Hamilton vs. Max

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Neka se Max uci da pretpostavlja, jer ne moze uvijek vozac koji se sa njim utrkuje pretpostavljati sta ce on uraditi pa spram toga prilagoditi voznju ili dignuti gas. Hamilton nije nabio nos, Hamilton je vise od pola bolida nabio. Ako cemo se voditi time cija je krivina bila, par krivina prije u Brooklands je Lewis imao krivinu i bio pri ulazu u krivinu puno vise ispred Maxa. Je li skrenuo u krivinu po normalnoj putanji? Naravno da nije, ostavio je prostora za 4 bolida, a Max je isto fulao apex.

Evo ovdje je bila Lewisova krivina i bez problema je mogao napasti krivinu ovdje.

slika

Medjutim Lewis je vidio da Max ulijece u taj prostor i ostavlja mu i vise nego dovoljno prostora jer zna da ce s tom linijom fulati apex, pa onda da ne bi doslo do sudara bolje pustit da ode siroko, a onda proci boljom linijom kroz Luffield za bolji izlazak iz krivine na iduci pravac.

slika

slika

Max je mogao isto tako pustiti Lewisa kad je vidio kojom brzinom ulijece u krivinu i pripremiti se za bolji izlaz iz krivine, a onda ima i Hangar pravac, kao i jos 50 krugova utrke :thumbs:
slikaslika

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Mogao je, a nije. Ham je bio krivac, a Max je izvukao deblji kraj. Treba biti jasno obojici da je takav epilog moguć ukoliko se odluče za ovakve igre u budućnosti.
slika

LH44
Formula 1
Formula 1
F12000 je napisao/la: 24.07.2021., 15:21 Mogao je, a nije. Ham je bio krivac, a Max je izvukao deblji kraj. Treba biti jasno obojici da je takav epilog moguć ukoliko se odluče za ovakve igre u budućnosti.
Zato je to meni cisti trkaci incident, jer obojica su isli sa pretpostavkom da ce ovaj drugi da digne gas i popusti. To ko je izvukao deblji kraj je cista slucajnost.

Btw. vidim kruzi Lewisova izjava iz 2018 u vezi ovoga, ono ne mozes izbaciti nekoga iz utrke i zavrsiti ispred, sto je apsurdno jer u ovom slucaju se nije radilo o zabijanju, kao u Francuskoj 2018 ili Velikoj Britaniji 2018 nego sudaru u borbi za poziciju :facepalm:
slikaslika

Cale od Lewisa
GP3
GP3
S nama već: 5 god
Navija za: Max Verstappen
LH44 je napisao/la: 24.07.2021., 17:29
F12000 je napisao/la: 24.07.2021., 15:21 Mogao je, a nije. Ham je bio krivac, a Max je izvukao deblji kraj. Treba biti jasno obojici da je takav epilog moguć ukoliko se odluče za ovakve igre u budućnosti.
Zato je to meni cisti trkaci incident, jer obojica su isli sa pretpostavkom da ce ovaj drugi da digne gas i popusti. To ko je izvukao deblji kraj je cista slucajnost.

Btw. vidim kruzi Lewisova izjava iz 2018 u vezi ovoga, ono ne mozes izbaciti nekoga iz utrke i zavrsiti ispred, sto je apsurdno jer u ovom slucaju se nije radilo o zabijanju, kao u Francuskoj 2018 ili Velikoj Britaniji 2018 nego sudaru u borbi za poziciju :facepalm:
Nije se radilo o zabijanju ? pa stvarno si zesci trol prednja lijeva u zadnju desnu i po tebi je kriv max ? Daj malo realnosti da se nije vozilo u britaniji i da nije britanska masinerija na snazi bi vidli koja bi bila kazna. Vet dobi 5 sec u kanadi jer je slucajno kao mogao u nekom slucaju ugrozit bolid iza sebe a lujo se zabije i lansira red bull u ogradu pri 300 km/h 10 sec pa to slijepac vidi da nije nesto u redu.
slikaALONSO: "VERSTAPPEN IS THE BEST DRIVER IN F1 RIGHT NOW"--------------------------------"MAX VERSTAPPEN YOU ARE THE WORLD CHAMPION!!!"#1-#33".

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
https://www.planetf1.com/news/alex-palo ... -gp-clash/

Chip Ganassi Racing-Honda’s Palou reckons it was a clash of two aggressive drivers, each not willing to give an inch.

He told Motorsport.com: “For sure, when you say that Hamilton went on that aggressive move, having only a little bit of space, for sure it was because it was Verstappen – if it was another guy, that wouldn’t have happened – just because [they] are fighting for the championship.

“I expect things like that to happen. What would I do if that were to happen? I don’t know.

“For sure [if I was Verstappen] I wouldn’t take it easy on Hamilton. But if I was Hamilton, I would have gone for it. In my opinion, they both did what I would do in their places.

“Maybe obviously now that you see the consequences, if you are Verstappen, you say, ‘OK, let him pass’. But you cannot just let somebody pass in racing!”
slika

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Navija za: McLaren
slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Interesantana statistika.[ link do slike ]

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Navija za: Ferrari
@Har
Mislim da bi takodjer bilo interesantno da imaju dodatne kolone gdje se se sami izbacili iz utrke ili gdje su kolateralna zrtva..
Fino Alla Fine

Har Kl
Formula 1
Formula 1
CrashOverride je napisao/la:@Har
Mislim da bi takodjer bilo interesantno da imaju dodatne kolone gdje se se sami izbacili iz utrke ili gdje su kolateralna zrtva..
Da, bilo bi jako interesantno slika
Nisam uvjeren da bi se dojam bitno promjenio.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: sve powered by honda
i kad su odustali zbog tehničkog kvara.
btw., lewis se približava 60-toj utrci u nizu koju je završio.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Pa imaju ti podaci dostupni.

Lewis Hamilton - DNF
Max Verstappen - DNF

Brzinski ovako izgleda:
LH 2x udes/ nesreća, 7x kolizija, ostalo su kvarovi
MV 5x udes/ nesreća, 7x kolizija, ostalo su kvarovi
Ne da mi se detaljnije ulaziti u ove "udes/ nesreća" i "kolizije". Vjerovatno i tu ima različitih razloga.

Sad sam vidio da je Hamilton zbog kvara 5 puta odustao sa 1. mjesta. Ni Kimi mu nije ravan po tome.

LH44
Formula 1
Formula 1
Har Kl je napisao/la: 27.07.2021., 09:56Sad sam vidio da je Hamilton zbog kvara 5 puta odustao sa 1. mjesta. Ni Kimi mu nije ravan po tome.
*2012 flashbacks intensifies*
slikaslika

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Kad smo kod statistike

@Har KI naletih na instagramu na grafiku 2016. sezone, brojcana usporedba Nico vs Lewis, nazalost nisam spremio, ali ako joj je vjerovati Lewis ne samo da je imao vise pobjeda, nego i plasmana na podij i pole positiona. Je li moguce :misli:
slika

LH44
Formula 1
Formula 1
Pa jest imao 10 a Nico 9 pobjeda, za pol pozicije sam siguran da je imao 10+ dakle vise od Nice, ali za podijume ne bih rekao jer Nico je titulu i uzeo na konzistentnost.

Btw. ovo odugovlacenje oko odluke u vezi sudara na prosloj utrci malo smara, ali opet podrzavam RBR jer vidi se da su spremni da se bore na svim frontovima po svaku cijenu :thumbs:
slikaslika

wapi Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: Ferrari
Dakle, ovi linkovi HarKLa ne znam koliko su vjerodostojni, ali tamo piše:

Hamilton 12 kvarova; 11 sudara i 3 izlijetanja (nitko ga nije takao - sam se razbio - npr Kina 2007)
Verstappen 16 kvarova; 12 sudara i niti jedno izlijetanje.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
@bata, kad je Hamilton u pitanju, sve je moguće :zubo: ... Čak mu je i Tom Cruise čestitao na Mission impossible :chill:
S obzirom da mi tvoj rezultat odgovara, nemam potrebu da ga provjeravam.
Inače svi dueli se mogu provjeriti i na :
https://www.formula1points.com/head-to-head/season/2016
Odabereš vozače i sezonu i sve je lijepo poredano.

@wapi, u pravu si :thumbs:
Ima opis handling koji sam previdio u brzini. Čudi me da mi Kina 2007 nije "upala" u oči, ali zaista sam to brzinski preletio.
Tako da Hamiltonu treba pripisati i ta tri izlijetanja.

Inače statistika sa ove stranice je pouzdana.

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
@LH i @Har KI znao sam za pobjede.

Jer obicno ljudi koji Hamiltonu prigovaraju da je 2008. imao manje pobjeda od Masse imaju duple standarde pa "zaborave" da je i on imao vise pobjeda 2016. od Rosberga, pa mi je to ostalo upecatljivo :mrgreen:

Fakat 17 podija naspram Nicovih 16 :prcnjau:

Ali Rosberg je pobjedjivao kada je Lewis imao peh (skrivljeni ili ne, da ne skoci odmah forumska inkvizicija :mrgreen: ). Dok je Nico em imao manje pehova kroz sezonu, em uglavnom ubirao dobre poene kada bi Lewis pobjedivao.

Nesto slicno kao Mika i Schumi 2000. Mika je sve utrke koje je zavrsio bio prvi ili drugi (uz samo 2 izuzetka Monako i cini mi se Kanada), ali je imao vise pehova kroz sezonu i nije pobjedjivao kada je Schumi imao peh, dok ovaj jeste pobjedjivao u situacijama kada Miki crkne motor....
slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Vi kao da zaboravljate kako je Rosberg vozio zadnje 4 utrke tog prvenstva. Igrao je na siguricu, NISU mu trebale pobjede već druga mjesta. Zato se doslovno vidi u tom prvenstvu zadnje 4 utrke, Hamilton 1, Rosberg 2.

Vozio je koliko mu je trebalo nakon Suzuke. Ziheraški, ali ga ne mogu kriviti.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Niko ne zaboravlja nista, pricamo o cistim brojevima, bar sam ja tako shvatio ovu prepisku. Dakle u zadnje 4 trke su obojica osvajali podij, sto znaci da je do tog trenutka Lewis osvojio vise podija kroz sezonu. Moze li ovako :mrgreen:

Svemu se moze (i treba) dodati kontekst, kao sto si ga ti sad dodao za zadnje 4 utrke i onda je slika drukcija.

Ali to se u psihologiji zove heuristika i ne moze dati ispravne zakljucke jer stvari treba posmatrati u totalu.
slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
@Ferrari, Rosberg je siguricu odvezao 2017. :chill:
U F1 takmičenju nema sigurice. Jedan DNF i sve pada u vodu. I onda ja lupetam :bonk:
Da je Rosberg mogao osigurati prvenstvo u Japanu, on bi to uradio. Reći da je neko planski vozio da osvaja 4 x druga mjesta je baš lupetanje :thumbs:
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡