pogledati i vidjeti sta je onima starijim zanimljivo. Tim starijim opet nije zanimljivo ono sto je mlsdim zanimljivo. To je tako jer su svi odrastali u drugacije vrijeme i svatko je nesto zavolio. Najbolji je primjer kad posaljes nekog starijeg u klub, naravno da mu se nece svidjeti glazba i drustvo, niti ce se mladjem svidjeti u nekom baru gdje je sve 'old school'.

Ja shvatam tebe o tvoju poziciju, ali ako vec ne zelis da imas posla s povijesti i nisi uopste zainteresiran za to podrucije, nemoj se niti mjesati u takve rasprave i nemoj pokusavati nametati svoj stil onima koji imaju drugi stil, jer ti nece uspijeti. Nadam se da ces ovaj post primiti kao savjet a ne kao pokusaj napada. ;)

Tapatalk
Ma nisam reko da ja mrzim povijest. Ja obožavam povijest, ali ju ne veličam kao neki. Ja shvaćam sve ovo šta si meni objasnio.
A šta se tiče F1, nije akcija samo u prvom planu, imaje i u drugom i u trećem. To se mora osjetiti. :thumbs: :thumbs:
Lomi te, al se nedaš

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Pitanje nevezano za temu o kojoj se iznad raspravlja: Je li moguće skinuti AdBlock na mobitel? Crko mi je laptop pa ću malo više trošit bateriju na mobu, inače sam malo surfao na mobu pa sam tolerirao reklame, ali sad mi treba zaštita :mrgreen:

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:
Ekskluzivno!!

Audi predstavio rover za Google Lunar XPRICE takmičenje imena Audi Quattro Lunar!!Lansiraće ga u 2017. godini na Mjesec.
slika

Ako se budete složili,ubaciću moju Lunar XPRICE temu ovde na F1Puls.
slika

Majki2111
Formula 2
Formula 2
croatic f1 je napisao/la:Pitanje nevezano za temu o kojoj se iznad raspravlja: Je li moguće skinuti AdBlock na mobitel? Crko mi je laptop pa ću malo više trošit bateriju na mobu, inače sam malo surfao na mobu pa sam tolerirao reklame, ali sad mi treba zaštita :mrgreen:
Volio bi ti pomoć, al ne znam.
Ja najviše preko kompjutera guglam.
Lomi te, al se nedaš

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Sad više nema veze, laptop je već popravljen :)

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Ovaj vikend je Goodwood. :D

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=-e9UKJjq_Do[/youtube]

Zna li netko kakav je raspored, kada će biti F1 bolidi?
Lynn će nastupati danas, ali nemam pojma kada i u čemu, a Massa sutra vozi Williams FW13B, a Kimi F2007.
Obrigado Felipe

hattrick
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel
Kontakt:
Hvala na linku David. Nisam znao da je cjelodnevni Goodwood festival live preko youtuba. Danas sam si znao skratiti vrijeme sa njim po prvi put.

Danas je na toj stazi probijen rekord vožnje automobila na dva kotača.

..mali prijedlog za današnji video dana ;)

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=keiUSSCeGdc[/youtube]

http://formulaspy.com/wp-content/upload ... n_1192.jpg
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡