Hamilton vs. Max

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Cale od Lewisa
GP3
GP3
S nama već: 5 god
Navija za: Max Verstappen
Za sve koji misle da je nemoguce bilo je slucajeva da fia mjenja kaznu https://www.autosport.com/f1/news/has-f ... content=uk
slikaALONSO: "VERSTAPPEN IS THE BEST DRIVER IN F1 RIGHT NOW"--------------------------------"MAX VERSTAPPEN YOU ARE THE WORLD CHAMPION!!!"#1-#33".

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: McLaren
Har Kl je napisao/la: 28.07.2021., 00:21 @Ferrari, Rosberg je siguricu odvezao 2017. :chill:
U F1 takmičenju nema sigurice. Jedan DNF i sve pada u vodu. I onda ja lupetam :bonk:
Da je Rosberg mogao osigurati prvenstvo u Japanu, on bi to uradio. Reći da je neko planski vozio da osvaja 4 x druga mjesta je baš lupetanje :thumbs:
Sa onako dominantnim autom je mogao voziti bez pritiskanja i biti brzi od ostatka grida. Za biti brzi od Lewisa koji je na 100% je potrebno puno vise, ali njemu nije trebalo.

Pa pit wall ga je morao moliti da napadne Verstapena u Abu Dhabiju.
slika

Mazzacane
Karting
Karting
S nama već: 7 god 3 mj
Navija za: Minardi
Cale od Lewisa je napisao/la: 28.07.2021., 06:49 Za sve koji misle da je nemoguce bilo je slucajeva da fia mjenja kaznu https://www.autosport.com/f1/news/has-f ... content=uk
Naravno da je moguće, ali ovo su uglavnom kazne di je FIA promijenila prethodnu DSQ i vratila bodove. Fali im i Brazil 1995.

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Malezija 1999. povraca mi se, jos kad se sjetim saopcenja za javnost Luce di Montezemola :bonk:
slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
_bataziv_0809 je napisao/la: 28.07.2021., 10:20
Har Kl je napisao/la: 28.07.2021., 00:21 @Ferrari, Rosberg je siguricu odvezao 2017. :chill:
U F1 takmičenju nema sigurice. Jedan DNF i sve pada u vodu. I onda ja lupetam :bonk:
Da je Rosberg mogao osigurati prvenstvo u Japanu, on bi to uradio. Reći da je neko planski vozio da osvaja 4 x druga mjesta je baš lupetanje :thumbs:
Sa onako dominantnim autom je mogao voziti bez pritiskanja i biti brzi od ostatka grida. Za biti brzi od Lewisa koji je na 100% je potrebno puno vise, ali njemu nije trebalo.

Imao je dominantan bolid i 2014. pa je završio van bodova u zadnjoj utrci sezone. Sumnjam da je on to zaboravio.
Rosberg je dvije utrke prije kraja imao 19 bodova prednost. Eventualnom pobjedom u Brazilu ne bi morao ni voziti Abu Dhabi.
Da je i u jednom momentu mogao pobijediti on bi išao na pobjedu.

jenson
Formula 4
Formula 4
S nama već: 8 god 9 mj
Navija za: Alpine, Gasly
@Har Kl
Normalno da je završio izvan bodova 2014. kad mu se bolid pokvario.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
@jenson, poenta je bila da se i dominantni bolidi kvare.
A to je nešto što ne možeš planirati.

jenson
Formula 4
Formula 4
S nama već: 8 god 9 mj
Navija za: Alpine, Gasly
Nisam shvatio da se na to referiraš :thumbs: . Svejedno, ne slažem se da Rosberg nije barem malo kalkulirao. Čemu juriti po kiši za Hamiltonom u Brazilu kad te na sljedećoj utrci jedino kvar može zaustaviti na putu prema naslovu? Isto tako kvar se može dogoditi i Hamiltonu. A i u ranijim utrkama puno riskiraš u dvoboju za pobjedu jer Hamilton ima puno manje za izgubiti.

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
Har Kl je napisao/la: 27.07.2021., 09:56 Pa imaju ti podaci dostupni.

Lewis Hamilton - DNF
Max Verstappen - DNF

Brzinski ovako izgleda:
LH 2x udes/ nesreća, 7x kolizija, ostalo su kvarovi
MV 5x udes/ nesreća, 7x kolizija, ostalo su kvarovi
Ne da mi se detaljnije ulaziti u ove "udes/ nesreća" i "kolizije". Vjerovatno i tu ima različitih razloga.
Riječ je o statistici koja je bez dublje analize jako varljiva. Brojke su naravno točne, ali mi se čini da je statistika rađena s pokušajem implikacije kako je Max luđak koji je puno puta samog sebe izbacio iz utrke.

Verstappen je u svojih 129 utrka odustao 6 puta zbog sudara ili incidenata u kojima je bio dominantan krivac (Monako 2015., Britanija 2015., Monako 2016., Bahrain 2018.*, Azerbajdžan 2018. i Belgija 2019.). Sva ostala odustajanja su ili zbog mehaničkih problema ili zbog situacija u kojima je bio kolateralna žrtva.
* Bahrain 2018. je u tvojoj statistici naveden kao problem s diferencijalom, ali, ako se dobro sjećam, problem s bolidom je nastao zbog kontakta s Hamiltonom u prvom krugu za koji je Max bio glavni krivac.

Hamilton je u svojih prvih 129 utrka odustao 4 puta zbog sudara ili incidenata u kojima je bio dominantan krivac (Kanada 2008., Italija 2009., Italija 2010. i Belgija 2011.). Ako ćemo brojati i Kinu 2007., taj broj se penje na pet. Za tu utrku mi je nekako nejasna podjela krivnje između Hamiltona i McLarena pa sam ju odlučio izostaviti.

Dakle, što se tiče odustajanja zbog vlastitih pogrešaka, ne postoji baš neka velika razlika između Hamiltona i Verstappena (4 vs. 6).

Napomena: Za Verstappena se više-manje sjećam svakog njegovog incidenta pa analizu vršim po sjećanju. Za Hamiltona sam kratko pogledao neke situacije na Youtube-u pa je moguće da sam napravio neki previd.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Dave, hvala na analizi :thumbs:
Max jeste luđak, ali u pozitivnom smislu. Ništa manje od ludog Hamiltona kojeg smo gledali na početku njegovog stinta. Nisu to uopšte neke strašne brojke, kao što se pokušava prikazati :thumbs:

Hamilton je bio u Maxovim cipelama, a Max možda nekada stane u Hamiltonove. U tom detalju, vidim potencijalnu prednost za Hamiltona u ovogodišnjoj borbi.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Ništa od dodatne kazne za Hamiltona.
Game on 😜

Scuderia
Karting
Karting
S nama već: 5 god 10 mj
Navija za: Ferrari
Har Kl je napisao/la: 28.07.2021., 11:48
_bataziv_0809 je napisao/la: 28.07.2021., 10:20

Imao je dominantan bolid i 2014. pa je završio van bodova u zadnjoj utrci sezone. Sumnjam da je on to zaboravio.
Rosberg je dvije utrke prije kraja imao 19 bodova prednost. Eventualnom pobjedom u Brazilu ne bi morao ni voziti Abu Dhabi.
Da je i u jednom momentu mogao pobijediti on bi išao na pobjedu.
Naravno da nitko pri zdravoj pameti ne bi preuzeo nikakav rizik u brazilu. Drugo mjesto je više nego dobro.

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: sve powered by honda
Har Kl je napisao/la: 29.07.2021., 19:48 Ništa od dodatne kazne za Hamiltona.
Game on 😜
Bogu fala. Sramota me ko Honda fana da smo posredno bili uključeni u ovaj slučaj.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

MSC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Kontakt:
A dobro. Sad Max zna da je kad ga frkne van kazna 10 sekundi i dobro
"What a little star." May 26, 2012.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
zekohonda je napisao/la: 29.07.2021., 21:06
Har Kl je napisao/la: 29.07.2021., 19:48 Ništa od dodatne kazne za Hamiltona.
Game on 😜
Bogu fala. Sramota me ko Honda fana da smo posredno bili uključeni u ovaj slučaj.
Zar nisu iz Honde rekli da oni smatraju da se radi o trkaćem incidentu?

Japanac neće zakukati, čak ni kad je na njegovu štetu :thumbs:
MSC je napisao/la: 29.07.2021., 21:20 A dobro. Sad Max zna da je kad ga frkne van kazna 10 sekundi i dobro
Volio bih kad bi Max to uradio.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec

Kada pomisliš da je Ferrari pružio najbizarniji "dokaz" 2019. s analizom Karuna Chandoka sa Sky F1, onda dođe Red Bull i izvede još nešto gore :prcnjau: :rofl:

Znači likovi su uzeli filming day na Silverstoneu, ubacili Albona u bolid kako bi rekreirali događaj iz onog prvog kruga? Hahahahahahahh

Ovi su skroz pukli.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Da, smiješno....
Bitno da je Marko izjavio kako imaju jak dokaz...

Čovjek bi pomislio da su ozbiljnija momčad.

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
bojim se da ce Red Bull ispast iz kolosijeka pa ce hamilton odraditi kopiju 2018 :facepalm:
slikaslika

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Neznam dali je stvarno to izjavio , ali sam negdje vidio.
Steiner kaze kao , vidimo da je kazna 10 sekundi za izbacivanje protivnika. Onda nije problem izbaciti njih 19 , dobiti 190 sekundi i osvojit utrku :rofl: :rofl:
slikaslika slika

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Ma kazna je smiješna, a FiA se izblamirala po ko zna koji put. Nije ni bitno šta je Red Bull donio kao dokaze, ovi su nepopravljivi.
Koliko je Hamilton za ovo dobio kaznenih bodova? 2, čini mi se. Znači mogao bi ovako na 6 utrka za redom. Na kojima bi ostvarivao +25 u odnosu na Maxa, jer bez Maxa teško da ga iko drugi može pobijediti i sa ovako smiješnom kaznom. Nakon tih 6 utrka i nakupljenih 12 kaznenih bodova, pauzira jednu. I onda Max uzme +25 (ako Bottas ne preuzme ulogu izbacivača). To bi bilo u 7 utrka: Ham 6x +25 VS Max 1x +25. Isplati se, debelo...
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡