Kimi Räikkönen

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
Raikkonen i njegova bolja polovica u malo opuštenijem izdanju :)

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=IE8DufgdPdQ[/youtube]
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

dakako
Formula 4
Formula 4
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Mercedes
Kimi je danas djelovao cudno,tj. nastupao je drugacije od onoga na sto smo navikli gledati.Prvo je bilo ne popustanje Vettelu,zatim krive procjene u duelu sa Riciardom,da bi sa Bottasom doslo do stvarnog prebrijavanja. Gledao sam i intervju s njime iza utrke,nije to bio onaj sutljivi i suhoparni Kimi od prije,ali niti onaj na kojeg smo navikli u zadnjih par sezona.Frustracija i ljutnja se doslovno mogla osjetiti.Imam neki osjecaj da mu je ovo zadnja sezona u F1 ili mozda zadnja u Ferrariu. Nesto je danas bilo trulo kod Kimia kojeg da ne bude kakve zabune jako,jako cijenim.
Timski igrac

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Kimi je ok. Po meni je najcudnije izgledao u singapuru ove godine, nakon utrke, naravno. I mislim da je u pitanju mit sto se tice njegovih izjava. Nije se on ponasao drugacije danas pred mikrofonom. Tj. je, ali zato jer je bio kriv i lagao je. Nista vise... Kako mu je zadanja sezona kada ima ugovor za 2016?

On je danas po meni ucinio veliku uslugu citavom sportu. Od gubitnika, ka heroju pa sve do loseg momka. Zatim je direktno je uticao na izuzetno pozitivan podijum, jednoj ekipi je podario mnogo slavlja i promila u krvi... Sve u svemu najzasluzniji covijek danas za izuzetno dobru utrku.

A vidim ti nemas kritika danas tako da znam da je stvarno bilo zanimljvo. :pivo:
No!

dakako
Formula 4
Formula 4
vlado je napisao/la:Kako mu je zadanja sezona kada ima ugovor za 2016?

Vlado imao je Kimi ugovor i za 2008 i to bas kod Ferraria,pa je opet odleprsao.I neznam sta bi bilo cudno u F1 prekid ugovora bilo koje vrste!?
Kimi je ove sezone Vettelu uvjek ostavljao prostora,tj da tako kazem bio obziran,danas ne samo da nije ostavljao prostora,nego se cak i zalio na TM ako sam dobro razumjeo.
Greska i lose procjene danas su bile atipicne cak i za ovako otupjelog Kimia(pritom otupjelog mislim otkako je ponovo u Ferrariu),jer po meni u Lotusu je davao odlicne partije.
Nadalje iako Kimia izuzetno cijenim kao vozaca,ne spadam u grupu mitomana koji u Kimiju vide sve samo naj ovo,naj ono. U intervju je uistinu bio nesvakidasnji(moguce zbog "laganja" kako kazes) ne znam.
Mojoj ocjeni da je utrka bila sve samo ne dosadna,svakako je pridonjeo Kimi show.
Imam kritike na svoj tim,ne jednu vec vise njih,ali zbog osvajanja titule ostavljam to u drugi plan.

Ipak ne osvajaju se titule svake godine,a kamoli na svakoj utci. :koska:
Timski igrac

josip123
GP3
GP3
Navija za: Raikkonen,Vettel,Leclerc
Nije tocno. Kimi je imao ugovor za 2010 godinu. Tako da su ga nakon 2009 nogirali, a ne prije 2008 kao sto ti kazes. :thumbs: :gandalf:
Being second is to be the first of the ones who lose.
Ayrton Senna

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari
Stvarno mi je zao mladjeg Finca, steta za izgubljeno postolje, ali moram ovo rec drago mi je sto je Kimo pokazao malo agresivnosti na stazi, samo takav pristup mu moze garantirat mjesto u Ferrariju. Istina je da je u slabijoj formi od Vettela, ali danas je bio tezak zalogaj! Po prvi put vidimo izravan dvoboj koji nije bio nimalo bezazlen!

Ko god da je se nasao u poziciji Kimija, rizikovao bi! Kimi zna pola utrke prespavat, ali danas je dobar posao odradio, malo je pri kraju cuvao gume i onda zadnji krug stisnuo, doduse kalkulacije nisu bile dobre za napad, ali s obzirom na finski karakter oba vozaca ne bi popustila!

Ja se nadam da ce Kimi u buducnosti biti mnogo odlucniji, da ce malo bolje kalkulisat, samo s takvim pristupom ce imati bolje rezultate.
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

dakako
Formula 4
Formula 4
josip123 je napisao/la:Nije tocno. Kimi je imao ugovor za 2010 godinu. Tako da su ga nakon 2009 nogirali, a ne prije 2008 kao sto ti kazes. :thumbs: :gandalf:
Kolega greska je moja,al nemoj cjepidlacit. :trep: Desio se lapsus u godini.To sto nije 2008.,nego 2010. nista ne mjenja na stvari gledajuci tvrdnju kolege Vlade. Poanta ostaje ista ugovor u F1 vrijedi onoliko dugo koliko se to nekom mocniku svidja. :thumbs:
Timski igrac

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Neće otići jer ima 20 milijuna razloga da ne ode, a i opet je u moćnom Ferrariju koji će u 2016-oj biti još bliže Mercedesu pa će dobiti šansu i da izbori 2017-u.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

senja
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 9 mj
Po meni nije Kimi ništa kriv za udes. Krivo je glupo i naglo Bottasovo zatvaranje. Uradio je isto što i Hulkenberg u Singapuru. Samo što je tada Hulkenberg kažnjen. Ali ni jedno ni drugo nije za kaznu. Obojica su kaznili sami sebe izbacivanjem iz utrke. Kao što je Hulk mogao ići malo šire i možda u nastavku ipak završiti ispred Masse, tako je i Bottas mogao ovdje ići opreznije, a ne kao da je sam na stazi. Šta sad njemu znači Kimijeva kazna, kad je on ostao bez bodova...

scuderia1715
Karting
Karting
S nama već: 10 god 1 mj
Unatoc sudaru ja sam zadovoljan što je Kimi pokazao kakav može biti i da nije izgubio ono nešto. :klopa: Da je na svakoj utrci barem upola ovoliko uzbuljiva borba za postolja gledanost bi bila nebesko visoka. Šteta za Bottasa, pokazao je da je odličan vozač i postao takoreči žrtva. Mjesta za micanje nije bilo jer je već bio duboku u zavoju i Kimi bi ga svakako pokupio. Neka u Teksasu pokažu ko je jači kauboj i to je to.

mcl
Baniran
Baniran
Navija za: Mclaren,Hamilton
Ferrari je napisao/la:Neće otići jer ima 20 milijuna razloga da ne ode, a i opet je u moćnom Ferrariju koji će u 2016-oj biti još bliže Mercedesu pa će dobiti šansu i da izbori 2017-u.
Pa i 2010 je imao 25 miliona razloga pa je otpusten :) Nisam mogo d odolim kolega mada mi je Kimi ok vozac i svakako bi volio da ga vidim i 2016 u Ferrariju a jos vise bi voleo kad bi pobedjivo Vettela

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
scuderia1715 je napisao/la:Unatoc sudaru ja sam zadovoljan što je Kimi pokazao kakav može biti i da nije izgubio ono nešto. :klopa: Da je na svakoj utrci barem upola ovoliko uzbuljiva borba za postolja gledanost bi bila nebesko visoka. Šteta za Bottasa, pokazao je da je odličan vozač i postao takoreči žrtva. Mjesta za micanje nije bilo jer je već bio duboku u zavoju i Kimi bi ga svakako pokupio. Neka u Teksasu pokažu ko je jači kauboj i to je to.
Slažem se za Kimija. Jučer je napokon pokazao žara. Više nego u prethodnih 20- i kusur trka zajedno. Odličan start, nakon prvog SCa protiv Bottasovog Mercedes motora i sa "slabo" zagrijanim gumama nije mogao ništa, potom zatvaranje Vettela (kasnije ga je možda uzeo na prepad), zatim ponovo borba sa Bottasom, pa Ricciardo, pa ugrabio priliku da uzme Pereza odmah iz Bottasa i na kraju taj sudar (za koji snosi potpunu krivicu, da se razumijemo), jer je eto ugledao "malo odškrinuta vrata" i pokušao ugrabiti tu šansu. Ali je ipak bilo preambiciozno.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

reso20
GP3
GP3
Tko ne bi bio lud i hrabar pred Putinom :)

senja
Baniran
Baniran
Trebao je Kimi to puno prije riješiti. Imao ga je odmah nakon izlaska iz boksa. Ali sam je uprskao priliku. Onda kasnije, čitavo vrijeme je bio iza oko pola sekunde, da bi napravio grešku i zaostao oko sekundu i po. Taman prije nego što će Bottas preći Ricciarda. Onda je morao ponovo stizati Ricciarda, pa ponovo Bottasa, koji je tada već bio dosta odmakao. Kasnije je morao loviti zadnju šansu. A imao je najsvježije gume. Po meni nije bilo sumnje da će njih obojica na kraju preći i Ricciarda i Pereza. Samo je bilo pitanje kad će ovi skroz potrošiti gume.
Ali eto, da barem nije ovu zadnju grešku napravio, i da je prešao Ricciard odmah za Bottasom. Imao bi možda još dva kruga fore da pređe i Bottasa.

Frantic
Formula 1
Formula 1
Danas mu je rođendan.
Neka je sa srećom!
:party: :pivo:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
slika

Danas ima punih 35 godina.. neka mu je sa srećom! :pivo:
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Danas mu je 36 punih :) trenutacno je najstariji na gridu, ccc kako vrijeme leti...

Neka mu je sretan rockas :pivo:
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
bome leti.. tolko leti da sam i svoje godine fulao.

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Jedan Kimijev zanimljivi i kratki intervjuić o Vettelu, Robinu i Ferrariju:

[ link do slike ]

Mr Räikkönen, what do you say about that you are the most popular Formula 1 driver around the world?
Kimi Raikkonen (36): There is not much to say except that I am very happy about it. But of course I would like to also have better results than it is the case at the moment.

You seem more relaxed this season than in the previous. Is there a reason?
In the team the atmosphere has generally improved. When everyone is happy it also helps to bring better performances. Everyone now has more fun at work. And the results are better than in 2014, no question. Although I would have wished even better results for me.

Does it help to forget poor results more quickly if at home you hold your little Robin in your arms?
It's always nice to come home to the family. But already in the past I could separate my sport life from my personal life. I have two lives. I can turn off the racer at home. I've never whined at home when the race previously was a failure. Nothing annoys me long.

You drive with team-mate Sebastian Vettel almost at eye level. That wasn’t the case in 2014 alongside Fernando Alonso. Have you relearned the driving?
Sebastian has better results, but it's true: My results are also better. But that is because the car this year suits me better. And also the better atmosphere is one reason.

How much Vettel has to do with it?
Much, he is an important part of it. Because drivers are always in the position to provide a good atmosphere or bad - and thus to make it harder for a team. We both know each other very well, get along very well and are totally open to each other. And that in the end makes it a lot easier to work.

Did you expect that Vettel would be so strong from the start?
For sure. He was after all very strong in the past. Only last year he had problems but that can sometimes happen.

How optimistic are you that you can constantly drive for the title in 2016?
That's the goal anyway. It’s clear: We have a better basis for 2016 than we had before 2015. If we keep working on our program, to constantly improve, it is possible. If not in 2016, then in 2017.

For many it is certain that Sebastian Vettel is giving the decisive impulses. That Vettel is the one who keeps pushing the team. It is very hard to imagine that you do nothing ...
I don’t mind what people think, couldn’t care less. It is important that I know what I'm doing. Sebastian and I have similar ideas on how to improve the car and we pull together. This is more important than the chatter of people.

Did the friendship get stronger since you are teammates?
No, not really. The level has not changed and that's a good thing.

Where he stands in comparison with all of your other teammates?
The relationship with Sebastian is the best of them all. Also because it is the most open of all.

You have a one-year contract. Are you concerned about the future?
No, the others will do that. Probably soon there will be the first speculations again, how it will go on for me (laughs).

You have tweeted a photo of your son Robin in a mini Ferrari suit. Do you want your son to be a race driver one day?
No, rather not. Then I would have to go back to all the races. The important thing is that he is happy. No matter what. I will support him in everything he wants to do.

Will you tell him one day from your own childhood, which wasn’t a bed of roses?
I will definitely do that one day. It is not the right way to allow him everything. That would not be good. But as I said, I try that he is as happy as possible and to support him in everything. But support doesn’t mean to spoil helplessly.

Will you also show him your YouTube classics? For example, the famous fall from the upper deck of a boat to the hard wooden planks underneath?
No, he sure will find out himself one day.

(google prijevod sa izvora)

EDIT: ..dodao sam novi prijevod jer je netko još korigirao google prijevod sa njemačkog. -izvor

Frantic
Formula 1
Formula 1
Lady je napisao/la:Pogledala sam BBC F1 forum, i interesantna je izjava Jordana kako se Ferrari praktički natječe samo s jednim bolidom, odnosno, Jordan je strašno kritičan prema Raikkonenu za cijelu godinu. Coulthard je također podržao Jordanovo mišljenje samo je bio malko blaži....

Evo mene zanima šta vi mislite s obzirom da na ovom forumu ima jako puno Ferrarijevih i Raikkonenovih navijača, kako vi vidite Raikkonena u usporedbi sa Vettelom ove godine? Voljela bi kad bi stvarno bili objektivni, a ne s onim pričama kako je imao samo pehove i zato je lošiji od Vettela.....
Ustvari, najbolje pitanje bi bilo: kakav je po vama Ferrari u Kimijevim rukama?

Možda bi bilo dobro ako krene rasprava, da se prebaci u neku drugu temu....
Lady je napisao/la:Istina, kad se pogleda bodove to je strahovita razlika, ali znala sam da će se netko odmah okrenut na onu s pehovima i to gurnut kao nejveći razlog. Ipak, kad se pogleda utrke koje su obojica bili bez pehova ili usporedba do trenutka nekog peha, Vettel je vječito imao bolji pace od Kimija.
Kad bi se gledala forma Ferrarija prema Raikkonenu, izgledalo bi da je taj Ferrari osrednji bolid, a ustvari, ove godine je taj bolid u Vettelovim rukama vrhunski, samo ne još na Mercedesovom nivou.
Kratko i jasno, lošiji je bio od Vettela, bez obzira na sve. Trebao je imati jedno 50-ak bodova više. Pace mu je u većini slučajeva bio lošiji od Sebovog. Ferrari broj 5 je bliže Mercedesima, Ferrari broj 7 je bliže Williamsima.
Ni pod razno nije smio dozvoliti da mu Bottas prije zadnje trke bude na 4. mjestu, sa bodom prednosti ispred njega, opet kažem, bez obzira ne sve. Mislim da se njemu živo ye8e za sve, zna da ne može do titule, ima još jednu godinu u Ferrariju i to je to.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡