Red Bull Racing

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

hattrick
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
Slavenowsky je napisao/la:Ocigledno svima smeta RBR. S ovim im je FIA samo tako zalupila vrata! Ja ne znam kud ovo vodi? RBR i TR ako odu iz F1 to ce biti uzas.
Očito. Može biti da je Todt revoltira navalčenjem između RB-a i Renaulta.. ipak je napadnut ugled njegovog nacionalnog proizvođača. Kako su neki insajderi izjavili da su kroz povijest RB stvorili dosta neprijatelja, te sad to dolazi lagano na naplatu. Za Hornera je sada najbitnije održati tim kao takav, bez ili sa Matešića u cijeloj priči.
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

mcl
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: Mclaren,Hamilton
ZZar nije bilo da se RB nada novom pravilu FIAe da ce se koristiti samo PUiz 2016.To sam negde procitao dok su bili u pregovorima sa Ferrarijem pa je bilo reci da im Ferrari nudi PU iz 2015.
Ja ne vidim da njih neko gura iz F1 imali su Renault sto lepo zajedno nisu Radili nego su samo srali .Mclaren je jos u goroj situaciji sa Hondom pa Ljudi rade i nadaju se boljem

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Fernando Alonso
Auto Motor und Sport claims that another radical idea on the table is to solve Red Bull’s engine crisis by allowing the teams to use an old V8 from 2013, with rules put in place to ensure equivalent performance with the rest of the V6-powered field.

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
v8 uh ovo zvuci primamljivo za usi. Kako misle nadoknadit razliku u Hp?

dmw
Baniran
Baniran
Navija za: Alonso
Lady je napisao/la:Evo ga potvrđeno, ne može se u sljedećoj sezoni vozit na staroj specifikaciji motora. Znači, nema ništa niti od Toro Rossa....

Teams barred from using old specification engines in 2016
Formula One teams will only be able to use current-specification power unit hardware during the 2016 season, the FIA has confirmed.

The latest draft of the 2016 sporting regulations*, published yesterday, states that “Only power units which are identical to the power unit that has been homologated by the FIA in accordance with Appendix 4 of these regulations may be used at an Event during the 2016-2020 Championship seasons”.

The rule applies only to the engine hardware, not the software, fuel or lubricants.
Znaci da ce Ferari morati davati i Toro Rosu i Red Bulu motor kakav je i u Ferariju. To Berni napokon ucinio nesto :cheer: :jupije:

mcl
Baniran
Baniran
Znaci dobice od Ferrarija :bonk: :bang:

dmw
Baniran
Baniran
Pa Toro Roso je vec potpisao ugovor sa Ferarijem znaci moraju im isporucivati motore a po ovom pravilu to ce biti motor nove specifikacije. Sa Red Bulom ce tek potpisati kad Berni to sredi nije matori lisac bezveze doneo ovo pravilo rekao je da ce spasiti RB i to upravo cini.
Zadnja izmjena: dmw, dana/u 14.10.2015., 15:36, ukupno mijenjano 1 put.

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Fernando Alonso
Nije potpisan ugovor. To su sve nagadanja.

mcl
Baniran
Baniran
RB je imao motor i proizvodjaca koji je stajao iza njih .Ferrari je prosle sezone bio u slicnoj situaciji kao sad RB pa sta su trebali da bace svoj motor i d traze Mercedesov ili da prete napustanjem,ne nego ljudi rade i cute i to se vidi.
Prema tome RB je imao sve i sami su krivi sto su tu gde jesu.Najgora momcad u F1 sad verovatno cekaju da im Berni nesto iskuka .Nadam se da ce Mercedes i Ferrari ostati dosledni i dati im ku..c posto drugo nisu ni zasluzili :jupije:

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
iskreno uopce se ne zamaram sa ovom situacijom iz jednostavnog razloga sto postoji milion opcij.nemam nikakvu osnovu da mi bilo koja opcija djeluje izvjesnijom. znaci sce je toliko otvoreno i zamrseno da je to ludnica.

oce bit ferr.. merc.. renault. oce renault kupit na kraju rbr. ili ce bit honda. ili ce se povuci..

znaci previse toga je u igri a na kraju ce ostat na renaultu jos godinu a mozda i dvije..

prevelika zavrzlama i prica

dmw
Baniran
Baniran
mcl je napisao/la:RB je imao motor i proizvodjaca koji je stajao iza njih .Ferrari je prosle sezone bio u slicnoj situaciji kao sad RB pa sta su trebali da bace svoj motor i d traze Mercedesov ili da prete napustanjem,ne nego ljudi rade i cute i to se vidi.
Prema tome RB je imao sve i sami su krivi sto su tu gde jesu.Najgora momcad u F1 sad verovatno cekaju da im Berni nesto iskuka .Nadam se da ce Mercedes i Ferrari ostati dosledni i dati im ku..c posto drugo nisu ni zasluzili :jupije:
Lako je Ferariju oni su proizvodjac motora RB to nije. E da je RB jos i proizvodjac motora, neki gigant za cestovne aute, pa gde bi im bio kraj.

mcl
Baniran
Baniran
Po nekim izvorima to pravilo moze ili ce se promeniti
http://www.autosport.com/news/report.php/id/121328

Iceman
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Ferrari, KR7
Ferrari ne mora nista. Ne znam sto neki guraju taj Ferrari kao da je Ferrari uzrok Red Bull-ovog sr.anja. Ferrari jedino sto mora je osvajati prvenstva. Ako kojim slucajem RB bude pogonio Ferrarijev PU za 2016, ne vidim razloga da se neki toliko vesele tome (pogotovo ovi koji navijaju za to da RB Ferrari pobijedi Ferrari). Zasto? No Shell + detunning. Ali s obzirom da Ferrari ne zeli dati cak i 2015 specifikaciju, onda ne znam kako uopće moze doći do dogovora. Drugo imam osjećaj da se vise navijaci brinu za RB-ov odlazaka od samih momcadi. Eno najjaci cekaju u redu kako da im oduzmu najjace inzinjere, a oni financijski nestabilni mole Boga da ovi odu kako bi pospremili tuđe euriće u svoj dzep. Dakle RB je ostao sam. Rb si je sam iskopao jamu, a nitko im ne zeli pruziti ruku. Jbg...

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
Kako god ispalo uspjeli su u necemu sto mnogi sanjaju nasamarali su gigante u njihovoj prirodnoj okolini ne jednom nego 4x zaredom. Njihov inkubator mladih vozaca gdje je kvaliteta ispred novca. Inovacije i pomicanje granica u svim segmentima Red Bull ce biti taj koji ce podrzati takav projekt.

mcl
Baniran
Baniran
AA koji to oni kao imaju inkubator mladih vozaca.Vettel je bio ali isto tako i Hamilton je iz Mclarenove skole ,ko je sledeci ja ne vide da se neko od njih osim Rikarda zadrzao u F1 a i sam Rikardo nije neki vanserijski talenat gde su ostali.Verstapena mladjeg ne racunajte jer on nije iz RBove skole a na kraju u RBu je jer mu je RB ponudio bolje uslove dao mesto u F1 za razliku od Mercedesa jer su prvo pricali sa Mercedesom.Tako da im ta njihova vozacka akademija i nije nesto posebno .Jedino sto su uspeli je da dokazu da se sa parama moze sve mada i tu su ih stigli jer i Mercedes i Ferrari su daleko mocnije firme nego sto je RB kobajagi proizvodjac energetskog pica

mcl
Baniran
Baniran
Jos jedna stvar kad smo kod pljuvanja Renaulta .Prosle sezone RB je imao oko 400 bodova a toro Roso 30.
Ovesezone sa Renaultovim motorima RB ima oko 149 dok TR ima 45 .
Zakljucak TR je napredovao sa renaultom a RB nazodovao ,tako da iz prilozenog ja bas i ne verujem da je sve do Renaulta bice da je i RB nesto zeznuo oko sasije jer Gospodin Edrijan nije bio toliko ukljucen u rad na sasiji

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
mcl je napisao/la:Jos jedna stvar kad smo kod pljuvanja Renaulta .Prosle sezone RB je imao oko 400 bodova a toro Roso 30.
Zakljucak TR je napredovao sa renaultom a RB nazodovao ,tako da iz prilozenog ja bas i ne verujem da je sve do Renaulta bice da je i RB nesto zeznuo oko sasije jer Gospodin Edrijan nije bio toliko ukljucen u rad na sasiji
Svaki ama bas svaki bod RB-a je rezultat njihove intervencije prije pocetka sezone 2014. Ti misli sto god hoces Renault je isporucio los PU, a ove godine nisu napravili korak naprijed koji su obecavali.

senja
Baniran
Baniran
Navija za: Vettel
Slavenowsky je napisao/la:Pojavile su se špekulacije kako Bernie "zavodi" Cosworth da udje u F1 zbog RBR! Ovo je jedan od scenarija, ali ulaskom Coswortha znaci par godina stagnacije od titule, jer cisto sumnjam da bi i Cosworth napravio neko cudo koje ce nadmasit Renault, kamo li Merc i Ferrari.

http://www.thisisf1.com/2015/10/12/will ... -red-bull/
Mislim da im je za sad najbolje da odrade sa Renaultom ugovor do kraja. A u međuvremenu spojiti Cosworth sa Ilmorom da rade na motoru za 2017. godinu. Jer ako ga homologiraju na brzinu, već za sljedeću sezonu, možda neke probleme nikada ne isprave.
mcl je napisao/la:ZZar nije bilo da se RB nada novom pravilu FIAe da ce se koristiti samo PUiz 2016.To sam negde procitao dok su bili u pregovorima sa Ferrarijem pa je bilo reci da im Ferrari nudi PU iz 2015.
Ja ne vidim da njih neko gura iz F1 imali su Renault sto lepo zajedno nisu Radili nego su samo srali .Mclaren je jos u goroj situaciji sa Hondom pa Ljudi rade i nadaju se boljem
Čitaj malo šta se piše. Barem ono konkretnije, a ne tračeve kao što si navikao.
Renault, koji je trebao imati odnos sa Red bullom kao da su konstruktori, nije želio nikakvu pomoć od Red Bulla. A vidimo šta su sami uspjeli - napraviti još gori motor nego prošle godine...

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
mcl je napisao/la:Jos jedna stvar kad smo kod pljuvanja Renaulta .Prosle sezone RB je imao oko 400 bodova a toro Roso 30.
A vidi, više je faktora za to.
Prvo, prošle godine je Renault imao bolji PU. Ove godine su dibidus zasrali. Pogotovo što se tiče pouzdanosti. Drugo, kao što si i sam rekao Adrian nije imao toliko udjela u poslu oko aerodinamike. Treće, prošlogodišnji RBR paket je bio drugi (možemo to nategnuti na drugo mjesto) na gridu. Tako je ispalo i po bodovima. A ovogodišnji paket im je četvrti na gridu. Tako kaže i bodovno stanje. Dalje, postava Vettel-Ricciardo je bolja od postave Ricciardo-Kvyat.
Što se tiče STR, napredak od 15-tak bodova i nije baš "toliki" napredak. A većim dijelom je rezultat valikog gubitka performansi jednog Mclarena, koji su ispali iz prvih 10 (ma iz prvih 15), pa i Red Bulla, koji su imali dosta odustajanja. Pa i Williamsi, te Ferrari/Kimi su imali pokoji kiks. Na to treba dodati i mladiće koji su imali dobrih vožnji. Sve to je doprinijelo većoj količini bodaova na kontu STR.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

mcl
Baniran
Baniran
Da ali ove godine imamo jedan Lotus u bodovima i jedan Zauber timovi koji prosle sezone nisu nista osvojili.Tako da je TRu ove sezone i teze osvajati bodove A i Mclaren im uzima po koji bod.Gledajuci po tome TR se dobro nosi sa Renaultom pa cak i bolje nego prosle sezone dok je RB totalno podbacio i nije samo do Renaulta verujem i da im je sasija sranje u odnosu na proslogodisnju .Ocigledno da se osetio odlazak vodecih ljudi u aerodinamici
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡